-1.2 C
Sarajevo
Biznis ideje14 mladih iz Jajca pokreće vlastite biznise - Ovo su ideje

14 mladih iz Jajca pokreće vlastite biznise – Ovo su ideje

U pet godine Općina Jajce izdvojila je 400.000 KM i podržala 55 ideja za pokretanje biznisa mladih iz Jajca.

Općina Jajce potpisala je Ugovore s četrnaest mladih iz Jajca o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjenih poticanju zapošljavanja mladih iz budžeta Općine Jajce za 2020. godinu.

Za najbolje poslovne ideje mladih u 2020. godini općina je izdvojila 100.000 KM bespovratnih sredstava namijenjenih poticanju zapošljavanja mladih, a četrnaest mladih pokrenit će vlastite biznise.

Bespovratna sredstva u vidu financijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumijeva period od dvanaest mjeseci.

Proizvodnja kolača u kućnoj radinosti, pokretanje građevinskog obrta, obrada kamena, proizvodnja PVC stolarije, komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, slastičarna, studio za masažu, otvaranje frizerskog salona poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizirane u narednom periodu.

Ugovore s mladima potpisao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

– Naša želja i namjera jeste da mladi ostanu u svojoj zemlji i svom gradu i zato smo pokrenuli ovaj projekt u želji da pomognemo mladima iz Jajca da ostvarite svoje želje i snove u svom gradu – istakao je Hozan čestitajući mladima na odvažnosti da pokrenu vlastiti biznis i tako osiguraju egzistenciju za svoju porodicu.

Podržano 55 ideja mladih iz Jajca

U pet godine Općina Jajce izdvojila je 400.000 KM i podržala 55 ideja za pokretanje biznisa mladih Jajčana i Jajčanki.

– Čestitamo mladim Jajčanima na odvažnosti i hrabrosti da otpočnu vlastiti biznis u svom gradu danas kada se mladi uglavnom odlučuju napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Općina Jajce na ovaj način želi potaći mlade da ne napuštaju svoj grad i svoju zemlju, a želja je da ovakvu vrsta poticaja, koji se, u zavisnosti od ideje, kreće do 15.000 KM, narednih godina koristi još veći broj mladih – objavljeno je iz Općine Jajce.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img