Najnovije iz Vibera: Funkcije koje nam olakšavaju komunikaciju

Najnovije iz Vibera – Kako bi svojim korisnicima bili što prilagođeniji Viber konstantno unaprijeđuje svoje funkcije

Popularna aplikacija ne prestaje uvoditi nove načine komunikacije, a evo nekoliko najnovijih dodataka koji će vam olakšati i obogatiti komunikaciju.

Svakako podsjetite se kako da Viberom dođete do novih kupaca.

Privatnost uvijek važna

Community zajednice i grupni chatovi su sada pravo popularni, ali svakako kontrola ko vas sve može dodati je itekako važna. Na Viberu možete odlučiti ko će vas moći dodati u communityje i grupne chatove, odnosno hoće li to moći bilo ko ili samo vaši privatni kontakti. Kako bi postavili ove postavke, trebate kliknuti na Više > Postavke > Privatnost > Grupe > Dozvoli dodavanje u grupe.

Uključivanjem ove funkcije, novi pozivi za pridruživanje communityju ili grupnom chatu od nepoznatih pošiljatelja automatski će biti spremljeni u novi Message Requests inbox.

najnovije iz vibera: funkcije koje nam olakšavaju komunikaciju
Najnovije iz Vibera: Funkcije koje nam olakšavaju komunikaciju

My Notes

Početkom ove godine Viber je predstavio funkciju za My Notes. Ova funkcija korisnicima omogućava postavljanje podsjetnika za zadatke ili neke druge događaje, ali isto tako omogućava vođenje računa o porukama i podsjetnicima unutar iste aplikacije, smanjivši potrebu za korišitenjem nekoliko različitih programa.

Podsjetnici se koriste dugim pritiskom na bilo koju poruku My Notes i odabrati ‘Postavi podsjetnik’. Na izboru je postavljanje vremena i datuma podsjetnika, kao i opcija hoće li se podsjetnik ponavljati.

Ne zaboravite rođendane

Svakako ste mogli primjetiti da je Viber uveo i podsjetnike za rođendane. Svaki od vaših kontakata koji to dozvole automatski će vas podsjetiti da mu je rođendan, a na vama je da mu pošaljete prikladnu naljepnicu, čestitku ili poklon. Ako ste zabrinuti oko dijeljenja ličnih podataka, opciju uvijek možete ugasiti odlaskom na Više > Postavke > Privatnost.

Konačno, tu je započinjanje grupnog razgovora klikom na ikonicu ugrupi i biranjem do devetnaest sudionika.

najnovije iz vibera: funkcije koje nam olakšavaju komunikaciju
Najnovije iz Vibera: Funkcije koje nam olakšavaju komunikaciju

Igra vam se kviz!

Viber uveo je i mogućnost izrade kvizova i to bez prikazivanja rezultata. U grupnim razgovorima ili Communityjima moguće je aktivirati Quiz mod. Pokreće ga se, kažu iz Vibera, pritiskom na ikonicu Polls i uključivanjem Quiz moda.

Ekskluzivne funkcije

Ako ste vlasnik iPhonea, imate opciju brzog biranja nekoliko poruka koje želite izbrisati ili proslijediti. Funkciju aktivirate potezom prstom prema lijevo na bilo kojoj poruci.

Ako više volite Android, na njemu imate ekskluzivnu mogućnost bumerang-efekta za gifove.

Šta donosi budućnosti?

Viber slavi svojih prvih 10 godina predstavljanjem nove usluge Chatbot Payments. Sa tom funkcijom najavljuje širenje na tržište financijskih tehnologija.

Osim komunikacije, korisnici Vibera odsad će platformu moći koristiti i za kupovinu proizvoda i usluga. Putem Google Pay usluge bit će omogućeno plaćanje ili neki drugi oblik mobilnog novčanika. Usluga je najavljena za 2021. godinu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima