back to top

Viber – Alat koji pomaže da dođete do kupaca

Viber želi omogućiti kompanijama da korisnicima pružaju bogata i zanimljiva iskustva u aplikaciji koju većina njih već koristi, piše poslovni portal poslovne.com

Viber Business Messages

Da bi pomogao kompanijama da u stvarnom vremenu dođu do svojih kupaca brendiranim bogatim sadržajem predstavio je Business Messages.

Idealan način za personaliziranu 1:1 komunikaciju za mnogo različitih slučajeva upotrebe. Od dijeljenja važnih ažuriranja i obavještenja do promocije najnovije ponude ili nove usluge.

Odjeljak Viber Business na web lokaciji može biti prilično zbunjujući jer prikazuju mnoge različite poslovne proizvode. Za korisnike poruka, postoje dvije vrste računa Business Messages i Bots.

Šta je Viber Business Messages

Pokretanje  Viber Business Messages olakšalo je komunikaciju vodećih brendova s ​​kupcima. Koristili su bogate medije , poput slika, videozapisa i dokumenata, putem  potvrđenog poslovnog računa  (označenog plavim kvačicom pored naziva kompanije).  

Business Messages nije ograničen na 160 znakova i pruža bogato iskustvo razmjene poruka. Poruka sa slikama visoke rezolucije, video zapisima, GIF-ovima itd.

Direktan kontakt sa bankama, brendovima i trgovcima

Pružaja direktan kontakt s bankama, brendovima i trgovcima na malo koji su se pretplatili krajnji korisnici. Mogu se poslati putem jednosmjernog ili dvosmjernog kanala, gdje primaoci mogu odgovoriti izravno na poruke omogućavajući dubinske interakcije.

Primaoci vaših poruka moraju dati svoj pristanak prije nego što im možete poslati bilo koju poruku, ali i blokirati uslugu.

 Sve servisne poruke pridržavaju se najviših sigurnosnih i privatnih standarda. Šifrirane su i mogu se pregledati samo na uređaju krajnjeg korisnika.

Kako funkcioniše Viber Business Messages        

Kompanije mogu stvoriti Viber Business Page sa kratkim profilom i detaljima o svom poslovanju, kao što je njihova web lokacija. Pored stvaranja kredibiliteta i poboljšanja angažmana korisnika, također povećava povjerenje potrošača u poslovne poruke.

Svaka poslovna poruka uključuje plavu oznaku kako bi se korisnici uvjerili da ne primaju neželjenu poštu. Kada kompanija pošalje poruku korisniku Vibera, ona će biti prikazana u posebnom chatu od tog pošiljatelja.

Krajnji korisnici će vidjeti sljedeće:

  • Naziv i logotip preduzeća, URL i opis poslovne web stranice.
  • U Viber potvrđen ikona – Green (ili plava za iOS uređaje) kvačicom.
  • Dugme za otkazivanje pretplate – Svaki korisnik Vibera ima mogućnost da onemogući primanje poruka od određenog pošiljatelja blokiranjem tog pošiljatelja. Oni također mogu odustati od primanja svih poslovnih poruka direktno u svojim postavkama.
  • Dugme Saznajte više – način da saznate više informacija o pošiljaocu.

Viber Bot

Kao što i samo ime govori, Viber Botovi mogu koristiti automatizirane razmjene poruka. Također se mogu povezati na platformu za korisničku podršku kako bi ručno slali poruke klijentima.

Oni su relativno slični ostalim poslovnim računima aplikacija za razmjenu poruka, ali imaju jednu osobinu koja ne postoji nigdje. Možete prilagoditi tastaturu koju korisnik vidi kada stupi u interakciju s vašim botom.

Za razliku od Viber Business Messages, stvaranje Viber bota je potpuno besplatno. Nema ograničenja u vezi s porukama ili količinom kontakata.

Sve što trebate učiniti da biste započeli korištenje Vibera za kompanije je stvaranje njegovog bota.

Vrste poslovnih poruka na Viberu

Viber poslovne poruke nude veliku vrijednost , nudeći brendovima niz prednosti. S preko milijardu jedinstvenih korisnika širom svijeta, od kojih je 70% između 18 i 35 godina, aplikacija Viber ima sjajan doseg. Naročito, kod mlade publike.

Postoje dvije vrste poslovnih poruku na Viberu

Transakcijske poruke mogu se koristiti za ažuriranje stanja ili isporuke, kao i za dijeljenje drugih nereklamnih informacija. Svrha transakcijske poruke je pružanje korisnih informacija korisniku, izbjegavajući bilo kakav prikaz marketinškog sadržaja.

Promotivne poruke su dizajnirane za promociju novih proizvoda i informiranje kupaca o popustima ili posebnim ponudama. Drugim riječima, ovo su poruke koje motiviraju kupce da kupuju. Takve poruke mogu sadržavati emotikone, kao i sliku ili dugme.

Prednosti korištenja Vibera u poslovne svrhe

Jedna od prednosti Vibera leži u mnogobrojnim opcijama, možete poslati do 1000 znakova kao i slike, glas i video. Stvaranje poslovne zajednice na Viberu omogućit će vam oglašavanje vaših usluga, angažiranje kupaca, izradu naljepnica i provođenje anketa. Jeftiniji je od tradicionalnog SMS-a i omogućava vam da više učinite sa samom porukom. 

Prednost korištenja Vibera jeste i velika globalna publika aplikacije, poznavanje platforme i faktor povjerenja. Prema istraživanju, broj jedinstvenih Viber ID-a skočio je sa 19 na više od milijardu između 2011. i 2018.

Od toga je 30% radije poslalo naljepnice, dok se 50% usredotočilo na svakodnevno slanje fotografija i videozapisa. Što ga čini savršena prilika za angažman za bilo koju kompaniju.

Viber Business Messages daje prioritet privatnosti i zaštiti korisnika te istu zaštitu proširuje i na poslovne partnere.

Partneri koji žele komunicirati sa svojim kupcima putem sigurnog kanala koji tim korisnicima daje mogućnost izbora i samopouzdanje o načinu kontaktiranja.

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima