Privrednik Stipo Frančić postao 100% vlasnik Best trgovina!

()

Ugledni poduzetnik i jedan od osnivača Best Trgovina , Stipo Frančić, postao je i 100% vlasnik Besta, piše biznis portal poslovne.com

Frančić je uz partnera Matu Rajića osnivač lanca trgovina na veliko i malo BEST Travnik. Naš portal doznaje da je vrijednost ugovorenih akvizicija veća od 20 miliona KM.

Frančić je tako postao 100% vlasnik Best-a, koja broji preko 60 poslovnica, a samo u prošloj godIni imala je prihod od oko 130 miliona KM.

O Bestu

UTD Best d.o.o. je osnovan 1991. godine u Novom Travniku kao ugostiteljsko trgovačko poduzeće. Naša prva trgovina, a do kraja 1995. godine i jedina, nalazila se u Barama u Novom Travniku.

Progres trgovačkog poduzeća

1994. godine smo otvorili veleprodaju i započeli sa proizvodnjom sokova. Tri godine kasnije smo promijenili sjedište firme i registrirali ga na Donje Putićevo u Travniku.

Godine 2003. počeli smo sa proizvodnjom šibica na Docu u Travniku. Proizvodnja je u nekadašnjoj tvornici šibica “Dolac” koja je u vrijeme Jugoslavije bila poznata po kvaliteti svojih proizvoda diljem Evrope.

U 2008. godini smo imali ukupno 14 super-marketa. Počeli smo sa intenzivnijim širenjem te smo do 2010. godine u prosjeku otvarali šest trgovina godišnje.

Danas Best ima 60 poslovnica raspoređenih po gradovima cijele  Bosne i Hercegovine. OVDJE možete pogledati gdje se to nalaze naše trgovine. Naših zaposlenici, kojih ima oko 900, čine osnovu razvoja naše kompanije, koja danas predstavlja jednu od vodećih u trgovačkoj branši u Bosni i Hercegovini.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

Upwork je idealna opcija za online zaradu!

Upwork je idealna opcija za online zaradu od kuće! Ukoliko ste u potrazi za dodatnim poslom ili vas jednostavno zanima online zarada od kuće, onda...

Kako zaraditi na Instagramu – 3 najlakša načina

Kako zaraditi na Instagramu - Ako tražite načine kako zaraditi na Instagramu, razmislite o dijeljenju ne samo svojih fotografija i videozapisa, podijelite i svoju...

Instagram marketing i savjeti za početnike

Instagram je trenutno jedna od najpopularnijih i najaktivnijih društvenih mreža na svijetu i sada je pravo vrijeme da pokrenete vaš osobni Instagram profil ili...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.