Poslovne vijestiSajam ekologije i turizma EKOBIS okupio više od 200 izlagača: Na nivou...

Sajam ekologije i turizma EKOBIS okupio više od 200 izlagača: Na nivou je cijenjenog, renomiranog sajma sa tradicijom koji i dalje ima ogroman potencijal

EKOBIS sajam u Bihaću jučer su otvorili Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, direktor Privredne komore USK-a Enes Ružnić, premijer USK-a Mustafa Ružnić, predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i Samra Mehić, ministrica privrede u Vladi USK-a.

Odmah po otvorenju na sajmu je održana prezentacija Federalnog ministarstva poljoprivrede – Perspektiva jačanja poljoprivrednog sektora kroz klastersko udruživanje.

Tradicija

U okviru ovogodišnjeg sajma održaće se i drugi međunarodni mini sajam obrta, te drugi međunarodni Ekotur za turizam.

– Ponosni smo što i ove godine imamo više od 200 izlagača na sajmu iz svih dijelova naše države, susjednih zemalja, regije i EU. EKOBIS je na nivou cijenjenog, renomiranog sajma sa tradicijom koji i dalje ima ogroman potencijal. Posljednjih godina sve više se okrećemo turizmu jer ga prepoznajemo kao najveću razvojnu šansu našeg kantona, kazao je Enes Ružnić, predsjednik Privredne komore USK-a.

Sajam će trajati do nedjelje, otvoren je od 10 do 19 sati, a cijena ulaznice je 2 KM

Na ovogodišnjem sajmu posjetioci će moći probati i kupiti razne vrste robe po nabavnoj cijeni, a izlagači i učesnici sajma će se upoznavati, razmjenjivati poslovne ideje i širiti saradnju.

Tokom sajma održaće se mnoštvo poslovnih prezentacija, kao što je promocija potencijala prehrambenog i turističkog sektora Zeničko-dobojskog kantona, zatim predstavljanje aktivnosti Agencije za vodno područje rijeke Save na području Unsko-sanskog kantona, prezentacija Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH pod nazivom Koridor 5c i brza cesta Bihać – Cazin – Velika Kladuša, projekta koji je tek najavljen prošlog mjeseca u Bihaću.

U organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek održava se i Edukacijsko-istraživački poligon za digitalizaciju poljoprivrede, dok će Poljoprivredni zavod USK-a prezentirati aktivnosti na zaustavljanju širenja ambrozije, biljke štetne po zdravlje ljudi.

Signalizacija

Privredna komora USK-a i kompanija EMT Solar d. o. o. predstaviće H2 gorivo budućnosti, dok će Turistička zajednica grada Bihaća imati prezentaciju nove turističke signalizacije.

Nacionalni park Una je za ovogodišnji sajam pripremio aktivnost pod nazivom Procedura i realizacija upisa Milančevog buka sa kompleksom sedrenih barijera i slapova u Martinbrodu u UNESCO registar prirodne baštine.www.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima