back to top

Eternella natural cosmetics – Prirodni preparati za njegu kože i očuvanje zdravlja kože

Eternella natural cosmetics nudi provjerene preparate na biljnoj bazi za vašu kožu

Stanje i izgled naše kože od ključne je važnosti za naše cjelokupno zdravlje i dobrobit. Kada je koža u dobrom stanju, ona radi naporno kako bi zaštitila naša tijela od stresora iz okoline, kao što su iritansi, alergeni i mikrobi, regulira temperaturu te izgleda i daje osjećaj glatkoće i mirnoće, dobro je hidrirana i jednake je boje.

Mnogo je faktora, unutrašnjih i vanjskih, koji utiču na stanje kože i na to kako ona izgleda i kakav osjećaj daje. Na primjer, zbog narušene barijere kože, iznimno osjetljiva koža sklonija je iritaciji u odnosu na dobro uravnoteženu kožu. Na neke faktore ne možemo uticati, ali na veliki broj njih ipak možemo. Pažljiva njega kože može je zaštititi i učiniti da duže izgleda mlađe.

Prirodne preparate za njegu kože i očuvanje zdravlja kože možete pronaći u preduzetničkoj radnji “Eternella natural cosmetics” u Bijeljini.

”U mojoj porodici se oduvijek pridavao veći značaj prirodnim preparatima i uopšte, načinu života u skladu sa prirodom”, kaže vlasnica Eternella natural cosmetics Maja Mršić.

”Od bake i tate sam naučila ljekovita svojstva biljaka koje se najčešće koriste. Ljubav prema prirodi, biljkama, postoji u meni od ranog djetinjstva. Sumnja da imam rak dojke pre 3 godine me je motivisala da više pažnje posvetim učenju o biljkama i njihovom djelovanju na naš organizam i zdravlje. Ono što me je neprijatno iznenadilo je činjenica da aluminijumske soli iz dezodoransa utiču na stvaranje raka dojke. Odlučila sam praviti svoje preparate u nadi da će imati efekta i da ću omogućiti i drugima da ih koriste. Preparate za njegu kože i očuvanje zdravlja kože koje sam tada počela praviti po mojim recepturama smo testirale i moja porodica i ja”, ističe Maja.

Što se tiče samih proizvoda, rade se na bazi prirodnih ulja i maslaca, ljekovitih biljaka, pčelinjeg voska, eteričnih ulja, vitamina E, meda, začina i sastojaka. Ne sadrže parabene, silikone, vazelin, parafin i druge aditive ili naftne derivate.

Moguće ih je izraditi i u drugoj količini od navedene u zavisnosti od želje i potrebe kupca (100g, 100ml,). Jedna od mogućnosti je i personalizovana krema. Npr. ukoliko neko želi da pokloni unikatan poklon, na etiketi se može napisati “Natašina krema od smilja” umjesto “Smilje krema” sa dodatkom srca, ili cvijeta ili sl. Takođe, možete praviti i setove po vašoj želji.

U ponudi Eternella natural cosmetics možete pronaći:

  • ulja (macerati)
  • kreme (melemi)
  • pilinzi za usne, lice,tijelo
  • sapun sa aktivnim ugljem i etarskim uljem čajevca
  • dezinfekciono sredstvo sa etarskim uljima ravensare, čajevca i bijelog bora

Važno je istaći da kontrolu svih proizvoda vrši JZU Institut za javno zdravstvo RS Zvornik i svi imaju stručno mišljenje doktora.

Eternella natural cosmetics
Eternella natural cosmetics

Za veće količine se odobrava popust. Proizvodi se šalju brzom poštom na teritoriji cijele BiH. U Bijeljini možete proizvode i lično preuzeti u ul. Galac 27 .
Kontakt: Maja Mršić
E-mail: eternellanaturalcosmetics@gmail.com
Telefon: +38766/307-495″

Alem
Alemhttps://poslovne.com/
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima