Koje aplikacije treba imati na Androidu u 2021. godini ?

Danas govorimo o tome koje aplikacije treba imati na Android pametnim uređajima.

Ekipa itrevolucija.com napravila je kratki sažetak o aplikacijama koje se preporučuju svim Android korisnicima, s obzirom na to da je riječ o nekoliko izuzetno interesantnih i neophodnih aplikacija.

Koje aplikacije treba imati na Androidu?

Your Phone Companion

Aplikacija koja je potrebna svima koji koriste Windows 10 na svom PC-u ili laptopu. Ova aplikacija pomaže da lakše pristupite mobilnom uređaju s Windows platforme i koristite podatke koje imate na telefonu.

Sve što treba napraviti jeste prijaviti se s Microsoft računom i povezati svoj Android uređaj s Windowsom.

Nakon toga pomoću računara ćete moći čitati poruke, gledati fotografije i primati notifikacije s telefona. Isto tako ukoliko PC posjeduje Bluetooth moći ćete obavljati pozive preko Windowsa.

koje aplikacije treba imati

PicsArt 

Jedna od najboljih aplikacija za uređivanje fotografija na Android uređaju jeste PicsArt.

Radi se o veoma jednostavnoj aplikaciji koja pruža sve opcije poput rotiranja, kontrasta, cropa i slično. No, pored toga PicsArt posjeduje i dodatne opcije kao što su sketch, blur, artistic, glitch.

Također PicsArt posjeduje i opciju editovanja videa kao i kreiranja kolaža fotografija. Idealna je aplikacija za ljubitelje društvenih mreža s obzirom na ima opciju usklađivanja formata fotografia za Intstagram, Facebook, YouTube i slično.

koje aplikacije treba imati

LastPass

Nije nam se jednom dogodilo da smo zaboravili šifru za neku web-stranicu ili neki profil na društvenim mrežama. Aplikacija LastPass je idealna za korisnike koji posjeduju ogroman broj različitih podataka za login.

Pomoću aplikacije LastPass korisnik sprema sve bitne informacije i šifre, pa kada pokuša napraviti login, aplikacija ponudi prethodno spremljenu šifru i username.

Isto tako, LastPass sugeriše snažne passworde.

koje aplikacije treba imati

Transparent Clock & Weather

Prethodno smo pisali o najboljim aplikacijama za vremensku prognozu. No, aplikacija Transparent Clock & Weather ne samo da nudi podatke o vremenu nego korisnicima pruža i sjajne widgete za početnu stranicu Android uređaja.

Transparentni widgeti izgled početne stranice podižu na novi level, a ažurne informacije vremenske prognoze uvijek su na raspolaganju. Također, aplikacija nudi i vremensku prognozu za narednih 10 dana.

koje aplikacije treba imati

YouCut

Jedna od najboljih aplikacija za editvovanje videa je YouCut. Sam izgled aplikacije i njen interface je veoma jednostavan za sve korisnike. Aplikacija posjeduje standardne opcije kao što su crop, trim, split, te razne filtere i efekte.

No, velika prednost ove aplikacije jeste opcija spremanja videa za različite društvene mreže. Tako će korisnici imati opciju 1:1 za Instagram, 16:9 za YouTube kao i 9:16 za TikTok.

Također vrijedi napomeni da aplikacija podržava i 4K rezoluciju, a istovremeno je jedna od rijetkih aplikacija koja ne ostavlja vodeni žig na videu.

Google Play nudi mnoštvo aplikacija za video, ali YouCut se pokazala kao sjajan izbor.

koje aplikacije treba imati

MX Player

Sa svakim Android uređajem stiže i video player. No, MX Player omogućava pokretanje svih video zapisa bez obzira na format.

Pored toga, MX Player nudi i opciju skidanja titlova za neki film ili seriju koju gledate, a posjeduje opciju slušanja muzike i gledanja televizije preko interneta, kao i filmova, serija i sportski događaja.

Preko 500 miliona downloada svjedoči da je riječ o odličnoj aplikaciji.

koje aplikacije treba imati

Spotify

Ako ste zaljubljenik u muziku Spotify je idealna aplikacija za vas.

Spotify nudi ogroman broj izvođača i pjesama, kao i sjajne organizovane playliste.

Osim toga, aplikacija ispisuje i tekst tokom reprodukcije pjesme, pa nema potrebe tražiti test na internetu za pjesmu u kojoj uživate. Isto tako, Spotify nudi i opciju slušanja radio stanica kao i podcasta.

koje aplikacije treba imati

Google Keep

Ako ste osoba koja često zaboravi obaviti neku bitnu stvar ili jednostavno želite imati sve važne bilješke na jednom mjestu, Google keep je idealna aplikacija za Vas.

Pomoću Google Keep jednostavno možete kreirati listu za kupovinu, ali i dodavati fotografije, audio zapise ili crteže.

Aplikacija je lagana za rukovanje, a sadržaj se synchronizuje na sve vaše uređaje, pa ne treba brinuti da li ste prijavljeni na Androidu, tabletu ili računaru.

Isto tako Google Keep nudi opciju postavljanja podsjetnika na bazi vremena i lokacije kako ne bi zabravili već isplanirane planove.

koje aplikacije treba imati

Google News

Aplikacija Google News je besplatna aplikacija koja isključivo sadrži vijesti iz cijelog svijeta. Sama aplikacija pokriva razne kategorije poput Berze, sporta, tehnologije, politike i slično.

Na osnovu korisničkih interesa, aplikacija kreira svoj feed i korisniku plasira najsvježije informacije iz svijeta.

Također postoji opcija praćenja najdražih oblasti kao i određenih novinskih agencija, a ako se određeni novinarski izvor ne dopada korisniku jednostavno ga može isključiti.

Jedna od boljih opcija jeste spremanje za kasnije ukoliko korisnik ne može odmah pročitati sve.

koje aplikacije treba imati
Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima