Poslovni savjeti by Tony Soprano! Mafija je jaka firma!

Tony Soprano kojeg je u hit seriji “Sopranovi” glumio James Gandolfini, dao nam je neke od najefikasnijih poslovnih savjeta.

Stručnjaci poslovnog menadžmenta kao uzore nerijetko navode povijesne ličnosti. Ipak, neke od najefikasnijih poslovnih savjeta dao nam je pokojni Gandolfini kroz legendarnu ulogu “kontroverznog biznismena” Tony Soprana.

Kako voditi uspješan tim ili ostvarivati dugotrajne poslovne veze samo su neka od pitanja na koja nam je odgovor dao najpoznatiji mafijaški bos malih ekrana u protekloj deceniji, piše portal Business Know How, a prenosi Bankar.me.

Poslovni savjeti by Tony SopranoPoznanstva su sve

Tony Soprano svjestan je kako su snažne i pozitivne veze ključ uspjeha u poslovnom, ali i privatnom životu. S druge strane, nedefinirani i konfliktni odnosi mogu dovesti do neželjenih rezultata.

Oprezno s informacijama

Obratite pažnju gdje ćete govoriti otvoreno. Nije svaki razgovor za svačije uši. Slučajno otkrivena informacija može dovesti do nesporazuma i potkopati povjerenje tima u vođu.

Poslovni savjeti by Tony Soprano Budite na licu mjesta

Bilo da je riječ o striptiz baru ili talijanskom restoranu, Tony Soprano uvijek je na raspolaganju svojim suradnicima te im svojim prisustvom olakšava donošenje odluka.

Pružite pomoć mladima

Budite mentor mladima jer oni će vam pružiti podršku kad ostarite. Tony je u posao uveo svog nećaka što je metoda kojom se omogućava lakši prelaz vlasti i podrška u kriznim situacijama.

Poslovni savjeti by Tony Soprano Vjerujte svojim snovima

Tony Soprano svoje snove ne shvaća olako i u njima traži smisao koji će nerijetko presuditi prilikom donošenja poslovne odluke. Naša podsvijest često zna ono što svijest odbija prihvatiti.

Spojite posao s uživanjem

Iako se ideja na prvi pogled čini kontraproduktivnom, Tony kombinaciju posla i zabave koristi kako bi osnažio poslovne veze.

Ipak, prije nego što neki od ovih savjeta primijenite u praksi, imajte u vidu da je Tony radio “s one strane zakona”, kao i da je na kraju samo riječ o liku iz TV serije.

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima