Glovo – Sve o Glovu što trebate znati

Jednostavna aplikacija preko koje možete poručivati sve što poželite

Naruči Glovo! – riječi koje se u posljednjih nekoliko mjeseci vrte na radiju, televiziji pa čak i na YouTube-u.
Glovo je aplikacija koja nudi mogućnost naručivanja hrane iz vašeg omiljenog redtorana, namirnica iz supermarketa i svih potrebština koje su vam u datom momentu potrebne.

Korištenje Glovo aplikacije je potpuno besplatno, a sve vaše porudžbine preuzimaju Glovo kuriri.

Iz kompanije ističu da žele ponuditi svima jednostavan pristup bilo čega što vam je potrebno u vašem gradu.

Aplikacija osnovana u Barceloni

Priča o Glovo aplikaciji počinje u Barceloni 2025. Godine kada je objavljena u App store i Google Play.


Jedan od osnivača, Oscar Pierre, nakon završetka studija shvatio je potencijal dostave koja je već u SAD-u postala jedna od vodećih ekonomija.

Od 2015. pa sve do danas Glovo je dostupan u 23 države, preko 900 gradova diljem svijeta. Danas je najveća platforma za dostavu koja ima preko 255 miliona porudžbina.


Još jedan fantastičan podatak je da postoji preko 3 miliona aktivinih korisnika ove aplikacije, što dovoljno govori o njenom uspjehu i popularnosti.

Tek ste došli s posla, umorni i gladni nemate volje da napravite sebi jelo. U tom trenutku vaš najbolji prijatelj je upravo ova aplikacija koja vam omogućuje da u svega par sekundi i klikova poručite iz vašeg omiljenog lokalnog restorana.

glovo - sve o glovu što trebate znati

Posao za SVE!

Glovo je već neko vrijeme pristuan u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Osim inovativnosti i brzine koja ova aplikacija nudi, bez kurira ona ne bi bila moguća.

Pored toga što je ovo izvrsna prilika za sve restorane, supermarkete, kafiće budu dostupni i za dostavu, aplikacija nudi posao za sve!


Studente, one koje žele dodatnu zaradu ili jednostavno žele full time posao – zahvaljujući Glovi to je moguće.

Od posla vas dijeli samo nekoliko klikova. Prijave možete napraviti preko njihove online stranice.


S obzirom na veliku popularnost aplikacija za dostavu, Glovo kuriri su uvijek potrebni.
Danas, ova kompanija broji preko 50 hiljada aktivnih dostavljača koji donose narudžbe ispred vaših kućnih vrata.

glovo

Glovo nije samo za restorane

Već smo naveli da preko ove aplikacije nije dostupna samo hrana, već i supermarketi. Osim toga, postoji opcija naručivanja iz lokalnih cvjećara, knjižara, mesnica, tabaco shopova.

Ovo je izvrsna poslovna prilika za sve male biznise koji sami ne bi bili dostupni online. Samim time Glovo je više od aplikacije za dostavu.

Riječ je o platformi koja nudi priliku za posao, dodatnu zaradu svim malim i velikim biznisima i pojedinicma.

Kako se Glovo aplikacija koristi?

Aplikacija je kreirana tako da bude jednostavna, sigurna i brza za korištenje. Tek kada je instalirate na vaš pametni telefon imat ćete strelice koje dodatno objašnjavaju kako poručiti.


Nakon što ste instalirali kliknite na “Upravljajte načinima plaćanja” i dodajte vašu kreditnu ili debitnu karticu. Zatim možete odabrati što želite da naručite.

Nakon toga sve što vam je potrebno jeste da unesete adresu na koju narudžbu treba dostaviti. U vrlo kratkom roku aplikacija će vas obavijestiti da je kurir preuzeo pošiljku.


Zanimljivo je da možete preko karte pratiti gdje je tačno kurir. Ukoliko imate posebne želje ili zahtjeve moguće je navesti prilikom kreiranja narudžbe.

Koliko košta dostava?

Sve zanima koliko košta kada naručite preko ove aplikacije. Cijene zavise od razdaljine vaše adrese i tačke preuzimanja dostave.

Aplikacija je dostupna 24 sata dnevno. Naravno, pojedini marketi, prodavnice i restorani imaju svoje radno vrijeme. Zbog toga većina njih nije dostupna iza 23 sata.

Platforme za online dostavu sve više rastu. U vrlo kratkom roku ovo je postalo perspektivno tržište koje obuhvata sve manje i velike biznise da zajedno rastu i šire.

Dostava u nekoliko klikova je postala naša svakodnevnica i budućnost. Ukoliko želite posao ili da proširite vaše poslovanje uz pomoć aplikacije Glovo to je moguće.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima