Cijena LCD zaslona nastavit će rasti

S kontinuiranim rastom cijena LCD zaslona, televizori i monitori možda će se morati oprostiti od ere “cijena kupusa”.

Prema tržišnim kotacijama, cijena OpenCell-a (LCD paneli bez modula pozadinskog osvjetljenja) porasla je ponovno u kolovozu, među kojima su 55-inčni LCD paneli dosegnuli 125 dolara, što je porast od oko 9% u odnosu na prethodni mjesec, piše yep.ba biznis portal za mlade.

Istodobno, cijena male veličine, poput 32-inčnog LCD zaslona, ​​dosegla je 44 američka dolara, što je porast od oko 10%.

Povećanje cijena u kolovozu treći je mjesec zaredom kako su cijene LCD zaslona porasle. Očekuje se da će cijene nastaviti rasti.

Prema vijestima iz industrije, tvornica zaslona u gornjem dijelu poništila je sve prethodne politike otpreme o cijenama isporuke te je preračunala i dogovorila troškove otpreme za sve kupce.

lg wing mobile 1
LG WING Mobile 1

Drugim riječima, prethodne su ponude sve nevaljane, a tražena roba izvršit će se prema novim ponudama. Opseg pokriva sve modele i sve cijene su povećane.

2016. godine globalna cijena LCD-a porasla je jednom. Kapacitet proizvodnje LCD-a koji je povučen te godine bio je čak 3,615 milijuna četvornih metara.

Kapacitet LCD-a zatvoren je prošle godine, a ove je godine bio puno veći. Prošle godine zatvoreni proizvodni kapacitet bio je 2,513 milijuna četvornih metara.

Proizvodni kapacitet dosegnuo je 5,519 milijuna četvornih metara, što predstavlja 6,47% globalnog proizvodnog kapaciteta, 1,07 postotnih bodova više od omjera izlaza prije posljednjeg velikog povećanja cijena.

veliki izbor mobitela i opreme
Veliki izbor mobitela i opreme u MObi BiH shopu

Prethodna pokretanja proizvodnih kapaciteta uglavnom su bila za korejske tvrtke, posebno Samsung i LGD, koje su ujedno i 1. i 2. svjetska TV marka.

Samsungov glavni proizvodni kapacitet prebacuje se na OLED panele, dok će LG zatvoriti lokalne proizvodne linije P7 i P8 u Južnoj Koreji i povući se.

Proizvodni kapacitet čini 12% globalnog proizvodnog kapaciteta.

Trenutno nekoliko tvornica LCD ploča u kontinentalnoj Kini čini oko 50% globalnih proizvodnih kapaciteta LCD-a, a tvrtke poput BOE također smanjuju ulaganja u LCD.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima