POSLOVNI HOROSKOP: Nedostatak koncentracije poremetit će vaše poslovne obaveze

Pokušajte što više istaknuti vaše sposobnosti na poslu

Početak mjeseca obilježit će poslovne saradnje, ali i nedostatak volje i koncentracije što će utjecati na vaš posao. Pročitajte u nastavku poslovni horoskop i saznajte šta vas čeka ove sedmice na poslovnom planu.

OVAN (21.3.- 20.4.) 

Posao – Da bi vaše ideje privukle pažnju javnosti potrebno je da ostavite dobar utisak u svakom pogledu. Izvjesna situacija tjera vas da razmišljate o svojoj superiornosti, ali drugi bi to trebalo da procijene.

Od vašeg ukupnog zalaganja i diplomatskog takta zavise konačni rezultati u poslovnim pregovorima. Bitno je da se pravilno nametnete i da istaknete svoje sposobnosti.

 BIK (21.4.- 21.5) 

Posao – Uznemireni ste zbog nekih novih događaja na poslovnoj sceni i pokušavate da razriješite jedan nesporazum sa saradnicima. Detaljno ste ispitali sve varijante, ali ne možete da nađete pravo rješenje, a problemi se nagomilavaju nevjerovatnom brzinom.

Ipak, nema razloga za paniku i ishitrenost. Sposobnost dobre koncentracije i pravilne procjene uvećava šansu da ostvarite uspješne rezultate.

 BLIZANCI (22.5.- 21.6.) 

Posao – Stalo vam je da u narednom periodu unaprijedite poslovni položaj. Povremeno imate velike ambicije ili neskromna očekivanja u susretu sa saradnicima. Želite da profitirate u poslovima koji ne spadaju u vašu osnovnu nadležnost.

Ovih dana otvoriće vam se nekoliko poslovnih mogućnosti sa inostranstvom, a i finansijska situacija se popravlja. Najvažnije je da budete pravilno informisani o novim događajima na poslovnoj sceni.


  RAK (22.6. – 22.7.) 

Posao – Imate jaku volju i dovoljno energije, ali potrebno je da osmislite dobru poslovnu strategiju koja će vam omogućiti da se uspješno angažujete na različitim stranama. Sve se svodi na dobro planiranje i pravilnu procjenu realnih mogućnosti. Nešto morate da promjenite, teško uočavate sopstvene greške, a imate ih na pretek.

  LAV (23.7.- 22.8.) 

Posao – Splet različitih okolnosti na poslovnoj sceni nalaže da prihvatite novu ulogu, koja zahtjeva bolje prilagođavanje i djelimično ograničava vaš uticaj. Uspješno završavate sve što ste naumili.

Ipak, potrebni su vam diplomatski maniri i šira kompromisna varijanta, kao uspješna formula koja donosi dobitak. Dobro se snalazite u poslovnim situacijama koje možete da prilagodite svojim mjerilima vriednosti.

poslovni horoskop

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

Posao – Neko od saradnika vas nagovara da nastavite sa započetim poslovima i da se ne obazirete na različita upozorenja. Povremeno osjećate nedostatak volje ili koncentracije u obavljanju nekih rutinskih zadataka.

Odlažete donošenje neke vrlo bitne odluke, jer ne želite da prekoračite poslovna ovlaštenja. Udaljite se od osoba koje vam ne prijaju.

Ljubavni horoskop pročitajte OVDJE.

   VAGA (23.9. – 22.10.) 

Posao – Djelujete vrlo angažovano na poslovnoj sceni i ne želite da vas bilo ko usporava u planovima koje imate. Umjesto da favorizujete takmičarski odnos sa saradnicima promjenite stil ponašanja i nemojte ulaziti u financijski ili imovinski rizik.

Nalazite se u fazi promjena, ali još niste prešli sa riječi na djela. Udružite svoje poslovne interese sa provjerenim timom, koji obećava uspješnu i dugoročnu saradnju.

 ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.) 

Posao – Djelujete vrlo promišljeno u raznim situacijama, znate da procijenite povoljnu priliku na poslovnoj sceni i da ostvarite ono što ste naumili. Sposobnost dobre koncentracije omogućava vam da uspješno i u roku završite većinu poslovnih obaveza.

Ovih dana očekuju vas mogućnosti za uspješnim kreiranjem. To što je novca uvijek malo, za Škorpije je normalno stanje. One se stalno žale jer ih je uhvatila potrošačka groznica.

  STRIJELAC (23.11.- 21.12.) 

Posao – Imate sjajnu poslovnu priliku koju ne bi trebalo da propustite. Pred vama su novi počeci. Odluka da stavite tačku na ono što vas opterećuje postala je definitivna, jer nemate više ni vremena niti živaca da se opterećujete tuđim brigama.

Obnovite neke poslovne veze ili kontakte, pridružite se timu saradnika za koje vas vezuju slične aspiracije i profesionalni interesi. Bitno je da se opredijelite za varijantu koja će vam omogućiti napredovanje u poslu.

poslovni horoskop

   JARAC (22.12.- 20.1.) 

Posao – Djelujete vrlo odlučno u svojim namjerama, saradnici imaju pozitivan uticaj na vašu angažovanost i na poslovnu procjenu. U situacijama kada su isprepleteni poslovni uspjeh i emotivno zadovoljstvo osjećate psihološki pritisak i dodatnu odgovornost.

Okrenutost duhovnom radu može vas bar na trenutak osloboditi straha od materijalne nesigurnosti. Slobodno prihvatite novi poslovni izazov.

  VODOLIJA (21.1.- 19.2.) 

Posao – Djelujete vrlo ambiciozno i angažovani ste na različitim stranama, na sreću okolina vas podstiče na kreativno izražavanje. U zavisnosti od ličnog interesovanja ili motivacije birate poslovnu varijantu koja donosi najbolje rezultate.

Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada neskromnost ili potreba da odlučujete o zajedničkim interesima. Dolazite do rješenja koja vam ranije nisu padala na pamet, još ako budete istrajni, uspjeh je gotovo zagarantovan. Kontrolišite burne emotivne reakcije, ispoljavajte ih na pravom mjestu i u pravo vrijeme, a ne na poslu.

  RIBE (20.2.- 20.3.) 

Posao – Očekujete da neko ozbiljno prihvati vaše poslovne ideje i smeta vam osjećaj neravnopravnosti u odnosu sa saradnicima. Zapljusnuo vas je snažan talas optimizma. Svjesni ste pogodnosti, ali i činjenice da je dobro da prihvatite samo najkvalitetnije.

Ipak budite dovoljno strpljivi, na zaobilazan način možete da ostvarite povoljnije rezultate na razlicitim stranama. Uskoro vas očekuje neka zaslužena nagrada ili materijalna nadoknada. Poželjno je da nađete sredinu između mašte i stvarnosti. Tada ćete se lakše nositi sa problemima, ukoliko budete što praktičniji i realniji.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima