Web sajtovi za beskonačno šaltanje video kanala i liječenje dosade

Beskonačno šaltanje video kanala, da, znamo, postoje YouTube, Netflix, za neke i Hulu…

Međutim, znamo i to da je ponekad čisti “pain in the ass” birati šta ćemo gledati ili slušati, pa bi nam dobro došao dobro oprobani i nikad isprani sistem na kojem se zasniva svaki TV: jednostavno šaltanje programa koje skoro uvijek rezultira našim iznenađenjem zbog sjajnog ili očajnog sadržaja.

Zato vam na samom početku ove, radom ili učenjem za ispite ispunjene sedmice, preporučujemo šest web sajtova na kojima zabavnim, edukativnim, a ponekad i pomalo uznemirujućim sadržajima nema kraja.

beskonačno šaltanje video kanala
Beskonačno šaltanje video kanala

Pluto.tv

Pluto je besplatan video servis koji vam nudi bezbroj internetskih kanala za šaltanje i koji načinom rada definitivno podsjeća na TV. Sajt je pokrenut 2014. godine, a prošle godine je potpisao ugovor sa Huluom, tako da sada nudi i emisije poput Seinfelda i The Daily Showa, ali većina njegovog sadržaja i dalje ipak stiže sa YouTubea. 

Čim uđete na sajt pokrenut će vam se Watch Live – opcija preko koje gledate uživo program koji se u tom trenutku emituje na nekom od kanala. 

U donjim trakama možete birati i šta ćete gledati: kanale o prirodi, tehnologiji, mačkama, putovanjim i tako dalje. Mi vam za početak preporučujemo da u slobodno vrijeme pogledate šta se krije iza kanala koji nosi jednostavan i jasan naziv “Travel”.

Ukoliko želite bolji pregled svih kanala i sadržaja, kliknite na jednu od sljedeće dvije opcije: Channel Lineup ili Explore, preko kojih možete dobiti jasniji pregled starih i novih emisija i “spasiti” neku od njih za kasnije ako je nećete stići odgledati u vrijeme prikazivanja.

Napominjemo da Pluto ima aplikacije za iOS i Android uređaje, pa zabavne sadržaje možete gledati bilo gdje sa Internet konekcijom.
http://pluto.tv/watch/news-rack

web sajtovi za beskonačno šaltanje video kanala i liječenje dosade
Beskonačno šaltanje video kanala

Travelistly

Za razliku od Plutoa na kojem imate kanale najrazličitijeg mogućeg sadržaja, ovdje imate samo sadržaje vezane za, kako i sam naziv kaže – turističke i one malo manje turističke destinacije.

Međutim, daleko od toga da sama tema video sadržaja nije zabavna. Naprotiv. Tako i ovdje možete računati na efekt iznenađenja jer ne znate koji ćete prizor sljedeći ugledati, a svi su podjednako zanimljivi i nerijetko divni.

Preko Travelistlyja možete istražiti prirodne ljepote zemalja iz cijeloga svijeta; samo izaberite koji kontinent ili država vas zanima i uživajte u videu nadopunjenom muzičkom pozadinom, jer, za razliku od Plutoa, ovdje uglavnom nema priče.

Tu su samo prizori koji oduzimaju dah, pa tako možete vidjeti kako izgleda dan u Yosemiteu, a ako izaberete Brazil, možda naiđete, kao i mi, na zgodnu plavušu koja skakuće.

Da, dobro ste pročitali: riječ je o videu sa plavušom koja skakuće, na kojem se pri svakom njenom skoku mijenja scena iza nje, na kojoj su prikazani različiti dijelovi nekog brazilskog grada, bilo da je riječ o Sao Paolu ili Curitibi.

Dakle, nemojte čekati, otiđite na spomenuti sajt i istražujte gradove, mjestašca i seoca iz cijeloga svijeta. Pravo mjesto za opuštanje.
http://www.travelistly.com/tv/

web sajtovi za beskonačno šaltanje video kanala i liječenje dosade
Beskonačno šaltanje video kanala

Soupy.tv

“Umorni ste od biranja onoga što ćete gledati? Umjesto toga, radije birajte šta nećete gledati. Soupy.tv nudi eklektičnu mješavinu videa, od kojih većina njih nikada nije ugledala svjetlo dana”.

Šta da vam kažemo? Već ove dvije rečenice bile su dovoljne da nas navuku na isprobavanje sajta, a kako dalje spominju i to da su ponekad videi na njihovom sajtu “odlični, često pak čudni, a svako malo su i totalno uznemirujući”  – naravno da smo morali i sami pogledati šta se nudi.

Na Soupyju će vas dočekati raznoliki video sadržaji, počesto oni sa YouTubea, a mi smo naišli na sljedeće: snimak luđaka koji se penje na krov pick up-a u pokretu samo zato jer može, nakon čega pada na zemlju, a kamion se zabija u banderu; zatim na nezanimljivu snimku Japanaca dok igraju neku svoju verziju golfa, obučeni u trenerke i sa kapicama iz neke pretpotopne ere, te nekoliko nasumičnih video recenzija igara i igranja igara uživo – na japanskom jeziku.

U svakom slučaju, ovako se možete zabavljati do unedogled kada vam je baš, baš dosadno, a kada poželite preskočiti neki video (a često ćete poželjeti), samo pritisnite space tipku.
http://soupy.tv/

web sajtovi za beskonačno šaltanje video kanala i liječenje dosade
Beskonačno šaltanje video kanala

Devour

Samo najbolji i najprobraniji video sadržaji krase stranicu Devoura – barem tako tvrde njegovi admistratori, koji pojašnjavaju da ručno biraju svaki video koji namjeravaju postaviti na sajt. Misija im je da vam olakšaju izbor YouTube videa kako bi vaše i naše povlaštene okice gledale samo najkvalitetnije i najprobranije videe.

Ukoliko krenete pretraživati sadržaj preko opcije “Random” (u gornjem uglu interfejsa), može vas dočekati bilo šta: od motokros surfanja (da, dobro ste pročitali, neki lik “surfa” na motociklu po vodi), pa do raznih trailera filmova i ostalih zabavnih sitnica. Preko opcije “Channels” birate, kao i na ostalim sličnim sajtovima, oblast koja vam se u tom trenutku čini posebno zanimljivom, bilo da je riječ o komediji, životinjama, umjetnosti i dizajnu, edukaciji, igrama, vozilima, itd.
http://devour.com

web sajtovi za beskonačno šaltanje video kanala i liječenje dosade
beskonačno šaltanje video kanala

StumbleUpon Video

Ovdje možete otkrivati zabavne videe sa YouTubea, Hulua i TED-a, ali i ostale vrste sadržaja koje nude razni web sajtovi, a sve što trebate uraditi jeste da klinete na opciju “Stumble” nakon logiranja i selektovanja kategorije “Videos” u gornjem lijevom uglu.

Ukoliko lajkate sadržaje koji vam se svide ili dislajkate one koji vam se ne sviđaju, sajt će vam “izaći u susret” tako što će vam ubuduće preporučivati više onih sadržaja koji vam odgovaraju. Kad god vam se ne svidi neki sadržaj na koji vas je sajt poslao, samo nastavite klikati na opciju “Stumble” koja se nalazi u lijevom gornjem uglu interfejsa kako biste otkrili “ono najbolje na Webu” i uživajte u istraživanju onim danima kada ne znate šta biste drugo radili od sebe.
http://video.stumbleupon.com/

web sajtovi za beskonačno šaltanje video kanala i liječenje dosade
beskonačno šaltanje video kanala

DiggTV

Slično kao i na Pluto.tv-u i Digg se ponaša kao TV, pa nikada ne znate šta vas očekuje kada kliknete na oblast filma, fikcije, muzike ili politike, s tim da ovdje u prelazima između dva videa imate čak i “snijeg” koji dodatno podsjeća na gledanje televizije.

Preko opcije “Explore” birate područje koje vas zanima, a ako to ne želite, onda jednostavno gledajte ono prvo što vam sajt ponudi. Na vama je samo da se udobno zavalite i uživate u gledanju svega i svačega. Ako vam se prikazani video ne svidi na prvi, drugi ili treći pogled, kliknite na strelicu i dočekat će vas neki novi. I tako unedogled, sve do ljeta, kada ćemo ovakve sadržaje prepustiti narednoj zimi, a mi provoditi vrijeme na suncu, uživajući u prirodi.
https://digg.com/tv

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima