Najbolje pešačke ture po Srbiji

Ovo su najbolje pešačke ture po Srbiji

Nekada nije potrebno istraživati veliki svet, tragajući za zanimljivim destinacijama i značajnim lokalitetima, nekad je zaista dovoljno da se okrenemo našim korenima.

Srbija je zemlja u kojoj ćete pronaći mnoštvo skrivenih dragulja prirode, a razne pešačke ture će vas najbolje odvesti do njih. Upoznajte prirodne lepote, najvažnije kulturno-istorijske spomenike, prirodne lepote, atrakcije i zabavne aktivnosti naše zemlje, verujemo da ćete time sebi pružiti jedno nezaboravno iskustvo.

Bujna, divlja i neukroćena priroda, kao i veliki broj značajnih kulturno – istorijskih lokaliteta samo su deo onoga što možete istražiti i upoznati tokom raznih turističkih tura po Srbiji. Spomenici od izuzetnog kulturnog značaja, kao i sve prirodne blagodeti samo su deo impresivne, turističke ponude naše zemlje koje ćete, tokom turističkih tura po Srbiji, moći da upoznate. Pešačke ture u tome posebno prednjače.

Pešačke ture po Srbiji

Pešačenje je jedan od najstarijih vidova vežbanja za koje je dokazano da ima mnoštvo zdravstvenih benefita. Pešačenje blagotvorno utiče na ceo organizam. Reč je o aktivnosti koja godi, ne samo fizičkom zdravlju, nego mentalnom.Odavno je dokazano da šetnja prija celom organizmu i donosi našem telu pravi preporod i regenerisanje.

Mnogi naučnici tvrde kako dan koji je proveden u pešačenju, na suncu i po lepom vremenom znatno umanjuje emotivne probleme i razne mentalne tegobe. Tokom pešačenja i dugih šetnji možete da uživate u istraživanju prirode i otkrvanju raznih lepota kraja u kome se nalazite. Pešačke ture ili kako se danas često kaže hiking ture, postale su sve popularnije. Još jedna od prednosti je to što u ovoj aktivnosti mogu uživati sve generacije, bez obzira na pol i na godine.

najbolje pešačke ture po srbiji
Najbolje pešačke ture po Srbiji

Pešačenje na Divčibarama

Divčibare imaju teren koji je savršen za mnoge pešačke ture. Reljef, priroda su apsolutno fantastični, a gotovo da nema osobe koja ostaje ravnodušna kada ugleda veličanstvenu i bujnu prirodu divčibarskog kraja. Tokom svoje uzbudljive pešačke ture uživaćete u divnim pejzažima, čistom vazduhu i zimzelenim drvećem. Na Divčibarama postoji čak 6 lepo uređenih i jasno obeležnih staza za pešačenje koje kreću od centra i nastavljaju se ka najzabačenijim delovima Divčibara.

Pešačenje je jedinstvena prilika da doprete i do onih teško pristupačnih delova visoravni u kojima se krije najlepša i najraskošnija priroda. Naša je preporuka da obavezno isporbate pešaku stazu koja vodi od centra sve do Crnog Vrha. Naravno, za ovu aktivnost je potrebno da budete u dobroj kondiciji, kao i da poneste adekvatnu opremu i svoje najbolje cipele za pešačenje. Teren u nekim delovima može biti strm i neravnomeran ili malo teže prohodan, ali se upravo u tome i nalazi čar pešačenja.

Smeštaj na Divčibarama

Nakon dugog dana koji je ispunjen raznim aktivnostima i pešačenjem, nakon svih pređenih kilometara, ono što je svakome potrebno jeste komforan, udoban i proveren smeštaj u kome se možete na miru i lagodno odmoriti. Divčibare smeštaj će vam upravo to i pružiti. Na ovoj stranici možete pronaći najbolju ponudu raznolikog i veoma kvalitetnog smeštaja.

Izdavanje stanova na dan je postalo sve popularnije, tako da je ovakav vid smeštaja idealan ukoliko želite da osetite pravi komfor, da imate svoju privatnost i kućnu atmosferu bez da morate da izdvojite velike sume novca za takav ugođaj. Svi apartmani na Divčibarama su izuzetno moderni, ali i odlično održavani jer je zadvoljstvo klijenta uvek na prvom mestu.

Divčibare su jedne od tri najbolje planine u Srbiji čiji je teren idealan za razne pešačke ture. To je jedna neverovatno lepa i bogata visoravan koja se nalazi u podnožiju planine Maljen, a mnogi tvrde kako su upravo ti predeli pravi biseri prirode. Zbog toga, negujmo i čuvajmo našu prirodu kada nam je već, velikodušno, data na poklon.

Ukoliko se pitate gde na odmor sa decom, znajte da su Divčibare savršeno mesto, ne samo za razne pešačke ture, već i za porodični odmor. Ukoliko želite da uradite nešto dobro i korisno za sebe, naš savet je da se okrenete pešačenju u prirodi. Verujemo da ćete ponovo pronaći sebe i da ćete, u kontaktu sa prirodom i mirom, ponovo krenuti ka onome što je najbitnije u životu.

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima