back to top

Nema zime jer se Vokel doo za grijanje brine

Neki se raduju, jer je snijeg napokon ove godine stigao i kod nas, dok neki drugi zbog neriješenog ili loše uređenog sistema zagrijavanja doma ili poslovnog prostora se smrzavaju.

Da više nemate tih problema i da se vi uživate u „zimskoj idili“ pobrinuo se Vokel d.o.o. Tuzla, koji vam nudi sve sisteme grijanja za zagrijavanje vaših prostorija.

Ovaj put posebno iz firme Vokel doo posebno preporučuju i izdvajaju toplinske pumpe koje se nalaze u njihovoj ponudi.

Toplinske pumpe su uređaji vrlo visoke učinkovitosti, koji crpe energiju iz okoliša. Energija koju crpi toplinska pumpa priroda daje potpuno besplatno te od 1 kW električne energije daje 3 do 5 kW toplinske energije.

Neovisna je o fosilnim gorivima i doprinosi smanjenju CO2, te tako doprinosi očuvanju prirode. Osim grijanja i proizvodnje tople vode za kućanstvo mogu i hladiti, što je velika prednost u odnosu na tradicionalne sisteme grijanja. Nema potrebe za izgradnjom dimnjaka, a za ugradnju je potreban samo 1 m2. Ugradnja je brza i jednostavna.

Dostupne su izvedbe:
• monoblock (10 kW do 32 kW)
• split (10 kW do 19 kW).

Dvostupanjski rotacijski kompresor radi stabilno na temperaturama do -25°C, a zahvaljujući DC Inverter ventilatorima pumpe rade s niskom razinom buke. Postoji mogućnost Wi-Fi upravljanja putem pametnih telefona

Kod split izvedbe toplinska pumpa se sastoji od vanjske i unutarašnje jedinice. U unutarašnjoj jedinici su ugrađeni cirkulacijska pumpa, električni grijač i ekspanzijska posuda. Radi uštede energije kad dosegne zadanu vrijednost automatski se prebacuje u način rada s nižom frekvencijom. Radna temperatura je od -25°C do +45°C, dok je temperatura zagrijavanja vode i do +60°C.

Pored toplinskih pumpi u Vokel doo možete pronaći i kotlove, peći i kamine na pelet i čvrsto gorivo te kompletan materijal (radijatori, cijevi, pumpe …) za ugradnju centralnog grijanja i sve za klimatizaciju prostorija i solarne panele.

Za više informacija posjetite Vokel prodajni salon u Tuzli na adresi M.Trifunovića Uče 1 (bivša robna kuća Kreka) ili pozovite na 035/398-580. Više informacija možete pronaći i na Vokel.com i na zvaničnim profilima na društvenim mrežama, a dio Vokel doo ponude pogledajte u galeriji …

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima