Poslovne vijestiPredstavljena web platforma i mobilna aplikacija za volontiranje učenika „Trebalsta.ba“

Predstavljena web platforma i mobilna aplikacija za volontiranje učenika „Trebalsta.ba“

Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, kojeg je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine, službeno je promovisana i u javnost puštena web-platforma „Trebalsta.ba“ sa pratećim mobilnim aplikacijama.

Od početka školske 2021/22 godine, na web platformi https://Trebalsta.ba registrovano je 196 učenika- volontera iz skoro svih srednjih škola Kantona Sarajevo, a broj učenika iz dana u dan raste. Učenici su na preko 20 realizovanih projekata od avgusta do danas proveli 491 volonterski sat.

Trebalsta.ba je platforma pokrenuta od strane Bosna Bank International d.d. Sarajevo u partnerstvu sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i u saradnji sa organizacijama Dobro.ba, Pomozi.ba, te kompanijom Ping d.o.o. Sarajevo sredinom 2021. godine.

Učenici se mogu registrovati za volontiranje putem web platforme i prijavljivati na aktivne projekte partnerskih organizacija i udruženja, a svakog mjeseca na platformi se odaju priznanja najaktivnijim volonterima. Zainteresovana udruženja i organizacije se također mogu prijaviti putem web platforme i kandidovati svoje projekte na kojima im od pomoći mogu biti učenici srednjih škola Kantona Sarajevo.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima