back to top

Kako uskladiti posao i fakultet?!

Uravnoteženje škole i posla bit će važan dio vašeg uspjeha

Posao i fakultet je postao svakodnevnica mnogim mladim ljudima. To mogu biti oni koji idu ravno iz srednje škole na fakultet ili odrasli koji se vraćaju na fakultet. Što god se odnosi na vas, pripremili smo savjete koji će vam pomoći kako uskladiti fakultet i posao.

Bez obzira radite li posao s nepunim ili punim radnim vremenom, uravnoteženje škole i posla može biti teško. Na fakultetu ima mnogo zaposlenih studenata koji su sposobni upravljati i jednim i drugim, ali ima i onih koji to ne mogu.

Ako oboje ne uravnotežite dobro, to može dovesti do stresa, nižih ocjena, izrade nekvalitetnog rada i još mnogo toga.

Ako ne želite dopustiti da vam bilo što onemogući postizanje karijere i obrazovnih ciljeva, najbolje što možete učiniti je učiti od onih koji su prije vas prošli put. Pripremili smo vam najbolje savjete koji će vam pomoći kako uskladiti posao i fakultet.

Posao za vrijeme fakulteta može vam pomoći da ne dignete toliko studentskih zajmova ili ste odrasla osoba koja mora raditi na izdržavanju obitelji dok idete na fakultet. U svakom slučaju, upravljanje vremenom za studente koji također rade pomoći će vam da uspijete u svim aspektima svog života.

posao i fakultet
posao i fakultet

Stvorite određeni ambijent za učenje

Jedan od načina na koji možete osigurati da ostanete produktivni tokom cijelog školovanja jest stvoriti prostor u svom domu koji može pomoći u poticanju optimalnog učenja.

Prostori za učenje trebali bi biti čisti i organizirani, idealno ukrašeni toplim bojama i udobnim prostorima za sjedenje. Stol (ili kuhinjski stol) i stolica neophodni su za zdravo pozicioniranje tijela za pisanje i rad na računalu.

Možete dodati i elemente poput oglasne ploče koje možete popuniti važnim rokovima, nadahnjujuće fotografije ili ohrabrujuće citate mogu pomoći u stvaranju pažljivog okruženja prilagođenog vašim osobnim ciljevima i motivacijama.

Organizacija kao prioritet

Organizacija može igrati presudnu ulogu.

Ako ranije niste koristili planere, sada je vrijeme da ga kupite. Planeri su izuzetno korisni, ali se ne koriste dovoljno – posebno za nekoga tko upravlja cjelodnevnim poslom i školom.Većina planera dijeli dan po satu, čineći tako jednostavnim stvaranje vremena za domaće zadatke i učenje.

Vaša motivacija može biti bilo koji broj stvari, poput izbjegavanja duga za studentski zajam, osiguranja obitelji ako se vraćate kao odrasli učenik itd. Vaša motivacija bit će ono što vam treba kada se borite za uravnoteženje posla i škole. Pronađite svoju motivaciju za uravnoteženje škole i posla.

Da biste započeli balansiranje škole i radili s pažljivo isplaniranim rasporedom. Ako slučajno imate slobodno između predavanja, tada korištenje vremena za izradu domaće zadaće ili učenja može vam biti od velike koristi. Usklađivanje škole i posla može biti teško, ali započinje stvaranjem rasporeda koji učinkovito koristi vaše vrijeme.

Uklonite svako vrijeme koje bi moglo biti izgubljeno

Ušteđeno vrijeme možete iskoristiti za zarađivanje više novca na poslu, studiranju, druženju ili bilo čemu drugom što trebate ili želite raditi. Za studente koji rade, svaka je minuta važna.

Postoji mnogo načina za uklanjanje stvari koje vam troše vrijeme, uključujući:

  • Smanjite vrijeme putovanja na posao. Ako posao možete pronaći u blizini svog fakultetskog kampusa, možete eliminirati puno vremena za putovanje.
  • Pronađite način rada na daljinu. Ako imate posao koji vam omogućuje daljinski rad, to vam može pomoći u još boljem usklađivanju radnog vremena. Možda ćete čak moći raditi između predavanja.
  • Pripremite obroke prije vremena. Ako svoje obroke možete pripremiti u rinfuzi prije vremena, umjesto da ih pravite pojedinačno, moći ćete uštedjeti puno vremena. Priprema vlastitih obroka više je od pukog upravljanja vremenom za studente, jer to znači da ćete vjerojatno jesti zdravije i uštedjeti novac.
  • Budite svjesni koliko vremena provodite na društvenim mrežama i smanjenja na TV-u. Prosječna osoba troši puno, puno sati svaki dan na društvenim mrežama i gledajući TV. Ako ovo smanjite, uštedjet ćete sate svaki dan, a da toga uopće ne znate. Televizija i društveni mediji također mogu biti vrlo distraktivni, zbog čega je toliko važno biti svjestan kako to može negativno utjecati na to kako uravnotežujete školu i posao.

Posao i fakultet, odvojite se od ometanja

Upravljanje vremenom za studente je teško, ali još je teže za studente koji rade, jer može biti još više distrakcija.

Bit će toliko mnogo distrakcija dok radite i idete na fakultet, a učenje odvajanja od tih distrakcija bit će jedan od najboljih načina za upravljanje vremenom. Znam da može biti teško, vjerujte mi, ali znam i kako uklanjanje distrakcija može biti od velike pomoći.

Odmorite se kad vam zaista treba

Dobro upravljanje vremenom za studente koji rade često znači da se trudite iskoristiti svaki trenutak svog dana što učinkovitije. Ali, postoje trenuci kada se balansiranje škole i posla može osjećati izuzetno stresno.

U vremenima poput onih, kada vam se učini da trebate odmor, napravite kratki odmor koji će vam pomoći da se vratite osvježeni i usredotočeni na ono što trebate učiniti.

Možete otići u šetnju, pročitati knjigu, vježbati, odrijemati itd. Ako napravite pauzu kad vam zatreba, to će vam pomoći spriječiti da se osjećate pregorjelim, što predstavlja opasnost kad usklađujete školu i posao.

Imati popis obveza izuzetno je korisno upravljanje vremenom za studente, posebno one koji također rade. To je zato što će vam popis obveza točno pokazati što se mora učiniti i kada to trebate učiniti. Tada ćete svoje odgovornosti sjediti ispred sebe, tako da ćete se morati suočiti sa stvarnošću.

Možete imati popis obveza na kojem su navedeni vaši dnevni, tjedni ili mjesečni zadaci. Možete koristiti planer, bilježnicu, post-it bilješke, možete bojiti stvari u boji, koristiti naljepnice itd. Samo pronađite sustav koji vam odgovara i držite se njega.

Usklađivanje škole i posla bit će mnogo lakše ako napravite popis obveza i vodite zadani raspored. Dakle, napišite što treba raditi svaki dan i znajući da će vas raspored održavati na zadatku.

Znam da kad sam pod stresom, lako je zaboraviti stvari, pa popis obveza uklanja dragocjene minute o kojima bih mogao izgubiti raspravu o tome jesam li nešto zaboravio ili nisam.

Posao i fakultet

Studenti koji rade moraju biti realni

Iako jedna osoba može istovremeno raditi ludo i pohađati fakultet, to ne mogu svi.

Ako vam ocjene padaju, možda ćete htjeti analizirati trebate li odbaciti sate na poslu ili u školi. Što vam je važnije u ovom trenutku i za vašu budućnost? Ne možemo sve uvijek, a biti realan pomoći će vam da shvatite svoja ograničenja kako ne biste izgorjeli.

Uz savjete koje smo nabrojao koji pomažu u upravljanju vremenom za studente koji također rade, moći ćete istodobno utjecati i na posao i na nastavu na fakultetu. Ne zaboravite uklopiti se na vrijeme i za zabavu. Sretno!

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima