Virtuix kreira novi VR uređaj

Virtuix kreira novi VR uređaj – Virtuelna realnost je tu i svakim danom se sve više i više razvija, piše biznis portal poslovne.com.

The Omni One proizvod koji je kreirao Virtuix je najnoviji VR uređaj koji će pokušati animirati ljudsko tijelo u potpunosti. Naime oni žele omogućiti čovjeku da trči i skače. A sve to kako bi promovisali vježbanje prilikom igranja video igara, piše majodroid.com

The Omni One je svoju izradu započeo u 2013. godini. Polovinom 2021. godine možemo očekivati prvu punu verziju Omni One uređaja čija će cijena iznositi 2. 000 dolara.

Ono po čemu se Omni One razlikuje od obične trake za trčanje jeste ta da je on kreiran od izuzetno klizavog materijala tako da se korisnik tehnički klizi po traci. Naravno za to su vam potrebne posebne Omni One podloge za vaše patike kako bi postigli efekat skliskosti.

Korisnici ključ Omni One proizvodnje

Omni One će sadržati sistem sa samostalnim VR uređajem. Trenutno se testira uređaj Pico Neo 2, ali će Virutix donijeti odluku u narednim mjesecima.

Također  Omni One će imati zasebnu trgovinu igara i sadržavat će igre koje su slične Fortnite – u i Call of Duty – u. U budućnosti planira kreirati video igre uz pomoć drugih developera.

Ono zbog čega su bitni korisnici jesu finansije. Naime, Virtuix nije bogata kompanije i njoj treba konstantan priliv novca kako bi realizirala svoj projekat. Kroz proces razvijanja Virtuix je koristio popularni crowdfunding kako bi prikupio novčana sredstva.

Ipak Virtuix je kreirao novi naćin finansiranja. To je da direktno prodaje svoje dionice korisnicima. Koji na osnovu kupovine istih imaju pravo na pre – order ili na popust kada The Omni One bude lansiran u 2021. godini.

Panedmija pozitivno uzrokovala na razvoj

Većinom slušamo priče kako su projekti odgođeni zbog pandemije izazvane korona virusom. Međutim kada je riječ o gaming industriji negativa nema.

Karantena je učinila to da gaming industrija jedina zapošljava i traži nove radnike. Isti je slučaj i sa Omni One proizvodom. Njegovu ubrzanu proizvodnju je izazvala potražnja za većim brojem gaming sadržaja.

Potpuno gaming iskustvo

Virtuix opisuje ovaj proizvod kao traka koja se može dosta poistovjetiti sa Peloton biciklom i prodaju ga po sličnoj cijeni.

Ono sa čime se žele razlikovati od ostalih VR uređaja jeste to da ovaj uređaj potiče fizičku aktivnost. Zbog velike pokretljivosti koju će korisnici imati prilikom korištenja ovog uređaja.

Dakle Virtuix sa svojim Omni One proizvodom nudi potpuno gaming iskustvo koje možete imati u svom domu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima