Podrška razvoju dječijeg sporta, povodom 4. dm ženske utrke dm donira 10.000 KM dječijim sportskim udruženjima i klubovima

Povodom 4. dm ženske utrke, u okviru koje je svoje učešće uzelo više od 3.000 trkačica, dm je odlučio podržati razvoj dječijeg sporta u našoj zemlji. Obilježavajući tako i svoj jubilarni, 15. rođendan, dm će sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, donirati 10.000 KM!

Sve amaterske i profesionalne sportske klubove i udruženja za djecu, koji su registrovani i djeluju na teritoriji BiH, a usmjereni su na sportski rad sa djecom i omladinom do 18 godina, dm poziva da se do 12.7. prijave za donaciju putem ZAJEDNO online platforme www.dm-zajedno.ba. Jedan od osnovnih uslova za aplikante je da održavaju trenažne procese, učestvuju na sportskim takmičenjima, organizuju sportske aktivnosti za djecu ili pak sportskom rekreacijom podstiču zdrav i aktivan život djece. Također, klubovi i udruženja trebaju navesti za koji sport i sportsku aktivnost apliciraju te u koju svrhu su im sredstva potrebna, dok bi sve aktivnosti koje žele realizirati uz pomoć dm donacije trebali realizovati do kraja maja 2022. godine.

„Zdrave životne navike najbrže se usvajaju u najranijoj dobi te smo ove godine donaciju, kojom tradicionalno u okviru našeg projekata dm ženska utrka podržavamo razvoj sporta, odlučili usmjeriti na naše mališane i omladinu koji različitim sportskim aktivnostima ispunjavaju svoje slobodno vrijeme i tako zdravije odrastaju. Zbog novonastalih okolnosti mnogi su bili spriječeni u tome pa je naša želja da podržimo zdrav i aktivan život djece i mladih tim još veća”, izjavila je Admira Isaković voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.

Donacijom dm će podržati različite aktivnosti i planove klubova i udruženja, kao što su: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskog takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom. Na osnovu utvrđenih Pravila i uslova prijave, dm žiri će odabrati određeni broj dječijih sportskih klubova i  udruženja kojima će donirati sredstva. Ukupan novčani iznos od 10.000 KM bit će raspoređen po potrebi odabranih klubova i udruženja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima