Šta su backlinkovi kod web stranica?

Ako vam treba jednostavan način da povežete jednu web stranicu sa drugom web stranicom onda ćete koristiti backlinkove.

Pitanje šta su backlinkovi nije toliko komlikovano i iza sebe ne krije kompleksnu definiciju. To je jednostavno link koji se postavi na jednu web stranicu kako bi odveo posjetitelje na drugu web stranicu. Dosta se koristi ako na svom blogu reklamirate svoju web prodavnicu i uz pomoć tog linka vi te dvije web stranice uspješno povežete.

Backlinkovi su veoma bitni za SEO optimizaciju jer generisanjem visokokvalitetnih backlinkova vi sebi garantujete uspješnu SEO strategiju koja će donijeti bolje rezultate prilikom pozicioniranja vaše web stranice na Google tražilicama.

Zašto su backlinkovi važni?

Kada smo prošli osnovni dio i objasnili vam šta su backlinkovi sada prelazimo na dio koji govori o tome zašto su ovi linkovi važni za vašu web stranicu. Naime backlinkovi koji vode na vašu web stranicu signal su tražilicama da je vaš sadržaj relevantna i da pratite trenutne trendove koje je postavio Google.

Ako se veliki broj web stranica povezuje na istu jednu web stranicu uz pomoć backlinkova, tražilice zaključuju da je sadržaj na toj stranici vrijedan i da je potreban korisnicima stoga oni će Google odabrati ove stranice i pokazati ih na svojoj prvoj stranici u rezultatima tražilice. Svi znamo da je ovo mjesto na kojem želite biti prva stranica rezultata pretraga Google tražilice je jedina stranica koja nas zanima i koja će nam poboljšati poslovanje.

Pored ovih prednosti backlinkovi također pomažu Google – u kod indeksiranja stranica. Dobro je poznato da Google daje prednost web stranicama koje imaju veći broj kvalitetnih backlinkova. Stoga je vrlo važno da se backlinkovima posveti više pažnje kako bi ostvarili što bolju SEO optimizaciju.

Savjeti koji će vam pomoći da izgradite kvalitetne backlinkove

Sada kada znate šta su backlinkovi možemo krenuti dalje. Prvo i osnovno pravilo prilikom kreiranja backlinkova jeste njihova relevantnost. Ako želite da ubacite link na određeni tekst na vašem blogu koji se tiče sasvim druge tematike u odnosu na taj tekst onda ne bi bilo najbolje da to radite. Linkovi moraju biti relevantni i pratiti tok koji ima cijeli tekst. Dakle, na tekst o sportu ne bi bilo najbolje da stavljati link od web stranice na kojoj su recepti za kolače ili slično.

šta su backlinkovi
SEO zahtjeva puno vremena za kvalitetno odrađivanje

Koristite komentare u vašu korist. Komentari su veoma jako oružje na blogu ili na bilo kojoj web stranici. Preko komentara, tačnije preko vaših pratitelja možete napraviti jednu pravu malu mrežu linkova, a da ništa ne uradite. Samo je na vama da potaknete pratitelje da prilikom bilo koje diskusije za bilo šta zanimljivo koriste konkretne linkove kako bi sugerisali novim korisnicima gdje se šta nalazi.

Naravno ništa ovo ne možete bez kvalitetnog sadržaja. Recimo da želite otvoriti web prodavnicu i planirate dizajnirati vlastitu odjeću. Da bi prodavali tu odjeću potrebni su vam kupci a kako ćete ih primamiti ako nemate sadržaj preko kojeg ćete se reklamirati. Pored web shopa uvijek je najbolje da imate blog koji ima istu tematiku. Dakle, ako se bavite prodajom odjeće onda neka to bude modni blog, ako pravite kolače neka to bude kulinarski blog.

S kvalitetnim sadržajem dosta je jednostavno izgraditi moćnu mrežu backlinkova koji će pasivno privlačiti nove kupce, a što će vama naravno samim tim donositi profit i zaradu.

Ako želite još više informacija koje se tiču SEO analize i generalno digitalnog marketinga SEO Agencija Vendi je pravo mjesto za vas. Naime Vendi je marketinška agencija koja na našim prostorima posluje dugi niz godina i izgradila se kao jedna od najpouzdanijih i najboljih marketinških agencija koja se brine o svojim korisnicima. Sama agencija zapošljava vrsne stručnjake na polju SEO optimizacije i digitalnog marketinga tako da možete biti sigurni u uspjeh kampanje ako se odlučite za agenciju Vendi.

šta su backlinkovi kod web stranica?
Šta su backlinkovi kod web stranica?

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima