-3.1 C
Sarajevo
Mediji i MarketingTOP 10 boja koje će povećati vašu prodaju!

TOP 10 boja koje će povećati vašu prodaju!

Top 10 boja za koje profesionalci znaju da će povećati prodaju koristeći ih na pravi način.

Marketing stručnjaci i grafički dizajneri odavno znaju da boja igra glavnu ulogu u uspjehu bilo koje marketinške kampanje

Naime, specifične boje imaju tendenciju da probude određene emocije kod potrošača, stvarajući tako relevantnost brenda i motivišući kupovinu.

Boja nije samo boja u marketingu. Sljedećih 10 boja sigurno povećavaju prodaju, a to je pre svega zbog emocija koje izazivaju kod publike:

Crvena

Crvena je boja snage. Privlači i drži pažnju ljudi, zbog čega je najpopularnija boja u marketingu.

Međutim, nikad nemojte pretjerivati, pa da vam crvena prevlada stranicom, jer to može izazvati suprotan efekt.

Plava

Kada želite da publika vaš proizvod ili uslugu smatra pouzdanim i „kul“, onda je plava boja dobar odabir. Za najbolje rezultate mešajte više njenih nijansi. Ova boja je naročito draga mlađim generacijama.

Ružičasta

Ako su žene vaša ciljna gruša, ružičasta treba da bude vaš izbor. Naime, s njom nećete pogrešivi. Ružičasta boja je sinonim za žene (bar većinu), pa to iskoristite.

top 10 boja
TOP 10 boja koje će povećati vašu prodaju! 3

Žuta

Žuta je veoma moćna boja, ali ujedno i najopasnija. Koristite žutu da biste upravljali pažnjom svoje publike i dajte im do znanja da ste sigurni u svoju sposobnost.

Zelena

Zelena je svestrana boja. Topla i privlačna, pruža potrošačima ugodan osjećaj. Drugo, označava zdravlje, životnu sredinu i dobru volju. Konačno, zelena je boja novca, tako da u ljudima probudi misli o bogatstvu – ako kupe vaš proizvod ili uslugu, postat će bogatiji.

Ljubičasta

Ljubičasta je kraljevska boja, pa je shodno tome čini savršenom ako je vaša roba ili usluga prestižna ili pak tko stvorena za eleganciju.

Zlatna

Zlatna boja također asocira na eleganciju i prestiž, ali dodaje i element moći koju pak ljubičasta nema. Međutim, ako zlato kombinujete s ljubičastom ili zelenom bojom, onda ćete dobiti kombinaciju koja simbolizmu bogatstvo i prestiž.

Narandžasta

Narandžasta je čista energija. Ima snažno svojstvo za privlačenje pažnje, zabavna je i topla, a kupcima pruža osjećaj da ste vrhunska kompanija. Zato nemojte da izbjegavate ovu boju, korištenje iste može biti dobra dodatna zarada .

top 10 boja za prodaju
TOP 10 boja koje će povećati vašu prodaju! 4

Smeđa

Smeđi, zemljani ton, poznata je kao udobna boja koja pruža osjećaj opuštenosti. Publika je voli, a na vama je da im pružite ono što oni vole i žele.

Crna

Crna je još jedna vrlo svestrana boja. Može biti moderna ili tradicionalna, uzbudljiva ili opuštajuća. Često se koristi kako bi napravila kontrast.

Zapamtite da crna boja dodaje dramu bilo kojem raspoloženju u koje želite da proizvedete.

Izaberite svoju boju jer znate kako zaraditi novac dobrim brendingom Sada jedino što treba da uradite je da neku od navedenih boja prilagodite svojoj pre-landing stranici.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img