back to top

Televizija UNA ostala bez investitora!

Televizija UNA koju od samog osnivanja prate skandali jer je u vlasništvu sina Milorada Doidika ostala je bez investitora. Da li je ovo početak kraja Televizije UNA?

Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, sadašnji većinski vlasnik firme Una World Network, u potpunosti se povukao iz projekta stvaranja regionalne televizije UNA i jedini vlasnik je ostala firma Infinity Media Banja Luka, koja se povezuje s obitelji Dodik, doznaje BiH-a portal Capital.

televizija una
Televizija UNA je dio Dodikovog medijskog carstva

Promjene u vlasničkoj strukturi evidentirane su Rješenjem Okružnog privrednog suda Banja Luka od 24. febuara ove godine, od kada je jedini vlasnik Une firma Infinity Media, koja pripada Infinity International Group.

Podsjećamo, na Weekend Media Festivalu u Rovinju prošle godine spektakularno je najavljeno osnivanje regionalne televizije Una.

Emitiranje programa počelo je krajem godine, no ono što je do sada spektakularno najavljivano gledatelji nisu imali prilike vidjeti.

U svrhu pokretanja televizije u Banjoj Luci osnovano je nekoliko firmi, među kojima i Una World Network čiji su osnivači Infinity Media Banja Luka s udjelom od 20 posto i Foundcenter Investment GmbH Berlin sa 80 posto udjela.

Televizija UNA povezana s Miloradom Dodikom

Regionalni portal Capital navodi da u Registru poslovnih subjekata RS uz televiziju Una više nema njemačkih ulagača i Jocića.

Zastupnik je sada Srđan Praštalo, a vlasnik Infinity Media, koja je dio Infinity International Groupa i koja se povezuje s obitelji srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Buka podsjeća kako je kompanija Prointer ITSS prošle godine preuzela vlasništvo nad banjolučkom Alternativnom televizijom, a ove je godine ATV prebacila na povezanu tvrtku Infinity Media.

Dodik je govorio da je njegov sin Igor povezan s Prointerom, također tvrdeći kako je pokušavao razviti biznis u medijima. Dodik je, inače, već bio na listi sankcija Sjedinjenih Američkih Država, što je početkom ove godine prošireno i na Alternativnu televiziju.

Pročitajte i ove teme

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima