(FOTO) BBI banka i Rijaset IZ BiH i ove godine podijelit će 1.000 paketa hrane povratnicima

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) i podršku kompanije Klas nastavio je  ove godine humanitarnu akciju podjele 1.000 paketa hrane povratnicima u našoj zemlji.

Nadamo se da će ova akcija u povratničke porodice unijeti malo topline i pozitivne atmosfere koju mi osjećamo. Hiljadu porodica će dobiti pakete koji sadrže artikle neophodne za život. BBI banka je, mnogo puta do sada, ali evo i ovim gestom, pokazala da dijeli izazove ovog društva i njegovih stanovnika i da će biti tu da pomogne da posljedice izazova nastalih pandemijom svi lakše podnesemo. Stanje koje prolazi cijelo društvo zahtjeva od nas i pojedinačno i institucionalno maksimalan trud, suosjećanje i solidarnost da posljedice krize što bezbolnije prevaziđemo i da ih oni najpotrebniji, najranjiviji, što manje osjete“; izjavio je Muhamer Salkić, direktor Sektora za poslovanje sa Stanovništvom BBI banke.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim ef. Malanović, podsjetio je da je ovo sedma godina kako se realizuje akcija podjele paketa za povratničke porodice u BiH.

U toku mubarek mjeseca ramazana Islamska zajednica u suradnji sa BBI bankom pokazuje brigu za naše ljude koji su slabijeg imovnog stanja. Želimo olakšati post u mjesecu ramazana. Ovim Islamska zajednica želi nastaviti saradnju sa našim kompanijama u zajedničkoj pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć. U vremenu pandemije koronavirusa, ali i u vremenu ramazana, mi im trebamo poslati poruku da oni nisu sami i na taj način ih ohrabriti”, rekao je ef. Malanović.

Humanitarni konvoj jutros je iz Sarajeva krenuo prema tuzlanskom, goraždanskom, banjalučkom, bihaćkom i mostarskom muftijstvu. Paketi će sa ovih lokacija biti podjeljeni povatničkim medžilisima u:  Bijeljini, Bosanskom Šamcu,Bratuncu, Janji, Modriči, Srebrenici, Vlasenici, Zvorniku, Rogatici, Ustiprači, Međeđi, Rudom, Višegradu, Derventi, Bosanskom Brodu, Prnjavoru, Bosanskoj Gradiški, Bosanskoj Dubici, Banja Luci, Kotor Varoši, Mrkonjić Gradu, Ključu, Kozarcu, Bosanskom Novom, Prijedoru, Bosanskoj Kostajnici, Gacku, Nevesinju,Trebinju, Bileći i Stocu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima