PoslovnePoslovne vijestiHifa Petrol obradovala 300 djece banjalučkih humanitarnih udruženja

Hifa Petrol obradovala 300 djece banjalučkih humanitarnih udruženja

Najbržerastuća bh. naftna kompanija Hifa Petrol, nastavlja sa kontinuiranom podrškom ugroženim i osjetljivim skupinama našeg društva. Ovog puta, fokus je bio na humanitarnim udruženjima u Banjoj Luci

Tim povodom, uručene su višekratne ulaznice za korištenje gradskog Olimpijskog bazena u Banjoj Luci udruženjima: “Nova generacija”, “Djeca svjetlosti”, “Dajte nam šansu – Zvjezdice”, “Partner”, kao i domu za djecu bez roditeljskog staranja “ Rada Vranješević”.  Ovo su udruženja čiji su rad i aktivnosti usmjereni ka pravilnom razvoju i rehabilitaciji djece sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju, kao i djeci sa autizmom, te djeci bez roditeljskog staranja.

“Drago nam je da smo u mogućnosti pružiti podršku udruženjima čiji je rad usmjeren na podršku ugroženim i osjetljivim skupinama društva. Mislili smo na potrebe djece kojima je plivanje neophodna aktivnost za rehabilitaciju, ali i razvoj, naročito mlađem i srednjem uzrastu. Vjerujemo da će donirane ulaznice dobro doći članovima udruženja i olakšati im pristup neophodnim rekreativnim i sportskim aktivnostima” – izjavio je Muhamed Vrabac, direktor Hifa Petrola.


Poznatno je da Hifa Petrol ima vodeću ulogu u naftnom sektoru u Bosni i Hercegovini, ali je ova uspješna bh. kompanija poznata i po izuzetnoj podršci ugroženim kategorijama, sponzoriranju velikog broja bh. sportista, te visokoj stopi društvene odgovornosti, kao i odazivu na brojne humanitarne akcije.

Da su posebno osjetljivi prema najmlađima, dokaz je i velika donacija sredstava za izgradnju objekta za djecu sa posebnim potrebama u Tešnju, donacije izgradnje dječijih igrališta, donacije udruženjima za djecu oboljelu od karcinoma i mnoge druge.

“Uvijek smo spremni na podršku za poboljšanje i dobrobit naše zajednice, naročito kada je u pitanju razvoj i zdravlje naših najmlađih, jer djeca su ipak naša najveća radost”, poručili su iz Hifa Petrola.

Kroz ovaj projekat Hifa Petrol je pružila podršku i JP “Aquana” Banja Luka koje se trenutno nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Osim donacije udruženjima, Hifa Petrol ulaznicama za bazen daruje i svoje kupce u Banjoj Luci. Svi kupci koji na svojoj Premium kartici prikupe 50 litara natočenog HPLUS Euro 6 premium goriva, na poklon dobijaju višekratnu ulaznicu za bazen. Više informacija o aktivaciji na web stranici Hifa Petrola: https://bit.ly/2ZdzKKL

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima