Adriatic osiguranje osigurava naše živote i imovinu, a dobar internet Adriaticu osigurava nesmetano poslovanje

Povjerenje je emocija koju svaka kompanija želi izazvati kod kupaca i korisnika svojih proizvoda i usluga. Nekada je ono manje, a nekada više bitno. A nekada je presudno! Slučaj je to, naprimjer, prilikom izbora osiguravajućeg društva kojem ćemo prepustiti brigu o osiguranju našeg života, života naših najmilijih ili vrijedne nam imovine.

Adriatic osiguranje, kompanija u čijoj je osnovi pružanje svih vrsta osiguranja svjesna je odgovornosti koju ima prema korisnicima svojih osiguranja i osjećaj povjerenja kojeg pruža svojim korisnicima im je prije svega ostalog. Adriatic osiguranje lider je na tržištu i dio Koncerna Agram, jednog od najvećih privrednih subjekata u jugoistočnoj Evropi sa međunarodnim poslovanjem u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji i Italiji. Kao kompanija koja svakodnevno posluje širom Evrope, potrebna im je snažna, stabilna i brza internet veza koja istovremeno može procesirati velike količine podataka. A kako nam govore iz Adriatica, idealnog partnera za svoje potrebe imaju u kompaniji Telemach BH.

„Sa Telemachom sarađujemo godinama, a saradnja nam je odlična – naime, naše potrebe za snažnom mrežnom infrastrukturom u svakodnevnom poslovanju su velike i ne bi bile moguće bez Telemachove brze internet veze“ – kaže nam Marina Miočić – Hamidović, direktor društva Adriatic osiguranja. Minimalna brzina interneta koju Telemach nudi na tržištu, čak je četiri puta veća od brzina drugih internet dobavljača i dostiže 200 Mbps. Standardna ponuda ide do 500 Mbps, a za korisnike čije potrebe prevazilaze i takve pakete u EON Premium paketu mogu je proširiti do čak 1 Gbps, odnosno do brzina koje su čak 40 puta veće u odnosu na prosjek bh. tržišta.

Posljednjih 12 godina Telemach BH investira u internet mrežu budućnosti. Investirajući u digitalizaciju Bosne i Hercegovine, Telemach BH značajno podstiče inovativnost, konkurentnost, otvaranje novih radnih mjesta te privredni razvoj u BiH. Više od 200 miliona EURkoje je Telemach BH uložio u različite infrastrukturne projekte, čine ovu kompaniju jednim od najvažnijih ulagača u digitalizaciju i razvoj zemlje. Dokazano je da je 10-postotno povećanje indeksa digitalizacije povezano s rastom BDP-a od čak 0,63 posto na zapadnom Balkanu.

Koliko je pristup velikim internet brzinama važan pokazuju i rezultati da u je regiji produktivnost u visokotehnološkim sektorima u poređenju sakompanijama u sektorima nižeg tehnološkog intenziteta i s nižim brzinama interneta čak 77 posto viša. Također, u sektoru uslužnih djelatnosti produktivnost je viša oko 40 postokod onih koje imaju pristup visokim brzinama širokopojasnog pristupa od kompanija u sektorima sa manje znanja i s nižim brzinama interneta.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima