Playstation Store prestaje prodavati PS3, Vita, PSP igre

Pred lansiranje PlayStation 5 konzole sljedeći mjesec, Sony donosi finalne promjene vezane za PlayStation Store, piše biznis portal poslovne.com

Navodno, kompanija već neko vrijeme šalje mailove svojim developerima. Ističu da kasnije ovog mjeseca, igrice za PlayStation 3, PSP i PlayStation Vitu neće biti dostupne preko unaprijeđene verzije PlayStation Store platforme.

Sony također gasi podršku svim aplikacijama i temama vezanim za PlayStation 4.

Magazin Eurogamer je potvrdio da Sony namjerava ukinuti podršku za navedene konzole. Potvrdili su istinu o ovim e – mailovima i dali zvaničan datum ovih promjena kao oktobar 19.

Promjene ipak nisu toliko loše

Sa ovom akcijom Sony pušta svoje prošle tehnologije u zaborav iako su joj one donijele ogromnu zaradu i profit.

Ali ove promjene nisu toliko loše koliko to možda izgleda na prvi pogled. Aplikacije i igre koje nestaju sa online verzije PS3 i PSP neće nestati u fizičkom formatu. Biće dostupne i dalje, samo će njihov pronalazak biti malo teži.

Eurogamer tvrdi da će možda korisnici moći i dalje nakon označenog datuma skidati igrice i aplikacije putem PlayStaiton Stora. Ali nakon par mjeseci ova podrška se u potpunosti ukida.

Naravno, sav sadržaj koji već imate instaliran i kupljen putem PlayStation Stora i dalje ostaje u vašem vlasništvu. Jedina stvar koju ćete izgubiti jeste vaša lista igara koju želite. Stoga ako imate popunjenu listu igara koju želite bilo bi pametno da je prebacite na drugu platformu kako je ne bi izgubili.

Sony i pogled u budućnost

Kao što smo rekli Sony gleda prema budućnosti i želi da se odvoji od tehnologije koja je proizvedena prije skoro 15. godina.

PlayStation 5 je dugo očekivan i mnogo je novca otišlo u njegovu reklamu. Zbog toga je očito da Sony sve svoje resurse želi da posveti njemu i njegovom uspjehu.

Dakle, Sony svoju pažnju u potpunosti posvećuje PS5. Dok će i dalje povremeno održavati PS4 tako da se korisnici PS4 sistema još ne moraju brinuti.

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima