-9.1 C
Sarajevo
Poslovne vijestiSimperfect od 15. do 20. maja organizira Prvi bh. online sajam namještaja

Simperfect od 15. do 20. maja organizira Prvi bh. online sajam namještaja

Menadžment kompanije Simperfect, u čijem vlasništvu je i platforma namjestaj.shop za promociju i prodaju namještaja i asesoara za dom, organizirat će od 15. do 20. maja “Prvi bh. online sajam namještaja”

Sajam će okupiti proizvođače i prodavače pločastog i tapaciranog namještaja, proizvođače i prodavače dekora i kućanskog asesoara te dizajnere i dizajnerske studije.

Izvršna direktorica platforme Samira Avdić kaže da je ideja posebnih usluga prodaje i promocije namještaja proizašla iz iskustva rada u tom sektoru.

Uvidjevši da se malo pažnje poklanja promociji i prodaji na domaćem tržištu, ali i predstavljanju na inostranim tržištima odlučili su osmisliti sveobuhvatnu platformu koja će uvezati sve tri karike u lancu i to domaće tržište, inostrana tržišta te kupce.

Tako je napravljena platforma namjestaj.shop osmišljena kao servis koji će biti u službi profesionalaca u oblasti drvno-prerađivačke industrije, ali i mjesto s obuhvatnom ponudom namještaja, koje bi u konačnici krajnjim korisnicima olakšalo, promijenilo i osavremenilo pristup odabiru namještaja i kupovinu.

  • Prošle, a i ove godine odgođeni su sajmovi. Vođeni idejom da ublažimo negativne posljedice pandemije koronavirusa odlučili smo sektoru namještaja i asesoara za dom ponuditi takvu mogućnost – kazala je Avdić.

Mali proizvođači, ali i velike kompanije ulažu velike napore da održe proizvodnju, sačuvaju radna mjesta i ostvare dobre izvozne rezultate.

Drvno-prerađivačka industrija suficitarna je grana privrede, doprinosi na plate su previsoki, mjere za ublažavanje negativnih posljedica pandemije su simbolične te u takvoj situaciji organizatori vide priliku za rast i poslovno umrežavanje.

  • Nakon pandemije više je nego očigledno koliko smo životno i poslovno upućeni jedni na druge, koliko nismo niti možemo biti izolirani. S druge strane neovisno o pandemiji online poslovanje i umrežavanje ljudi, stručnjaka, profesionalaca, pojedinaca i grupa jedan je od vidova saobraćanja u budućnosti, pandemija je samo to ubrzala – kaže direktorica marketinga Ajla Žujo Demirović.

Napominje da iako svi žele da se vrate ‘starom normalnom’ jer virtuelnost nikad neće zamijeniti život u realnosti, činjenica je da ga je već sada znatno promijenila.

U tom kontekstu i njima je cilj platformu učiniti renomiranim mjestom proizvođača, prodavača namještaja i njihovih korisnika kako bi se, kaže Žujo Demirović, uštedjeli resursi, a istovremeno povećali benefiti svim uključenim stranama.

Na platformi sajamnamjestaja.com posjetioci će moći razgledati ponudu svih izlagača te pojedinačno posjetiti njihove izložbene salone, direktno komunicirati s izlagačima, obaviti kupovinu ili ostvariti saradnju.

Tokom sajma važit će akcijske cijene za određene proizvode i usluge te posebne pogodnosti, a uz to kupce očekuje i predstavljanje novih kolekcija, najavljuju organizatori sajma.

Kao centralni događaj sajma bit će organizirana online diskusija predstavnika proizvodnog sektora i predstavnika Privredne komore o utjecaju pandemije na taj sektor, o perspektivama i budućem razvoju.

Tokom sajma omogućena je usluga enterijer i dizajn studija, a sajam će biti zatvoren dodjelom nagrada proizvođačima i posjetiocima.

Partneri u organizaciji sajma su Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine, Vanjskotrgovinska komora BiH, ID design studio, a podršku je sajam dobio i od Ministarstva privrede Kantona Sarajevo te Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Glavni medijski pokrovitelj je TNT Grupacija.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima