5.5 C
Sarajevo
Geek svijetInstagram i Messenger dobili nekoliko jako zanimljivih funkcija

Instagram i Messenger dobili nekoliko jako zanimljivih funkcija

Facebook je izbacio nekoliko noviteta koji će poboljšati iskustvo digitalnog čavrljanja u Messengeru i Instagramu

Vratili su Watch Together, funkciju uz koju korisnici mogu zajedno gledati videe, kao i dodatne opcije za personalizaciju razgovora, i to na obje platforme. Za kraj, tu je i ‘Vanish mode’, opcija za ‘tempiranje’ poruka.

Watch Together je stigao na Instagram

Facebook je za Messenger u septembru predstavio značajku Watch Together, a sad ona dolazi i na ovu društvenu platformu. Kompanija je promjene objavila u službenom blogu.

Instagram i Messenger dobili nekoliko jako zanimljivih funkcija
Instagram i Messenger dobili nekoliko jako zanimljivih funkcija 3

Podsjetimo, Watch Together omogućava sinkronizorano gledanje videa s prijateljima tokom video razgovora. Kako bi promovirao dolazak Watch Togethera na svoju društvenu platformu, Facebook je objavio dvije originalne serije koje su ekskluzivne na Instagramu i Messengeru: Post Malone’s Celebrity World Pong League i Here for It With Avani Gregg.

Kako biste gledali ove serije, prvo ćete morati ući u video razgovor s prijateljima na Messengeru ili Insta. Nakon toga birajte karticu TV & Movies i tamo ćete pronaći gore spomenute emisije.

Nove teme za razgovore

Messenger je također dobio nekoliko vizualnih tema, uključujući i TinyTAN, temeljenu na popularnom k-pop bendu BTS. TinyTAN tema pored vizualne promjene prozora za razgovore omogućava i slušanje pjesama s novog BTS-ovog albuma, uređivati reakcije, kao i slanje emotikona ljubičastog srca.

Instagram i Messenger dobili nekoliko jako zanimljivih funkcija
Instagram i Messenger dobili nekoliko jako zanimljivih funkcija 4

Vanish Mode dolazi na Instagram

Vanish mode, mogućnost tempiranja poruka na brisanje nakon određenog vremena, dolazi i na Instagram. Vanish Mode nije globalno dostupan na obje aplikacije, no Facebook obećava da će stići uskoro.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
spot_img