back to top

Do još bolje prodaje (i zarade) s blogom

Do još bolje prodaje i zarada sa blogom? Svi dobro znamo kako je blog izvrstan alat za promociju brenda, kompanije, ali i stručnjaka u određenoj branši te istovremeno povećava vidljivost tvrtke ili pojedinca u digitalnom prostoru.

Međutim, dobar blog može rezultirati i nečim opipljivijim: pretvaranjem vjernih čitatelja u – vjerne kupce!

Naravno, kao kod svih prodajnih aktivnosti, i u ovom slučaju treba uložiti dobru dozu truda, planiranja i strateškog promišljanja.

Do još bolje prodaje
Do još bolje prodaje

Otkrivamo nekoliko “sitnica koje prodaju znače” o kojima je potrebno voditi računa prilikom vođenja i uređivanja poslovnog bloga.

Do još bolje prodaje? Pružite korisnu informaciju

Ovaj savjet na prvi pogled djeluje kao nešto što se podrazumijeva samo po sebi jer svaki dobar blog post bi trebao pružiti neku korisnu i zanimljivu informaciju, zar ne?

Međutim, jeste li u tekstu dali informaciju koja se izravno tiče baš vašeg proizvoda ili usluge te njihovih karakteristika?

Primjerice, turistički brend na svom blogu može objavljivati općenite teme o destinacijama, putovanjima i znamenitostima, ali i otići i korak dalje te u tekstove uključiti konkretne informacije o smještajnim objektima i uslugama u svojoj ponudi.

Isto tako, kompanija iz prehrambenog sektora putem blog postova može pružiti čitateljima kulinarske ideje i recepte koji sadrže upravo njihov proizvod.

Ukratko, prilikom kreiranja prodajnog blog posta razmišljajte kako u cijeli tekst suptilno uključiti svoj proizvod ili uslugu, i to kroz prizmu korisnih savjeta i ideja koje čitatelji mogu primijeniti u svakodnevnom životu.

Interes za proizvodom ili uslugom će rasti ako ih stavite u životni kontekst njihovih korisnika.

zarada sa blogom
Zarada sa blogom uz nekoliko sitnica

Koristite različite formate sadržaja

Koliko god tekst bio dobar i informativan, bez popratnog vizualnog sadržaja teško da ćete privući (veću) pozornost.

Stoga prikažite svoj proizvod u punom sjaju putem fotografija, videozapisa ili čak infografika jer time ćete sadržaj na blogu učiniti atraktivnijim i raznovrsnijim, a čitatelji i fanovi dobit će konkretniju sliku o onome što nudite.

Do još bolje prodaje

Pokušajte snimiti video-tutorijal o primjeni vašeg proizvoda ili čak “unboxing” video ako on dolazi u atraktivnoj ambalaži i s praktičnim dodacima (ovo je posebno zahvalno za gadgete).

Ako je pak riječ o usluzi, prikažite na zanimljiv način (npr. pomoću ilustrirane infografike) kako ona funkcionira i što korisnici njome dobivaju. Pritom uvijek vodite računa o jednostavnosti i razumljivosti vizualnog sadržaja te da njegov kontekst bude u skladu s temom blog postova.

Prilagodite ton komunikacije

Prilikom kreiranja prodajnog blog posta postoji jedna kvaka: njegov ton glasa zapravo ne bi trebao djelovati “prodajno”.

Izbjegavajte tipične marketinške fraze i slogane te implementirajte svoj proizvod u sadržaj na nenametljiv i prirodan način.

Do još bolje prodaje

Drugim riječima, nemojte koristiti fraze kako je vaš proizvod najbolji, najkvalitetniji i rješenje svih mogućih problema, već pokažite posredno na konkretnom primjeru koji su njegovi benefiti i karakteristike.

Čitatelji su ionako na vaš blog došli u potrazi za korisnom i primjenjivom informacijom, a ne radi čitanja reklamnog letka.

Do još bolje prodaje – “Otvorite put” do proizvoda

Zahvaljujući kvalitetnom i dobro osmišljenom sadržaju, zainteresirali ste čitatelje za proizvod i među njima zasigurno ima onih koji će ga željeti kupiti ili naručiti.

Ključne informacije stoga im trebaju biti nadohvat klika! Opremite tekst relevantnim linkovima koji vode na vaš webshop ako ga imate, kontakte na kojima mogu naručiti proizvod ili popis prodajnih mjesta.

Implementirajte chat unutar blog platforme ako vam to dopuštaju tehničke i kadrovske mogućnosti. Ugradite “call to action” banner na dno stranice koji vodi do kontakt forme ili više informacija vezanih uz kupnju.

I u konačnici, pobrinite se da prodajni put teče glatko i besprijekorno kako biste pridobili povjerenje kupca, ali i pozitivan “word of mouth” koji se u digitalnom svijetu širi munjevitom brzinom i ima neprocjenjivu vrijednost.

Pročitajte i ovo:

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima