back to top

Ulagači iz Kuvajta zainteresirani za širenje poslova u Hrvatskoj – Biznis.ba

Kuvajtski ulagači posjetili su Pulu gdje su se susreli s predstavnicima Istarske žuapnije prilikom čega su iskazali zainteresiranost za širenje poslovanja i ulaganje u ekološke projekte i organsku poljoprivrednu proizvodnju u Istri.

Kako je uporaba organskih, ekološki proizvedenih poljoprivrednih proizvoda u porastu i u arapskim zemljama, raste interes za izvoz takvih proizvoda te su otvorene mogućnosti suradnje s tvrtkama iz Hrvatske, ali i ulaganja u proizvodne kapacitete prvenstveno malih domaćih ekološki orijentiranih kompanija, rekao je predsjednik Kuvajtskog poslovnog vijeća Nasser Alsaiji u razgovoru u Puli.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lov, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan u razgovoru s predstavnikom kuvajtskih gospodarstvenika i ulagača istaknuo je kako je primarni cilj županije poticati razvoj stočarstva, u prvom redu uzgoj koza i ovaca te ekološke poljoprivrede u Istri, priopćeno je iz Kuvajtskog poslovnog vijeća Bosne i Hercegovine.

Namjera je održiva poljoprivredna proizvodnja koja će istovremeno zaštititi istarski okoliš, te pronaći način za zadržati stanovništvo u ruralnim područjima, po čemu je Ista već poznata. Pojasnio je koje procedure strani investitori moraju ispuniti da bi ulagali u Hrvatsku te koje su mogućnosti i interesi županije.

Istra je nakon Zagreba najrazvijenije područje Hrvatske, uvijek otvoreno za investitore, kazala je pomoćnica ravnatelja Istarske razvojne agencije Tamara Kiršić.

Temeljni razvojni cilj Istarske županije je razvoj kvalitetnog, održivog i zdravstvenog turizma, prateći svjetske trendove. Želja je očuvati istarske vrijednosti i unaprijediti ekološki orijentiranu turističku ponudu.

Poslovno vijeće Kuvajta zainteresirano je za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave organskom proizvodnjom i turizmom, a nakon razmatranja mogućnosti uslijedit će novi posjeti Istarskoj županiji i razgovori, rekao je predsjednik Kuvajtskog poslovnog vijeća za BiH Nasser Alshaiji.

Inače, Kuvajtsko poslovno vijeće Bosne i Hercegovine radi na unaprjeđenju trgovinskih i investicijskih odnosa, kao i promicanju prirodnih i izvoznih potencijala koje BiH ima. Često ulažu u gospodarstvo, industriju, poljoprivredu Bosne i Hercegovine s ciljem njezinog jačanja i konkurentnosti na europskom tržištu i Bliskom istoku, navodi se u priopćenju.

(FENA)

biznis.ba

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima