-3.1 C
Sarajevo
Vrijeme za odmorŽelite psa, ali živite u stanu: Ovih pet pasmina su idealne za...

Želite psa, ali živite u stanu: Ovih pet pasmina su idealne za vas

Nemate dvorište? Živite u manjem prostoru? – Nema problema. Ako živite u stanu i želite nabaviti psa, neke pasmine sa svojim specijalnim karakteristikama mogu se dobro uklopiti u manji životni prostor, piše domaći bh. biznis portal poslovne.com.

Koji su najbolji psi za život u stanu? Svaki je pas poseban, a psi, veliki i mali, mogu se sasvim dobro snaći u stanovima ili u maloj kući. Oni kojima ovakav život zapravo VIŠE odgovara, obično su one pasmine koje naginju na miran karakter.

Brojne pasmine mogu se prilagoditi manjim prostorima. Evo kratkog popisa ako ne znate od kuda započeti traženje svog novog četveronožnog prijatelja:

Male pasmine

  1. Francuski buldog

Tražite psa koji voli ljenčariti? Francuski buldozi uglavnom su sretni dok se izležavaju na kauču te imaju i svoju smiješnu stranu koja će vas sigurno zabaviti. Oni su prilično teški u odnosu na svoju visinu te u prosjeku teže oko 7-13 kg. Poznati su po svojim ušima i tendenciji hrkanja.

  1. Havanezer

Neki od najboljih malih kućnih pasa su pasmine poput havanezera, koji su stvorene za to da budu kućni ljubimci i provode vrijeme sa svojom obitelji u zatvorenom prostoru. Havanezer je težak oko 3-5,5 kg. i ima sretan, prijateljski karakter što ga čini odličnim za obitelji s djecom i drugim kućnim ljubimcima.

  1. Mops

Mopsevi su razigrani, zabavni i ponekad mogu biti pomalo”glupavi”. Savršeni su partner ljudima koji žive u stanu. Imaju nestašnu stranu i vole zabavljati, kako sebe, tako i druge oko sebe. Ovo nije pretjerano aktivna pasmina stoga im je omiljena aktivnost izležavanje i maženje na mekanoj podlozi gdje lako mogu zaspati.

Srednje pasmine

  1. Pudle

Uz pametan i dobrodušan temperament, pudle su izvrsni kućni ljubimci ljudima koji žive u stanu. Ova njemačka pasmina obično teži oko 18-30 kg (standardna pudla). Osim toga, dobro se slažu s djecom i drugim kućnim ljubimcima. Često ljudi zaborave koliko su ovi psi inteligentni te će više odgovarati ljudima koji češće provode vrijeme na otvorenom.

Velike pasmine

  1. Njemačka doga

Kada spominjemo pse koji se odlično snalaze u stanovima, njemačka doga obično nikome ne pada na pamet, no ova pasmina je izuzetno smirena, poslušna i ne pretjerano aktivna. Sve što im treba je redovna šetnja i mekani krevet.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img