IQOS stigao u Travnik

IQOS, inovativni bezdimni uređaj kompanije Philip Morris dostupan je i u Travniku, čime je i naš grad dospio na mapu svijeta bez duhanskog dima. Prvo IQOS prodajno mjesto u Travniku nalazi se u prodavnici elektronike „D Store“ u Bosanskoj ulici 53.

IQOS je revolucionarni uređaj na čijem razvoju radi više od 400 naučnika gotovo 20 godina. Baziran je na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, i samim tim se temeljno razlikuje od cigareta.

Za korištenje ovog uređaja predviđene su posebne duhanske patrone, čijim se zagrijavanjem ne stvara dim koji je i najveći krivac za bolesti povezane sa pušenjem.

„Eliminacijom“ sagorijevanja i duhanskog dima, IQOS eliminira i veliki broj štetnih materija koje se nalaze u dimu cigarete. Iako nije bez rizika, obzirom da oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost, IQOS predstavlja bolji izbor za odrasle pušače od nastavka pušenja.

Otvaranjem nove lokacije u jednom od najpopularnijih gradova u BiH nastavljamo raditi na širenju vizije svijeta i regiona bez duhanskog dima. Drago nam je što smo uspjeli dovesti IQOS u Travnik, i nadam se da će ovaj korak dodatno olakšati i ubrzati odluku svih odraslih pušača koji ne žele ostaviti duhan i nikotin da za sebe izaberu bolju alternativu, kao što je to do sada uradilo više od 15 miliona ljudi širom sveta koji su u potpunosti prešli na korištenje ovog uređaja. Ovo je samo još jedan pokazatelj da je vizija naše kompanije Philip Morris, da ponudimo bolju alternativu odraslim pušačima, moguća i dostižna“, rekao je Aber Babić, menadžer direktne i indirektne maloprodaje i CSC-a, Philip Morris BH.

IQOS je trenutno prisutan na 71 tržištu širom svijeta i jedini je i iz kategorije heat not burn proizvoda koji je od strane аmeričke Agencije za hranu i lijekove (FDA) klasificiran kao „duhanski proizvod modificiranog rizika“.

Dodatno, ova Agencija je potvrdila da se korišćenjem IQOS-a značajno smanjuje proizvodnja štetnih i potencijalno štenih materija, kao i da naučna istraživanja potvrđuju da potpuni prelazak sa klasičnih cigareta na IQOS umanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama.

Osim što predstavlja bolji izbor za odrasle pušače od nastavka pušenja cigareta, dodatni razlog zbog kojeg se sve više odraslih pušača opredjeljuje za ovaj uređaj je i to što njegovom upotrebom nema stvaranja pepela, neprijatnih mirisa i pasivnog pušenja, a da pri tom i dalje nudi korištenje pravog duhana.

IQOS, koji predstavlja bolju alternativu tradicionalnim cigaretama, je dostupan putem online prodavnice www.iqos.com, na prodajnom mjestu u D Store-u, te putem IQOS prodajnog predstavnika koji vam je na raspolaganju na željenoj adresi.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima