back to top

Podrška razvoju dječijeg sporta, povodom 4. dm ženske utrke dm donira 10.000 KM dječijim sportskim udruženjima i klubovima

Povodom 4. dm ženske utrke, u okviru koje je svoje učešće uzelo više od 3.000 trkačica, dm je odlučio podržati razvoj dječijeg sporta u našoj zemlji. Obilježavajući tako i svoj jubilarni, 15. rođendan, dm će sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, donirati 10.000 KM!

Sve amaterske i profesionalne sportske klubove i udruženja za djecu, koji su registrovani i djeluju na teritoriji BiH, a usmjereni su na sportski rad sa djecom i omladinom do 18 godina, dm poziva da se do 12.7. prijave za donaciju putem ZAJEDNO online platforme www.dm-zajedno.ba. Jedan od osnovnih uslova za aplikante je da održavaju trenažne procese, učestvuju na sportskim takmičenjima, organizuju sportske aktivnosti za djecu ili pak sportskom rekreacijom podstiču zdrav i aktivan život djece. Također, klubovi i udruženja trebaju navesti za koji sport i sportsku aktivnost apliciraju te u koju svrhu su im sredstva potrebna, dok bi sve aktivnosti koje žele realizirati uz pomoć dm donacije trebali realizovati do kraja maja 2022. godine.

„Zdrave životne navike najbrže se usvajaju u najranijoj dobi te smo ove godine donaciju, kojom tradicionalno u okviru našeg projekata dm ženska utrka podržavamo razvoj sporta, odlučili usmjeriti na naše mališane i omladinu koji različitim sportskim aktivnostima ispunjavaju svoje slobodno vrijeme i tako zdravije odrastaju. Zbog novonastalih okolnosti mnogi su bili spriječeni u tome pa je naša želja da podržimo zdrav i aktivan život djece i mladih tim još veća”, izjavila je Admira Isaković voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Donacijom dm će podržati različite aktivnosti i planove klubova i udruženja, kao što su: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskog takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom. Na osnovu utvrđenih Pravila i uslova prijave, dm žiri će odabrati određeni broj dječijih sportskih klubova i  udruženja kojima će donirati sredstva. Ukupan novčani iznos od 10.000 KM bit će raspoređen po potrebi odabranih klubova i udruženja.

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima