-8.1 C
Sarajevo
Poslovne vijestiPredstavljena web platforma i mobilna aplikacija za volontiranje učenika „Trebalsta.ba“

Predstavljena web platforma i mobilna aplikacija za volontiranje učenika „Trebalsta.ba“

Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, kojeg je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. godine, službeno je promovisana i u javnost puštena web-platforma „Trebalsta.ba“ sa pratećim mobilnim aplikacijama.

Od početka školske 2021/22 godine, na web platformi https://Trebalsta.ba registrovano je 196 učenika- volontera iz skoro svih srednjih škola Kantona Sarajevo, a broj učenika iz dana u dan raste. Učenici su na preko 20 realizovanih projekata od avgusta do danas proveli 491 volonterski sat.

Trebalsta.ba je platforma pokrenuta od strane Bosna Bank International d.d. Sarajevo u partnerstvu sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i u saradnji sa organizacijama Dobro.ba, Pomozi.ba, te kompanijom Ping d.o.o. Sarajevo sredinom 2021. godine.

Učenici se mogu registrovati za volontiranje putem web platforme i prijavljivati na aktivne projekte partnerskih organizacija i udruženja, a svakog mjeseca na platformi se odaju priznanja najaktivnijim volonterima. Zainteresovana udruženja i organizacije se također mogu prijaviti putem web platforme i kandidovati svoje projekte na kojima im od pomoći mogu biti učenici srednjih škola Kantona Sarajevo.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

spot_img