Kroz jačanje malih i srednjih poduzeća do 216 novih radnih mjesta

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta potpisalo je u ponedjeljak u Mostaru s predstavnicima 96 poduzeća ugovore za poticaje malim i srednjim poduzećima.

-Radi se o ukupnom ulaganju od preko 7 milijuna KM, u čemu Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta sudjeluje s više od 2,7 milijuna maraka iz Proračuna FBiH, dok poduzetnici investiraju u te projekte dodatnih 4,4 milijuna maraka, kazao je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić.

Rok za realizaciju potpisanih ugovora je deset mjeseci, a očekuje se da će se njihovom realizacijom otvoriti 216 novih radnih mjesta.

Ministar Zukić podsjetio je da se radi o redovitom projektu Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća za 2022. godinu, cilj kojeg je podržati subjekte malog gospodarstva koji su proizvodno orijentirani u namjeri da se potakne njihovu bolju prilagođenost tržišnim uvjetima, tj. da se ojača njihovu konkurentnosti. Ministar je napomenuo da će se ulagati u tehnološki razvoj tih poduzeća, u digitalizaciju procesa, te za certifikate kvalitete, tj. u sve ono što će pojačati konkurentnost malih poduzeća i olakšati im ulazak na inozemna tržišta.

Haris Redžić, vlasnik tvrtke ES-Salerno iz Živinica, koja se bavi proizvodnjom pločastog i tapeciranog namještaja, kazao je da će sredstva koja su mu odobrena iskoristiti za nabavku linije za proizvodnju peleta.

-Prilikom obrade drveta već imamo nusproizvod koji ćemo koristiti u proizvodnji. Vidimo da je došlo do poremećaja u opskrbi kada je u pitanju pelet, tako da ćemo dati svoj doprinos stabilizaciji cijena, rekao je on dodavši da je njegova firma poznata po tome da na tržištu posluje s izrazito povoljnim cijenama u odnosu na regiju.

Poduzetnica iz Livna Anita Miloloža, korisnica bespovratnih poticaja, pojasnila je da se njena tvrtka bavi proizvodnjom i distribucijom dekorativnih panela te će joj ova potpora Federalnog ministarstva razvoja puno pomoći u širenju proizvodnje i zapošljavanju ljudi. Sredstva za unaprjeđenje proizvodnje dobila je i Ema Badžak, direktorica i vlasnica tvrtke MM d.o.o. Mostar, koja se bavi ugostiteljstvom, turizmom i poljoprivredom.

-Dobivena sredstva uložit ćemo u kupovinu strojeva koje do sada nismo imali te za obnovu postojećih, točnije stroj za sjeckanje povrća koje sami proizvode, te pakirnicu nužnu za pakiranje i dostavu hrane, kazala je Badžak.dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima