Za prvi rođendan platforme namjestaj.shop: Nagrađeni izlagači Brezje namještaj, G Wood, My Alestra i Wool Carpet

U prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održana je svečana dodjela nagrada izlagačima na Prvom bh. online sajmu namještaja i asesoara za dom.

Organizator svečanosti bila je Simperfect agencija za marketing i promociju a domaćini Vanjskotrgovinska komora i Privredna komora FBiH.

Najljepši izložbeni kutak Sajma birao je stručni žiri kojeg su činili predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore FBiH, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo te predstavnici grupacije Targer i WMTA Ustanove za obrazovanje odraslih Banja Luka.

Prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je kompaniji “Brezje namještaj” iz Gračanice, drugo “G Wood-u” iz Živinicaa i treće sarajevskoj “Alestri”. Posebna, “Zelena nagrada”, koju ove godine utemeljuje i dodjeljuje Simperfect agencija, pripala je bosanskohercegovačkom brendu Wool Carpet iz Sarajeva.

Prisutnima su se obratili i predsjedavajući VTK, Ahmet Egrlić te izvršna direktorica Simperfect agencije Samira Avdić.

Digitalizacija društva i poslovnih tokova planetaran je proces i mi iz Komore sretni smo da, pogotovo u ovako izazovnim vremenima, možemo podržati inovativne pojedince i grupe koji prepoznaju potrebe tržišta“, istakao je Egrlić.

Avdić je istakla značaj online poslovanja u budućnosti ali i mogućnosti koje stoje proizvođačima i prodavačima namještaja.

Sretni smo da tačno godinu otkako je u rad puštena platforma namjestaj.shop, prva bh. online platforma za promociju i prodaju namještaja, imamo priliku prezentirati rezultate platforme ali i Prvog bh. online sajma namještaja. Tokom ove prve godine uspjeli smo ostvariti saradnju s više od 70 kompanija samo iz drvnoprerađivačkog sektora, saradnju s preko 30 kompanija iz drugih sektora te uspostaviti dijalog s vladinim institucijama, obrazovnim ustanovama i medijima. Sajamska platforma zabilježila je 70 hiljada pregleda, blizu osam hiljada posjeta te promotivni doseg od 350 hiljada“, kazala je Avdić.

Dobitnici nagrada: povjerenje i kvalitet

Svi izlagači na održanom Sajmu zaista su izuzetni, ali žiri je odabrao ova tri. ‘Brezje’ svoj brend gradi zajedno s kupcima a vrhunski kvalitet, savremen dizajn i raznovrsna ponuda opravdavaju povjerenje i ovu nagradu. Druga nagrada pripala je relativno mladom brendu ‘G Wood’ – dekoriranim poslužavnicima i kuhinjskim daskama trude se prenijeti tradiciju i dašak bosanskoga duha. I, naravno, ‘My Alestra – Handmade Wooden Furniture & Accessories’, čarobnjaci za drvo u čiji smo jedinstven svijet uvijek dobrodošli“, ističu iz agencije Simperfect.

„Zelena nagrada“ pripala Wool Carpet-u

Platforma namjestaj.shop nastala je iz želje za boljom promocijom drvno-prerađivačkog sektora te je svojevrsna tačka susreta proizvođača i prodavača namještaja s krajnjim korisnicima. Organizatori veliki značaj pridaju procesima umrežavanja ali i društvene odgovornosti u poslovanju.

U tom smislu, “Zelena nagrada” je potvrda opredijeljenosti Simperfect agencije da brine o okolišu u našoj zemlji.

U želji da podržimo pojedince i kompanije koje svojim poslovanjem promoviraju odgovoran pristup prema prirodi, što će u budućnosti biti sve veći izazov ali i obaveza, ove godine ustanovili smo ‘Zelenu nagradu’. Bosanskohercegovački brend Wool Carpet, lider u proizvodnji unikatnih vunenih tepiha i staza u BiH iza kojeg stoji kompanija Tepsa, prvi je dobitnik ove nagrade. Njihova poslovna namjera je da velike količine vune ne budu odložene u prirodu već da budu iskorištene u proizvodnji tepiha i staza“, kazala je tokom dodjele nagrade Avdić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima