Donacija u vrijednosti od 5.000 KM za školu skijanja Snješko

U sarajevskom naselju Alipašino polje, na adresi Trg Solidarnosti 2, danas je otvorena preuređena dm prodavnica. U osvježenom prodajnom objektu kupci ponovno mogu potražiti željene proizvode iz bogatog dm asortimana u kojem posebno mjesto zauzimaju ekološki prihvatljivi proizvodi i organska hrana, proizvodi za bebe i djecu, prirodna kozmetika te proizvodi za njegu tijela, beauty i održavanje domaćinstva.

Popust od 15% na ukupnu kupovinu

Danas su kupce u ovoj dm prodavnici čekala posebna iznenađenja i pokloni na kasi. Svim kupcima dm je poklanjao ceker, a mali znak pažnje uručen je onima koji su kupovinu obavili u iznosu od 30 KM i više. Kupci čiji je iznos računa bio 70 KM i više na poklon su dobili dm peškir. Osim navedenih pogodnosti dm je za sve kupce pripremio i popust na ukupnu kupovinu od 15% a koji će trajati i naredna dva dana, tačnije do 10.9.2022. godine.

Finansijska podrška za besplatnu školu skijanja djece sa Downovim sindromom

Povodom ponovnog početka rada preuređene prodavnice dm je i ovaj put podržao lokalnu zajednicu uručivši donaciju u vrijednosti od 5.000 KM za unapređenje rada škole skijanja „Snješko“, koja postoji još od 2012. godine. Sezonski je pohađa više od 200 djece, dok u svoj program uključuju i rad s djecom sa Downovim sindromom.

„Cilj škole skijanja “Snješko” je da što više djece sa Downovim sindromom nauči skijati te da boraveći na svježem planinskom zraku sa drugarima unaprijede svoje fizičko i mentalno zdravlje, postanu samostalni ne samo u ovom sportu već i u svakodnevnom životu. Međutim, skijanje je veoma skup sport i da bismo nastavili dosadašnju praksu da škola bude besplatna za djecu sa Downovim sindromom donacije poput ove od dm-a su nam zaista od velikog značaja“, rekao je Adnan Hadžihalilović vlasnik i ski instruktor u školi skijanja „Snješko“ zahvalivši se dm-u na iskazanoj podršci.

Donaciju je uručila menadžerica prodajnog područja Edisa Lačić, koja je istakla da je ponosna na kompaniju dm koja i ovaj put svoj poslovni uspjeh dijeli sa lokalnom zajednicom. „Posebno nas veseli što smo otvorenje obilježili zajedno sa školom skijanja “Snješko” koja se već sada polako sprema za zimsku sezonu. Današnjom donacijom želimo pomoći napore škole da što više djece sa Downovim sindromom uključe u sportske aktivnosti gradeći tako društvo jednakih mogućnosti. Osim podrške zajednici jedan od primarnih ciljeva našeg poslovanja je i ulaganje u održavanje i renoviranje naših prodajnih objekata kako bismo ponudili našim kupcima što bolji ugođaj kupovine i veći izbor asortimanske ponude uz UVIJEKPOVOLJNO cijene.“

Vrijedna nagradna igra

Posebna radost za sve kupce je i nagradna igra, koja traje do 15. septembra, a u okviru koje će kupci moći osvojiti: Gorenje Side by Side frižider, Xiaomi Redmi 9C mobilni telefon + dm poklon paket te 10 dm poklon kartica u vrijednosti od po 50 KM.

Radno vrijeme dm prodavnice u naselju Alipašino polje, na adresi Trg solidarnosti 2, je od ponedjeljka do subote od 8:00 do 20:00 sat, dok je nedjeljom dm prodavnica na ovoj adresi zatvorena.dnevni.ba

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima