back to top

Transcom: Nagrada za jednog od top tri poslodavca u sektoru, više od 300 zaposlenih u godinu i po dana

Transcomov tim raste iz dana u dan. Kompanija posluje globalno, s partnerima iz cijeloga svijeta.

U ovoj godini, u dva i po mjeseca, pokrenula je pet novih projekata u Bosni i Hercegovini i zaposlila više od sto novih zaposlenika.

Zašto je Transcom u tako kratkom roku u Bosni i Hercegovini postao nagrađivani poslodavac?


Dobar odnos poslodavca prema zaposlenicima, pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja posla, visoki kvalitet proizvoda ili usluga, mogućnost povećanja plate. Ovo su samo neke od kategorija na temelju kojih je portal MojPosao.ba u 2021. godini upravo Transcomu dodijelio nagradu za jednog od top tri poslodavca u sektoru. 300 zaposlenih u kompaniji u BiH, odnosno 30000 zaposlenih u cijelom svijetu svakodnevno govore u prilog ovome, njegujući vrijednosti i visoke standarde poslovanja koje Transcom pruža. Kompanija je ovom nagradom nastavila graditi niz javnih priznanja u svom poslovanju, budući da je u 2021. godini već nagrađena za jednog od najznačajnijih investitora u Bosni i Hercegovini.

Koje prilike za zaposlenje Transcom nudi?

U tri grada u kojima Transcom trenutno ima svoje kontaktne centre, Tuzli, Zenici i Banjaluci, kompanija zapošljava zaposlenike na nizu različitih projekata. Vrtlarska industrija, portali za zapošljavanje, proizvođači alata, turističke agencije, prodavači elektronske opreme, proizvođači igračaka. Sve su to poslovni partneri s kojima Transcom posluje u Bosni i Hercegovini. Posao se odnosi prvenstveno na korisničku podršku, a za one koji vole izazove više od svega, tu je i mogućnost zaposlenja na odjelima telefonske prodaje.

Zašto fotografija s globusom?

Otkrit ćemo vam jednu tajnu – jedan od odjela koji bilježe najveći rast vezan je uz turizam. Agenti na ovom odjelu primaju pozive i emailove korisnika jedne globalne turističke agencije. Često vole reći kako tokom smjene proputuju dobar dio svijeta. Od svima dobro poznatih egzotičnih destinacija do nekih manje poznatih. Cijele dane otkrivaju nešto novo. A sada su u potrazi za novim kolegicama i kolegama koji će im se pridružiti na njihovom putovanju.

Ko se može prijaviti za posao?

Odjeli na kojima Transcom trenutno zapošljava vezani su uz pružanje podrške na njemačkom jeziku. Svi govornici njemačkog jezika, neovisno o tome u kojem dijelu BiH se nalazili, mogu se prijaviti za posao. Uz opcije rada iz kontaktnih centara, povremeno se otvara i mogućost zaposlenja u odjelima vezanim uz rad od kuće i to na holandskom, francuskom, njemačkom i engleskom jeziku. Kompletnu ponudu otvorenih konkursa za posao moguće je pogledati putem sljedećeg linka: https://transcombih.recruitee.com/o/

Ako ste znatiželjni u vezi karijernih mogućnosti koje Transcom pruža i zanima vas mogućnost rada u međunarodnom okruženju, Transcom tim stoji vam na raspolaganju putem email adrese bih.careers@transcom.com

Iskustva zaposlenika Transcoma

Transcom obuhvata mnoge projekte pa tako i projekt s turističkom agencijom na kojem sam trenutno zaposlena. Kako je rad s ljudima doista zanimljiv najbolje možete doživjeti upravo na ovom projektu, gdje svakodnevno dobijamo veliki niz neobičnih upita. Kroz projekt možete upoznati nove destinacije, kulture, biti u kontaktu s mnogobrojnim kolegama s destinacija za koje niste znali da postoje. Neizostavan detalj ovog projekta je konstantno proširivanje znanja, mogućnost snalaženja u datim situacijama i timski rad.

Edina, agentica u odjelu korisničke podrške za turističku agenciju

Što se tiče projekta na kojem sam zaposlen, zanimljivo je vidjeti kako zapravo cijeli sistem funkcioniše. Procesi, pravila i redosljed koraka u raznim situacijama stvaraju radnu atmosferu u kojoj se nalaženje rješenja bazira na aktivnom razgovoru sa kupcem, da bi se došlo do što tačnije definicije njihovog pitanja. Odgovore na ta ista pitanja je poprilično lako naći putem informacionog sistema, a ako to nije moguće, voditelji tima su tu da pomognu oko solucije. Sve u svemu, moje lično iskustvo u Transcomu je jako pozitivno i kako stvari stoje, tako će i ostati.

Dino, agent u odjelu korisničke podrške u oblasti maloprodaje elektronske opreme

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima