Top 10 boja koje će povećati vašu prodaju!

()

Top 10 boja – Marketing stručnjaci i grafički dizajneri odavno znaju da boja igra glavnu ulogu u uspjehu bilo koje marketinške kampanje, piše biznis portal poslovne.com

Naime, specifične boje imaju tendenciju da probude određene emocije kod potrošača, stvarajući tako relevantnost brenda i motivišući kupovinu.

Boja nije samo boja u marketingu. sljedećih 10 boja sigurno povećavaju prodaju, a to je pre svega zbog emocija koje izazivaju kod publike:

  1. Crvena

Crvena je boja snage. Privlači i drži pažnju ljudi, zbog čega je najpopularnija boja u marketingu. Međutim, nikad nemojte pretjerivati, pa da vam crvena prevlada stranicom, jer to može izazvati suprotan efekt.

  1. Plava

Kada želite da publika vaš proizvod ili uslugu smatra pouzdanim i „kul“, onda je plava boja dobar odabir. Za najbolje rezultate mešajte više njenih nijansi. Ova boja je naročito draga mlađim generacijama.

  1. Ružičasta – TOP 10 boja

Ako su žene vaša ciljna gruša, ružičasta treba da bude vaš izbor. Naime, s njom nećete pogrešivi. Ružičasta boja je sinonim za žene (bar većinu), pa to iskoristite.

  1. Žuta

Žuta je veoma moćna boja, ali ujedno i najopasnija. Koristite žutu da biste upravljali pažnjom svoje publike i dajte im do znanja da ste sigurni u svoju sposobnost.

  1. Zelena

Zelena je svestrana boja. Topla i privlačna, pruža potrošačima ugodan osjećaj. Drugo, označava zdravlje, životnu sredinu i dobru volju. Konačno, zelena je boja novca, tako da u ljudima probudi misli o bogatstvu – ako kupe vaš proizvod ili uslugu, postat će bogatiji.

  1. Ljubičasta – TOP 10 boja

Ljubičasta je kraljevska boja, pa je shodno tome čini savršenom ako je vaša roba ili usluga prestižna ili pak tko stvorena za eleganciju.

  1. Zlatna

Zlatna boja također asocira na eleganciju i prestiž, ali dodaje i element moći koju pak ljubičasta nema. Međutim, ako zlato kombinujete s ljubičastom ili zelenom bojom, onda ćete dobiti kombinaciju koja simbolizmu bogatstvo i prestiž.

  1. Narandžasta

Narandžasta je čista energija. Ima snažno svojstvo za privlačenje pažnje, zabavna je i topla, a kupcima pruža osjećaj da ste vrhunska kompanija. Zato nemojte da izbjegavate ovu boju.

  1. Smeđa

Smeđi, zemljani ton, poznata je kao udobna boja koja pruža osjećaj opuštenosti. Publika je voli, a na vama je da im pružite ono što oni vole i žele.

  1. Crna – TOP 10 boja

Crna je još jedna vrlo svestrana boja. Može biti moderna ili tradicionalna, uzbudljiva ili opuštajuća. Često se koristi kako bi napravila kontrast. Zapamtite da crna boja dodaje dramu bilo kojem raspoloženju u koje želite da proizvedete.

TOP 10 boja – Sada jedino što treba da uradite je da neku od navedenih boja prilagodite svojoj pre-landing stranici.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

Kako otvoriti pekaru ? (DETALJNO VIDEO UPUTSTVO)

Kako otvoriti pekaru pitaju se mnogi koji bi se okušali u ovom profitabilnom poslu. Zato vam donosimo detaljna uputstva! Pažnja svim pekarima - ako želite...

Kako otvoriti radionicu za izradu sapuna

Ideja za dodatnu zaradu - Ukoliko ste kreativni i imate dosta slobodnog vremena, razmislite o pokretanju radionice za izradu sapuna i svoje vrijeme pretvorite...

Proizvodnja domaće zimnice kao biznis i dodatna zarada!

Proizvodnja domaće zimnice - Pripremanje zimnice je neizostavna aktivnost svake godine i odličan način da se iskoristi plodovi bašte koju smo njegovali tokom godine,...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.