back to top

KONAČNO PRIMAMLJIVI / KFC otvoren, LIDL traži radnike, a STARBUCKS istražuje tržište

U Sarajevu je otvoren prvi KFC u Bosni i Hercegovini, svjetski lanac poznat po specijalitetima od piletine. Zeren Holding iz Velike Britanije koja sarađuje sa čuvenom franšizom Starbucks interesuje se za naše tržište, a predstavnici kompanije istražuju posljednje detalje. Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potvrdio je da američki lanac kafeterija stiže u Crnu Goru. “Plan je da u narednih pola godine Podgorica dobije prvu Starbucks kafeteriju. To je investicija od pet miliona evra i 50 novih radnih mjesta”, naveo je Vuković. Pored Podgorice Britancima je zanimljivo i Sarajevo.

Njemački gigant LIDL , koji je u martu prošle godine registrovao svoju firmu u Bosni i Hercegovini, raspisao je nove konkurse za zapošljavanje. Trenutno su otvorene tri pozicije za rad u Sarajevu.

Njemačka kompanija traži dva radnika za upravljanje lancem nabavke. Oglas je otvoren do 4. septembra ove godine.

Između ostalog, od uslova se traži poznavanje njemačkog ili engleskog jezika, prethodno radno iskustvo na ovoj poziciji je prednost, ali nije obavezno. Također, potencijalni kandidat mora biti spreman na odsustvo van BiH u roku od 18 mjeseci. Neophodna je i vozačka dozvola B kategorije.

Za poziciju specijalista za lanac snabdijevanja otvorena su također dva radna mjesta, a uslove prijave možete pogledati OVDJE.

I ovaj konkurs se završava 4. septembra, a objavljen je prije 3 dana, 12. augusta.

Do 28. augusta otvoren je konkurs za jedno radno mjesto sekretarice/tajnice u odjelu Nekretnina.

Kandidat mora odlično poznavati njemački jezik, na nivou B2.2., a sve detalje možete pročitati na OVOM linku.

Podsjetimo, kompanija Lidl potvrdila je ranije da ne raspolažu sa informacijama kada će biti otvorena Lidl prodavnica u Sarajevu.

Također su već izabrane dvije lokacije u Sarajevu na kojima će biti otvorene Lidl-ove trgovine. Stup i Marijin dvor, to su dvije zvanično regristrovane podružnice u glavnom gradu BiH.

Prva lokacija koja je registrovana nalaze se na Stupu, u ulici Stupska na broju 19. Radi se o adresi u naselju Tibra, sarajevske općine Ilidža.

Druga lokacija koja je registrirana nalazi se u Općini Centar, u ulici Vrbanja na Marijin Dvoru.

Osim u Sarajevu, ovaj njemački gigant registrovao je podružnice u Banjoj Luci, na adresi Šime Šolaje br.1, i u Brčkom u ulici Bulevar mira br. 22.

Jedan od uvjeta da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekt jeste da taj grad, odnosno općina, broji minimalno 30.000 stanovnika.

radiosarajevo/capital/rtcg/presspressmediabih.com

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima