15 C
Sarajevo

VIVACOM (United Grupa) ima najbrži mobilni net u Evropi!

VIVACOM – Pokazalo je to istraživanje kompanije Ookla, zasnovano na rigoroznim standardima mjerenja Speedtest® aplikacije, postigavši najbolji Speed ScoreTM 2 rezultat.

Studija je bazirana na osnovu 127.000 testova sprovedenih u prvoj polovini 2020. godine, u kojima je učestvovalo 44.000 jedinstvenih korisnika u Bugarskoj.

Vivacom je dio United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi, u okviru kojeg u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach, i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BiH.

Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u sedam zemalja, pružajući telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj na tržištu od 27 miliona ljudi u Jugoistočnoj Evropi i dijaspori širom svijeta.

Imate biznis vijest i želite da je objavite? Poslovne vijesti objavljujemo besplatno na platformi poslovne.com. Javite nam se!

spot_img