back to top

Cijena LCD zaslona nastavit će rasti

S kontinuiranim rastom cijena LCD zaslona, televizori i monitori možda će se morati oprostiti od ere “cijena kupusa”.

Prema tržišnim kotacijama, cijena OpenCell-a (LCD paneli bez modula pozadinskog osvjetljenja) porasla je ponovno u kolovozu, među kojima su 55-inčni LCD paneli dosegnuli 125 dolara, što je porast od oko 9% u odnosu na prethodni mjesec, piše yep.ba biznis portal za mlade.

Istodobno, cijena male veličine, poput 32-inčnog LCD zaslona, ​​dosegla je 44 američka dolara, što je porast od oko 10%.

Povećanje cijena u kolovozu treći je mjesec zaredom kako su cijene LCD zaslona porasle. Očekuje se da će cijene nastaviti rasti.

Prema vijestima iz industrije, tvornica zaslona u gornjem dijelu poništila je sve prethodne politike otpreme o cijenama isporuke te je preračunala i dogovorila troškove otpreme za sve kupce.

LG WING Mobile 1
LG WING Mobile 1

Drugim riječima, prethodne su ponude sve nevaljane, a tražena roba izvršit će se prema novim ponudama. Opseg pokriva sve modele i sve cijene su povećane.

2016. godine globalna cijena LCD-a porasla je jednom. Kapacitet proizvodnje LCD-a koji je povučen te godine bio je čak 3,615 milijuna četvornih metara.

Kapacitet LCD-a zatvoren je prošle godine, a ove je godine bio puno veći. Prošle godine zatvoreni proizvodni kapacitet bio je 2,513 milijuna četvornih metara.

Proizvodni kapacitet dosegnuo je 5,519 milijuna četvornih metara, što predstavlja 6,47% globalnog proizvodnog kapaciteta, 1,07 postotnih bodova više od omjera izlaza prije posljednjeg velikog povećanja cijena.

Veliki izbor mobitela i opreme
Veliki izbor mobitela i opreme u MObi BiH shopu

Prethodna pokretanja proizvodnih kapaciteta uglavnom su bila za korejske tvrtke, posebno Samsung i LGD, koje su ujedno i 1. i 2. svjetska TV marka.

Samsungov glavni proizvodni kapacitet prebacuje se na OLED panele, dok će LG zatvoriti lokalne proizvodne linije P7 i P8 u Južnoj Koreji i povući se.

Proizvodni kapacitet čini 12% globalnog proizvodnog kapaciteta.

Trenutno nekoliko tvornica LCD ploča u kontinentalnoj Kini čini oko 50% globalnih proizvodnih kapaciteta LCD-a, a tvrtke poput BOE također smanjuju ulaganja u LCD.

Mihael
Mihaelhttps://poslovne.com
Mihael je autor na nekoliko biznis portala. Prati dešavanja vezana za poslovni svijet i piše korisne članke za online zaradu od kuće.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima