back to top

14 mladih iz Jajca pokreće vlastite biznise – Ovo su ideje

U pet godine Općina Jajce izdvojila je 400.000 KM i podržala 55 ideja za pokretanje biznisa mladih iz Jajca.

Općina Jajce potpisala je Ugovore s četrnaest mladih iz Jajca o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjenih poticanju zapošljavanja mladih iz budžeta Općine Jajce za 2020. godinu.

Za najbolje poslovne ideje mladih u 2020. godini općina je izdvojila 100.000 KM bespovratnih sredstava namijenjenih poticanju zapošljavanja mladih, a četrnaest mladih pokrenit će vlastite biznise.

Bespovratna sredstva u vidu financijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumijeva period od dvanaest mjeseci.

Proizvodnja kolača u kućnoj radinosti, pokretanje građevinskog obrta, obrada kamena, proizvodnja PVC stolarije, komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, slastičarna, studio za masažu, otvaranje frizerskog salona poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizirane u narednom periodu.

Ugovore s mladima potpisao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

– Naša želja i namjera jeste da mladi ostanu u svojoj zemlji i svom gradu i zato smo pokrenuli ovaj projekt u želji da pomognemo mladima iz Jajca da ostvarite svoje želje i snove u svom gradu – istakao je Hozan čestitajući mladima na odvažnosti da pokrenu vlastiti biznis i tako osiguraju egzistenciju za svoju porodicu.

Podržano 55 ideja mladih iz Jajca

U pet godine Općina Jajce izdvojila je 400.000 KM i podržala 55 ideja za pokretanje biznisa mladih Jajčana i Jajčanki.

– Čestitamo mladim Jajčanima na odvažnosti i hrabrosti da otpočnu vlastiti biznis u svom gradu danas kada se mladi uglavnom odlučuju napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Općina Jajce na ovaj način želi potaći mlade da ne napuštaju svoj grad i svoju zemlju, a želja je da ovakvu vrsta poticaja, koji se, u zavisnosti od ideje, kreće do 15.000 KM, narednih godina koristi još veći broj mladih – objavljeno je iz Općine Jajce.

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima