14 mladih iz Jajca pokreće vlastite biznise – Ovo su ideje

U pet godine Općina Jajce izdvojila je 400.000 KM i podržala 55 ideja za pokretanje biznisa mladih iz Jajca.

Općina Jajce potpisala je Ugovore s četrnaest mladih iz Jajca o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjenih poticanju zapošljavanja mladih iz budžeta Općine Jajce za 2020. godinu.

Za najbolje poslovne ideje mladih u 2020. godini općina je izdvojila 100.000 KM bespovratnih sredstava namijenjenih poticanju zapošljavanja mladih, a četrnaest mladih pokrenit će vlastite biznise.

Bespovratna sredstva u vidu financijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumijeva period od dvanaest mjeseci.

Proizvodnja kolača u kućnoj radinosti, pokretanje građevinskog obrta, obrada kamena, proizvodnja PVC stolarije, komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, slastičarna, studio za masažu, otvaranje frizerskog salona poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizirane u narednom periodu.

Ugovore s mladima potpisao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

– Naša želja i namjera jeste da mladi ostanu u svojoj zemlji i svom gradu i zato smo pokrenuli ovaj projekt u želji da pomognemo mladima iz Jajca da ostvarite svoje želje i snove u svom gradu – istakao je Hozan čestitajući mladima na odvažnosti da pokrenu vlastiti biznis i tako osiguraju egzistenciju za svoju porodicu.

Podržano 55 ideja

U pet godine Općina Jajce izdvojila je 400.000 KM i podržala 55 ideja za pokretanje biznisa mladih Jajčana i Jajčanki.

– Čestitamo mladim Jajčanima na odvažnosti i hrabrosti da otpočnu vlastiti biznis u svom gradu danas kada se mladi uglavnom odlučuju napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Općina Jajce na ovaj način želi potaći mlade da ne napuštaju svoj grad i svoju zemlju, a želja je da ovakvu vrsta poticaja, koji se, u zavisnosti od ideje, kreće do 15.000 KM, narednih godina koristi još veći broj mladih – objavljeno je iz Općine Jajce.

Možda vas zanima

Povezani članci

Nedavne objave

Danas počinje sa radom Bingo City Center u Sarajevu

Bingo City Center u Sarajevu počinje sa radom ove subote. Ovo je prva faza otvorenja u kojoj kupcima svoja...

Kako napisati Poslovni plan? Za sebe i investitore!

Većina potencijalnih investitora (Banke, Fondovi, Privatni investitori i sl.) želi vidjeti poslovni plan takozvani „Business Plan“ kao prvi korak u odlučivanju o tome hoće li ulagati...

Besplatne medijske objave za biznise iz BiH i regiona!

Novi biznis portal poslovne.com nudi besplatne medijske objave za sve biznise iz BiH i regiona. Poslovne.com je novi domaći biznis portal...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu. To je tako jednostavno!