7 pokazatelja da posao koji trenutno radite nije za vas

U životu svakog radnika dođe vrijeme kad mu sve postane ravno te jednostavno više voli dolaziti na posao, pišu poslovne vijesti.

Bilo da je riječ o vašem prvom studentskom poslu, ili o tvrtki u kojoj radite već deset godina, u životu svakog radnika dođe vrijeme kad mu sve postane ravno te jednostavno više ne voli dolaziti na posao.

Istraživanje jedne od agencija za zapošljavanje pokazalo je kako su ovo 7 najčešćih razloga zbog kojih zaposlenici daju otkaz:

  • 1. Nemogućnost napredovanja
  • 2. Nemogućnost usklađivanja privatnog i poslovnog života
  • 3. Premala plaća
  • 4. Šef nema povjerenja u zaposlenike
  • 5. Očekivanje da se posao obavlja izvan radnog vremena
  • 6. Pebacivanje krivice zbog pogrešaka nadređenih
  • 7. Nefleksibilan posao

James Altucher, poznati američki poduzetnik i autor knjige ‘Choose Yourself’ koja je proglašena jednom od 12 najboljih knjiga poslovne tematike, tvrdi kako bi ljudi trebali davati otkaze ako se ne osjećaju zadovoljno na poslu.

Možda vas zanima

Povezani članci

Nedavne objave

3 najposjećenije stranice za odrasle u BiH (2020)

Najposjećenije web stranice u BiH, ako je vjerovati Alexa Ranku, su google.com, YouTube.com i Azra.ba, piše biznis portal poslovne.com

Pogledajte ŠEST filmova ove subote na Kanalu 6

Tvoji omiljeni filmovi sada su na jednom mjestu. Kanal 6 emituje neke od najvećih hollywoodskih blockbustera, kao i klasične televizijske filmove.

Turističke agencije i kozmetičari nabavili medicinsku opremu za BiH

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine su potvrdili za Radio Slobodna Evropa (RSE) da se u toj pravosudnoj instituciji radi na predmetima koji...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu. To je tako jednostavno!