back to top

Ovo trebate znati pri kupovini novog mobitela !

Tehno savjeti pri kupovini novog mobitela su itekako dobrodošli.

Pogledajte nekoliko stvari koje trebate znati pri odabiru vašeg novog smartphona

Svakako, prva i najbitnija stvar na koju trebate obratiti pažnju pri kupovini novog mobitela je njegova cijena. Telefoni se upravo zato generalno trpaju u tri kategorije – budžetne (telefoni do 350 KM), srednju klasu (telefoni od 350 do 800 KM) i visoku klasu (od 800 KM na više).

Premda ne postoji zakonski definirana granica gdje jedna klasa počinje, a druga završava, najčešće se sve svodi na omjer onog dobivenog u usporedbi sa investiranim.

ovo trebate znati pri kupovini novog mobitela
Ovo trebate znati pri kupovini novog mobitela

Također, makar to puno ljudi negira, cijena uređaja uvijek je proporcionalna sa količinom i kvalitetom stvari koje dobijete – pitanje je, koliko vam tih stvari zapravo treba?

Veličina ekrana – sve zavisi od osobe do osobe

Veličine ekrana na smartfonima uvijek se izravno povezuju sa kvalitetom i luksuzom samog uređaja, no činjenica je da ta pravila u pravom životu jednostavno ne funkciniraju, piše tportal.hr.

Ako kupujete smartfon, prvo dobro pogledaje veličinu vaše ruke i onda bacite pogled na uređaj koji ste htjeli kupiti.

Osim ako vam masivni zaslon nije apsolutni presedan pri kupnji sljedećeg uređaja, vjerujte nam – bit ćete sretniji ako uzmete nešto što ćete lakše držati u ruci.

ovo trebate znati pri kupovini novog mobitela
Ovo trebate znati pri kupovini novog mobitela

Tehno savjeti – Razmislite o tome što kupujete

Pametni telefoni su otišli prilično daleko od svojih ranih korijena kada smo ih koristili samo za pozive i poruke. Hrpe uređaja danas dolaze sa digitalnim olovkama, čvršćom građom, pojačanom biometrijom i silnom hrpom funkcija koje vam možda nisu bitne.

Kad kupujete Android (ili bilo koji smartfon), pročitajte što sve radi i donesite zaključak prema tome što ćete realno od njega tražiti.

Šanse su da ćete uz ovakvo razmišljanje vjerojatno uspjeti i uštediti ne kupovanjem skupog smartfona kojeg ćete na kraju koristiti samo za Facebook i WhatsApp.

Performanse novog mobitela

Zapamtite ove stavke: RAM, CPU i zapremninu. Čim imate više RAM-a, uređaj može pokretati više stvari odjednom. CPU delegira brzinu rada i performanse u zahtjevnom softveru poput videoigara.

Zapremnina je upravo to što ste i mislili – sobodan prostor za videe, slike, poruke, razgovore i programe. Velik broj Androida, na sreću, dozvoljava proširenje memorije, no provjerite za svaki slučaj.

ovo trebate znati pri kupovini novog mobitela
Ovo trebate znati pri kupovini novog mobitela

Obratite pažnju na nadogradnju softvera

Nadogradnja operativnog sistema jedna je od najvećih boljki Android platforme, pa se nerijetko zna desiti da kupite uređaj koji u cijelom životnom vijeku dobije jednu do dvije softverske zakrpe.

Neki brendovi uključujući Googleov Pixel ‘krpaju’ softver sa svakom novom dostupnom nadogradnjom. Za što će vam nadogradnje softvera?

Za više stvari, od povećane sigurnosti uređaja, preko smanjenja broja bugova, pa sve do novih funkcija.

Ja razmišljam da kupim Huawei.

Pročitajte i ovo:

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima