Donacija Addiko Bank Sarajevo: Namještaj i knjige mališanima u Lukavcu

Addiko Bank Sarajevo uključila se u inicijativu UG „1.Maj Hrvati“ iz Lukavca za obnovu i poboljšanje uslova u zgradi koju koristi područna osnovna škola, a sa ciljem obezbjeđivanja kvalitetnijih uslova za obavljanje nastavnih aktivnosti učenika koji pohađaju ovu školu. Banka je obezbijedila ormare, police, stolove i dodatni namještaj za dvije prostorije u okviru ovog objekta. Osim toga, u okviru ove donacije nabavljen je i dio potrebnih školskih lektira, za biblioteku čije je otvaranje planirano do kraja školske godine.

 „Ovi vrijedni ljudi su praktičnim primjerom pokazali bitnost lokalnog aktivizma i inicijative, te u zaista kratkom roku uspjeli od prilično neuslovnog objekta napraviti funkcionalan i uređen objekat. Mi smo prepoznali ovu njihovu inicijativu i u skladu sa mogućnostima podržali je donacijom namještaja, ali i knjiga za lektiru, kako bi prostorije potpuno spremno dočekale učenike u novoj školskoj godini“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo i naglasio opredijeljenost banke za aktivnu ulogu u lokalnim zajednicama u kojima djeluje.

„Zahvalni smo Addiko banci što su prepoznali potrebe, važnost i doprinos našeg udruženja, a s ciljem stvaranja boljih uslova za život u našoj lokalnoj zajednici. Prostorije koje uređujemo koristit će, osim udruženje građana „1 Maj Hrvati“ i svi naši mještani – počev od djece pa sve do penzionera – kroz edukacioni centar i dječju biblioteku, te nam ova donacija zaista znači puno“, istakao je Sanel Đuzić, predsjednik udruženja „1.Maj Hrvati“, Lukavac. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima