PoslovnePoslovne vijestiVigo kupaonske grijalice – spoj efikasnosti i isplativosti

Vigo kupaonske grijalice – spoj efikasnosti i isplativosti

Najbitniji segment svakog doma u kontekstu udobnosti i praktičnosti, jeste kvalitetan sistem zagrijavanja, posebno vašeg kupatila. Kako biste se osjećali što ugodnije i sačuvali svoje zdravlje u zimskim danima, izuzetno je važno napraviti pravi zbor pri kupovini grijnog tijela u vašem domu. Znate li napravit pravi izbor kupaonske grijalice za vaše kupatilo?

Na tržištu opreme za grijanje na tržištu se nude različiti električni grijači koji elektični energiju pretvaraju u toplotu. Najčešći uređaji dizajnirani za električno grijanje danas, popularni su električni konvektori (grijalice) i električni radijatori.

Kako odabrati štedljiv i efikasan električni grijač?

Jedan od najvećih izdataka, kada je održavanje doma u pitanju, na koji ode veći dio kućnog budžeta za režije, je cijena zagrijavanja prostora. Kako biste vaše troškove sveli na minimum, trebali biste pažljivo pristupiti odabiru vrste grijanja ovisno o potrošnji energije uređaja za grijanje.

U Bosni i Hercegovini i zemljama regije, stanovništvo u svojim domovima još uvijek popularno ima ugrađeno centralno grijanje, ali ponekad su potrebne i dodatne kupaonske grijalice. Ipak postoje izuzeci od svakog pravila, pa tako čak i u većim gradovima centralno grijanje nije dostupno svima i negativna je činjenica da su kvarovi u sistemu ovakvog tipa grijanja izuzetno su česti.

Osim toga, vrlo često prisutnost centralnog grijanja u stanu ili kući ne garantuje da će grijana prostorija imati optimalnu temperaturu, u zavinosti od odnosa veličine prostora, broja rebara na radijatorima ili pak materijala od kojeg su napravljeni. Zbog tih faktora ljudi pribjegavaju kupovini raznih dodatnih uređaja za zagrijavanje domaćinstva, jer se teško mogu zagrijati samo jednim sistemom grijanja ukoliko instalacije nisu dobro napravljene ili je izolacija kuće/stana slabija ili vrlo loša.

Kupaonske grijalice za uštedu energije vašeg doma najbolje su rješenje za grijanje stambenih jedinica.

vigo kupaonske grijalice – spoj efikasnosti i isplativosti
Vigo kupaonske grijalice – spoj efikasnosti i isplativosti

Štedljive električne grijalice

Glavna svrha električnih grijanih tijela u vašim domovima jeste pretvoriti potrošenu električnu energiju u toplinsku energiju, odnosno toplotu. Prednost se danas na tržištu daje novo razvijenim tehnologijama jer u ovom trenutku postoji ogroman broj proizvoda za grijanje sa izuzetno niskom potrošnjom energije.

Kao i za većinu proizvoda na tržištu, svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke, ali glavni kriterij izbora većine kupaca kod kupaonske grijalice jeste ušteda energije kako bi se opterećenje na kućni budžet smanjilo.

Osnovne karakteristike električne grijalice

Električne kupaonske grijalice ili konvektori koriste se u apartmanima, uredima, stanovima, kućama i shodno svom kapacitetu mogu se koristiti i kao glavni sistem grijanja vaših prostorija. Električne grijalice su prikladne i prilagodljive za svaku sobu, od kupatila do kuhinje – gdje god želite i imate potrebu.

Većina električnih grijalica ima električnu zaštitu, zbog čega ne zahtijevaju posebno prebacivanje, instalaciju i uzemljenje. Kada su električni uređaji i vlažnost u pitanju, ne trebate da se plašite, jer većina njih ima zaštitu protiv prskanja vode, što zapravo daje mogućnost postavljanja uređaja čak i u vašu kuhinju ili kupatilo.

Neke grijalice se mogu upaliti i daljinskim putem kako bi se prostor zagrijao prije nego što stignete na lokaciju, odnosno u svoj dom.

Na tržištu vam se nude sljedeće vrste grijalica:

  • ZIDNE GRIJALICE – Zidna grijalica s nosačem, često se stavlja pod prozor stvarajući zavjesu za toplinu i time spriječava zamagljivanje prozora.
  • PODNE GRIJALICE – Uređaj za pod opremljen nogicama ili kotačima, može se staviti bilo gdje u prostoriju, ali u blizini kabela za napajanje.
  • UNIVERZALNE GRIJALICE – Mogu se postaviti na pod s nogama/kotačima ili na zid sa zidnim nosačima.
  • UGRADBENE GRIJALICE – Nisu vidljive jer su ugrađene u nišama zidova ili podova i imaju rešetku za prozračivanje, njihov smještaj planira se tijekom obnove kuće, a glavno pravilo veze je osigurati napajanje za svaku pojedinu ploču.

Električni konvektori

Električni konvektor jedan je od popularnih uređaja koji se koriste za grijanje na struju unutar industrijskih i uredskih prostora, ali i u domovima u kojima svakodnevno boravimo i provodimo najbitniji dio dana. Kruženje zagrijanog zraka, kao princip na kojem funkcionišu ovi uređaji, pruža toplinu i udobnost kao pozitivne efekte upotrebe ovih grijalica.

Električne grijalice Vigo EPK PRO – praktične i sigurne

Grijalice Vigo PRO električne grijalice izvanredni su uređaji na tržištu, koji potrošenu električnu energiju sa 100% učinkovitošću pretvaraju u toplinu. Podešavanje uređaja prilagođeno je za sve dobne kategorije jer je izuzetno jednostavno. Samostojeće konzole ovog uređaja pojednostavljeno možete postaviti na uređaj, a uz pomoću posebno dizajnirane ručke grijalicu lako možete prenijeti iz jedne u drugu prostoriju kada vam zatreba. Uz to vam nude i opciju da ih fiksirate na zid pomoću pripadajućih zidnih elemenata.

Glavni atributi električne grijalice kompanije VIGO, jesu praktično i sigurno grijanje vašeg doma, poslovnih prostora, ureda, trgovina, bolnica, škola, vikendica, ljetnikovaca i montažnih objekata. Zahvaljujući širokom asortimanu ponude proizvoda, gotovo je sigurno da imaju rješenje za većinu vaših potreba i specifičnih zahtjeva.

Posebne karakteristike za prilagođeno korisničko iskustvo

Iz kompanije VIGO potrudili su se da prilagode svoje specifikacije grijalice Vigo PRO tako da omoguće dnevne i sedmične postavke grijanja prilagođene korisniku. Velikim brojem funkcija osiguravaju zdravo, udobno, održivo i energetski učinkovito grijanje.

U grijalice Vigo su ugrađene funkcije prilagodljivog pokretanja, prepoznavanja otvorenih vrata i prozora te prepoznavanje prisutnosti osobe u protoriji. Ove karakteristike omogućavaju optimalnu potrošnju električne energije, a pokazivač potrošnje električne energije daje opciju korisniku da sam provjeri trenutnu potrošnju što je za kućni budžet izuzetno važno.

Otvor namijenjen za odašiljanje topline u stambeni ili radni prostor, nalazi se u gornjem dijelu prednje strane. Ovaj otvor namijenjen je poboljšanju efikasnosti u pogledu usmjeravanja toplote  prema sredini prostorije u kojoj boravite. Položaj i dizajn ove karakteristike smanjuje mogućnost nakupljanja prašine neposredno iznad grijaćeg elementa.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima