Savjeti za prodaju polovnog automobila

Nekada su ljudi kada su želeli da kupe polovni automobil išli na auto pijace ili na auto placeve a još pre toga čitali oglase u novinama.

I danas potencijalni kupci vole da obiđu mesta gde je izloženo više automobila ali ubedljivo najpopularniji način za kupovinu polovnog automobila su Internet oglasnici.

To važi kako za one koji prodaju i za one koji žele da kupe polovnjaka. Kako su auto oglasi jedna od 2 najpopularnije kategorije oglasa, odlučili smo da kontaktiramo ekipu iz najbrže rastućeg besplatnog srpskog oglasnika Mojtrg.rs da podele sa nama koje je njihovo mišljenje o prodaji polovnjaka online. Mojtrg je deo najveće regionalne oglasne platforme i pored Srbije, imaju lidersku poziciju na tržištima Severne Makedonije, Kosova i Albanije.

 “Prva stvar je odlučiti gde želite da oglasite prodaju svog polovnog automobila. Korisnici često po inerciji idu na najposećenije auto oglasnike i misle to je sigurno najbolje za njih. Sa jedne strane jeste dobro da auto oglasnik ima nekoliko stotina hiljada poseta dnevno ali to isto znači da ima sličan broj oglasa i da je moguće da vaš oglas bude jedna kap u moru drugih, čak i za isti model automobila.

Zato je, kao i u mnogim drugim slučajevima, bitno naći ona mesta koji imaju dobru posetu ali i ne previše oglasa pa ćete imati mnogo manju konkurenciju i na taj način ćete brže doći do kupaca.”

Predstavnici Mojtrg Automobili kategorije su istakli i još par stvari koje mogu da budu od pomoći prodavcima polovnih automobila.

“Iako deluje opšte poznato da su slike jako važne mnogi prodavci ne primenjuju to u praksi ili stave 1-2 slike iz kojih kupac ne može da sebe zamisli da ima taj auto. Poželjno je i da auto lepo sredite, kako spolja tako i unutra, jer to je nešto što sa minimalnim ulaganjem može da napravi razliku.

Pored slika pružite dovoljno informacija u oglasu, tako da što manje izgubite vreme odgovarajući na neka standardna pitanja, kao što je cena. Neki ne postave cenu kako bi videli koliko njih će pokazati interesovanje. To može biti OK mogućnost ako želite da prodate auto po višoj ceni a pritom imate dobre prodajne sposobnosti pa u tom slučaju treba da se trudite da dogovorite gledanje automobila i da na licu mesta ubedite potencijalnog kupca da je vaš auto najbolji izbor.”

Prilikom prodaje automobila ne treba da zaboravite ni svoje kontakte na društvenim mrežama je preporučljivo da im podelite link do oglasa jer je moguće da baš neko od njih razmišlja o kupovini automobila a uvek je bolje kupiti od nekoga koga poznajete.

savjeti za prodaju polovnog automobila

Kada prodajete automobil najvažnija stavka za mnoge potencijalne kupce je cena. Ukoliko vam je cilj da auto brzo prodate potrebno je da se izdvojite pored ponude i po pitanju cene. Ukoliko vam nije važna brzina prodaje, možete staviti i nešto višu cenu ali postaviti dodatne stvari koje će je opravdati.

Na primer to može biti garancija na neki vremenski period. Takođe, preporučljivo je da sredite sitne stvari oko auta koji mogu da naprave veliku razliku i da to ulaganje ubacite u cenu.

Kada prodajete automobil preporuka je i da postavite video o automobilu jer ako slika vredi više od 1000 reči onda video vredi više od 1000 slika. Pored toga, video će biti koristan jer ćete moći dobiti mogućeg kupca i preko Youtube pretrage.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima