15.5 C
Sarajevo
PoslovnePoslovne vijestiZaposleni Wiener osiguranja darovali preko 300 školskih lektira

Zaposleni Wiener osiguranja darovali preko 300 školskih lektira

Wiener osiguranje VIG i ove godine sprovelo je Social Active Day u sklopu kojeg su zaposleniimali priliku da djeluju društveno-odgovornoi daju svoj doprinos zajednici. U jedinstvenom programu korporativnog volontiranja, koji se tradicionalno provodi od 2011. godine, zaposleni se na jedan dan posvećuju zajednici i angažuju na aktivnostima vezanim za kulturu, edukaciju ili pomoć osjetljivim grupama u zajednici. Na taj način Wiener želi da poveća i njeguje osjećaj pripadnosti zajednici, a samim tim i kolektivu kompanije.

“Social Active Day” ove godine podrazumijevao je posebnu pripremu, s obzirom na epidemiološku situaciju u našoj zemlji. U odnosu na prethodne godine, umjesto jednog dana za timske volonterske aktivnosti, akcenat je ove godine stavljen na individualni angažman zaposlenih. Vođeni time i činjenicom da u mnogim bh. školama postoji problem nepotpunog bibliotekarskog fonda, rođena je ideja o “Danu za knjigu”. U okviru pomenute inicijative zaposleni Wiener osiguranja su tokom septembra i oktobra poklonili nekoliko stotina obaveznih školskih lektira za bh. osnovce i srednjoškolce, kako bi obogatili fondove školskih biblioteka i naglasili važnost kulture čitanja.

“Odaziv zaposlenih je bio impresivan. Više od 60 odsto naših kolega i kolegica volontiralo je u ovogodišnjoj inicijativi “Dan za knjigu”. Zaposleni su akciju prihvatili sa entuzijazmom, a dirljive su bile i reakcije đaka i obrazovnih radnika školskih ustanova kojima su darovane školske lektire. Kao kolektiv, skrenuli smo pažnju na važnost kulture čitanja, poklonili 315 školskih lektira, obogatili bibliotekarski fond 17 obrazovnih ustanova u 13 bh. gradova i obradovali nekoliko stotina đaka”, istakao je Borislav Doder, generalni direktor i predsjednik Izvršnog odbora Wiener osiguranja VIG. “Ponosni smo na kolegice i kolege koji su podržali inicijativu i invidualnim zalaganjem u kolektivnoj društvenoj odgovornosti i ovaj put nas učinili ponosnim članovima velike VIG porodice”, dodao je Doder u ime članova Izvršnog odbora kompanije.

PROČITAJTE:  Nova Poliklinika Dr. Al Tawil u Sarajevu - otkrijte bolest na vrijeme uz najsavremenije aparate

Akciji su se priključili i članovi Izvršnog odbora Wiener osiguranja VIG koji su školske lektire sa inspirativnim posvetama darovali banjalučkim srednjoškolcima.

Na nivou Grupacije, zaposleni u Vienna Insurance Group (VIG), vodećoj osiguravajućoj grupaciji u centralnoj i istočnoj Evropi, do sada su darovali preko 4.400 radnih dana šireći pozitivnu energiju i pružajući pažnju onima kojima je najpotrebnija.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima