Virtuix kreira novi VR uređaj

Podijelite s prijateljima!

Virtuix kreira novi VR uređaj – Virtuelna realnost je tu i svakim danom se sve više i više razvija, piše biznis portal poslovne.com.

The Omni One proizvod koji je kreirao Virtuix je najnoviji VR uređaj koji će pokušati animirati ljudsko tijelo u potpunosti. Naime oni žele omogućiti čovjeku da trči i skače. A sve to kako bi promovisali vježbanje prilikom igranja video igara, piše majodroid.com

The Omni One je svoju izradu započeo u 2013. godini. Polovinom 2021. godine možemo očekivati prvu punu verziju Omni One uređaja čija će cijena iznositi 2. 000 dolara.

Ono po čemu se Omni One razlikuje od obične trake za trčanje jeste ta da je on kreiran od izuzetno klizavog materijala tako da se korisnik tehnički klizi po traci. Naravno za to su vam potrebne posebne Omni One podloge za vaše patike kako bi postigli efekat skliskosti.

Korisnici ključ Omni One proizvodnje

Omni One će sadržati sistem sa samostalnim VR uređajem. Trenutno se testira uređaj Pico Neo 2, ali će Virutix donijeti odluku u narednim mjesecima.

Također  Omni One će imati zasebnu trgovinu igara i sadržavat će igre koje su slične Fortnite – u i Call of Duty – u. U budućnosti planira kreirati video igre uz pomoć drugih developera.

Ono zbog čega su bitni korisnici jesu finansije. Naime, Virtuix nije bogata kompanije i njoj treba konstantan priliv novca kako bi realizirala svoj projekat. Kroz proces razvijanja Virtuix je koristio popularni crowdfunding kako bi prikupio novčana sredstva.

Ipak Virtuix je kreirao novi naćin finansiranja. To je da direktno prodaje svoje dionice korisnicima. Koji na osnovu kupovine istih imaju pravo na pre – order ili na popust kada The Omni One bude lansiran u 2021. godini.

Panedmija pozitivno uzrokovala na razvoj

Većinom slušamo priče kako su projekti odgođeni zbog pandemije izazvane korona virusom. Međutim kada je riječ o gaming industriji negativa nema.

Karantena je učinila to da gaming industrija jedina zapošljava i traži nove radnike. Isti je slučaj i sa Omni One proizvodom. Njegovu ubrzanu proizvodnju je izazvala potražnja za većim brojem gaming sadržaja.

Potpuno gaming iskustvo

Virtuix opisuje ovaj proizvod kao traka koja se može dosta poistovjetiti sa Peloton biciklom i prodaju ga po sličnoj cijeni.

Ono sa čime se žele razlikovati od ostalih VR uređaja jeste to da ovaj uređaj potiče fizičku aktivnost. Zbog velike pokretljivosti koju će korisnici imati prilikom korištenja ovog uređaja.

Dakle Virtuix sa svojim Omni One proizvodom nudi potpuno gaming iskustvo koje možete imati u svom domu.

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

INSTAGRAM ZA REKLAMU/ Koraci ka uspješnom reklamiranju na Instagramu

INSTAGRAM ZA REKLAMU - Kada su Kevin Systrom i Mike Krieger 2010. godine kreirali aplikaciju Instagram nisu ni mogli da slute koliki...

9 kreacija 21. stoljeća koje će oblikovati narednih 100 godina!

Koji je najznamenitiji dizajnerski komad 21. stoljeća? Ovisi koga pitate. Robbreport je proveo anketu među nekima od najutjecajnijih...

Internet komunikacija je neophodna za svako poslovanje

U današnje vrijeme internet je neophodan medij na kojem bi trebale biti prisutne sve firme, neovisno o industriji u kojoj se nalaze....

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.