Geek svijetGmail – Pogledajte sve opcije za uspješnu komunikaciju

Gmail – Pogledajte sve opcije za uspješnu komunikaciju

Gmail, kao Google-ova usluga, jedan je od najčešće korištenih servisa za saobraćaj elektronske pošte, piše biznis portal poslovne.com.

Gmail – najpopularniji na svjetskoj tabeli

Ovaj je servis sa razlogom zauzeo mjesto najpopularnijeg na svjetskoj tabeli. Svojim pogodnostima podigao na potpuno novi nivo i napravio revoluciju elektronskih puteva komunikacije.

Opravdano je postao sastavni dio života svih nas. Počevši od samog ulaska u svoju mail arhivu, koja nudi pohranu od 15GB (plus cloud). Pored toga preglednost nije zanemarena, pa mailove čitate kao konverzaciju na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži uz jasno uočljive attachmente.

Čitavo svoje poslovanje možete povezati sa Gmail računom

Planirajući tako događaje i aktivnosti kroz Google kalendar. Ili koristeći opciju da svoje mailove sastavite danas i odredite kada će biti poslani opcijom Write now send later.

Kroz opcije kao što je UNDO. Ukoliko ste se u zadnji momenat sjetili dodati nekoga u Cc primatelje vaše mail poruke, Gmail je dobio epitet praktičnosti. Ali i jednostavnosti za korištenje, laku dostupnost, sigurnost i sl.

Stanu li svi naši podaci u Gmail arhivu?

Ne brinite, Gmail je znao da dinamika rada ne smije ispaštati zbog količine. Prva u nizu pogodnosti koje Gmail nudi, a koje se ističu u svakodnevnoj upotrebi ovog sistema, jeste njegova praktičnost. Pored velikog prostora za pohranu, arhiva e-mailova uvijek je i trajno dostupna. To je izuzetno važno. Ako vam se klijent mailom javi povodom projekta ili ponude od prije 3 ili čak 8 godina – budite sigurni da je sve pohranjeno i lako za pronaći.

Osnovni paket G Suite nudi zadani kapacitet pohrane od 30 GB po korisniku. Dok se uz besplatni paket Gmail računa dodjeljuje čak 15 GB prostora za arhiviranje. Konstantno osluškuju potrebe korisnika. Tako da inovacije i uvođenje “clouda”, dovele su do toga da korisnici svoje naloge održavaju upravo na ovom servisu.

Gmail i organizacija podataka

Organizacija mailova u formi konverzacije, inspirisana organizacijom SMS poruka, naizgled je čisto estetsko poboljšanje. Ovaj je update omogućio da se svi mailovi slične grupe primatelja nalaze na jednom mjestu. Ovime se postiže bolja preglednost konverzacije i praktičnije je nego pretraživanje ranijih odgovora kroz inbox.

Još jedna novost Gmaila je i prilagođeni prikaz i organizacija inboxa u segmentu preglednosti priloga (attachments-a). Sada je dosta jednostavnije imati pregled svih priloga. Pronaći one koji vam trebaju jer su njihove ikone vidljive u kratkim informacijama e-mail poruke na početnoj stranici inboxa.

Specijalni noviteti usluge Gmail-a

Početkom aprila Gmail je proslavio svoj 15. rođendana, povodom kojeg su uvedene nove funkcionalnosti. Pogodnosti o kojima se najviše pričalo jer su pokupile najviše simpatija, jesu one koje štede vrijeme korisnika. To su Smart Compose, Write now send later, Gchat, Hangouts, Google Talks i sl.

Smart compose opcija

Jedna od njih je i nadogradnja funkcionisanja Smart Compose. Opcije koja je osmišljena tako da korisniku pomaže u samom  pisanju maila i poštedi ga kucanja svih riječi jer smo svi ponekad u velikoj žurbi. Zapravo, ona autoru pomaže dovršavajući rečenice automatskim prijedlozima logičnog nastavka rečenice koju je korisnik započeo.

Smart Compose također također pruža mogućnost njegovanja sopstvenog stila. Pisanja email poruka, pa tako npr. ukoliko preferirate napisati “Hello” umjesto “Hi”, Smart Compose će to memorisati. Nažalost, iako Smart Compose još uvijek nije dostupan za naše jezičko područje, dostupan je za engleski, španski, francuski, italijanski i portugalski jezik.

Write now send later opcija

Najveću pažnju korisnika, među svim novitetima, privukla je opcija zakazanog slanja e-mailova.

Gmail cijeni vrijeme svakog korisnika znajući koliko je ponekad naporno i teško uhvatiti nit završavanja svih dnevnih obaveza. Pa je u tu svrhu osmislio novu funkcionalnost – Write now send later. Ona omogućava efikasnije upravljanje vremenom. Na način da korisnik određuje datum i vrijeme kada želi da se njegova e-mail poruka pošalje, a pripremiti ga svakako može unaprijed.

Druge korisne pogodnosti Gmail usluge

Uz Gmail vežemo i opciju koja omogućava razmjenu instant poruka, prvobitno je to bio GChat, a sada usluga Hangouts. Pored toga, Gmail je integrisan u Google Tasks i Google Calendar ili čak Google Drive. Ovdje se mogu dijeliti dokumenti, slike i drugi attachment-i važni za naše poslovanje ili svakodnevne aktivnosti.

Gmail je danas sa razlogom dostigao titulu e-mail servisa broj jedan. Tu ga je dovelo konstantno nastojanje da unaprijedi svoje usluge sa novim opcijama. Poput dodatnog prostora za pohranu podataka, usluga koje se oslanjaju na pametne tehnologije i podršku Androida i iOS-a.

Kroz svoju nadogradnju koristili su i FAQ što dokazuje koliko im je stalo da svakodnevnu upotrebu elektronske pošte maksimalno olakšaju svojim korisnicima.

Korisnici to prepoznaju i dokazuju kroz godine vjernosti i odanosti ovom servisu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima