PoslovnePoslovne vijestiPrirodna bogatstva na jednom mjestu: Poljoprivreda nema alternativu, hrana se mora proizvoditi

Prirodna bogatstva na jednom mjestu: Poljoprivreda nema alternativu, hrana se mora proizvoditi

prirodna bogatstva na jednom mjestu: poljoprivreda nema alternativu, hrana se mora proizvoditi

U organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i Mjesne zajednice Neretvica, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, protekle sedmice je u Buturović Polju održana sajamska manifestacija Dani poljoprivrede Grada Konjica, na kojoj su se bogatom ponudom voća, povrća, meda, čajeva, mesnih i mliječnih proizvoda predstavila 43 izlagača.

Alternativa

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je poljoprivrednicima čestitao na postignutim rezultatima.

– Ovo je manifestacija na koju smo kao zajednica posebno ponosni, jer promoviše rad, trud i zalaganje Konjičana koji su se odlučili baviti poljoprivredom. U namjeri da zaštitimo domaću proizvodnju i damo veliku podršku procesu osnaživanja poljoprivrede na našem području, Grad Konjic, uz niz programa koji se realizuju kroz povoljna finansiranja po stopi od 0 posto, poticaje, nastoji i kroz sajamske aktivnosti poput Dana poljoprivrede Grada Konjica omogućiti poljoprivrednim proizvođačima da predstave svoje proizvode i prerađevine, kazao je Ćatić, te dodao da često nismo ni svjesni kakvim bogatstvima raspolažemo.

Gradonačelnik je najavio i novine za narednu sezonu kada je riječ o nagrađivanju poljoprivrednih proizvođača tokom sajma.

– Poljoprivreda nema alternativu, hrana se mora proizvoditi i iz tog razloga u značajnoj mjeri smo podigli budžet namijenjen poljoprivredi na način da pomognemo njen razvoj i održivost, kazao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK-a Donko Jović, naglašavajući značaj saradnje Grada Konjica, ministarstva na čijem je čelu i Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, odnosno poljoprivrednika.

– Posljednjih godina pratile su nas različite poteškoće, ali smo zahvaljujući institucijama vlasti na svim nivoima i našim stručnim službama, uz vlastiti angažman, uspjeli da nađemo adekvatna rješenja da ih prevaziđemo, održimo proizvodnju i povećamo je. Ovakvim odnosom Grada Konjica i svih drugih nivoa vlasti nema bojazni za poljoprivredu, istakao je Nusret Avdibegović, predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, zahvaljujući na podršci.

Kvalitetni proizvodi

Održanom sajamskom manifestacijom bili su zadovoljni i izlagači i posjetioci, jer su imali priliku prodati, odnosno kupiti kvalitetne domaće proizvode, te uživati u bogatom kulturno-zabavnom i takmičarskom programu, saopćeno je iz Grada Konjica.www.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima