PoslovnePoslovne vijestiPrivrednik Stipo Frančić postao 100% vlasnik Best trgovina!

Privrednik Stipo Frančić postao 100% vlasnik Best trgovina!

Ugledni poduzetnik i jedan od osnivača Best Trgovina , Stipo Frančić, postao je i 100% vlasnik Besta, piše biznis portal poslovne.com

Frančić je uz partnera Matu Rajića osnivač lanca trgovina na veliko i malo BEST Travnik. Naš portal doznaje da je vrijednost ugovorenih akvizicija veća od 20 miliona KM.

Frančić je tako postao 100% vlasnik Best-a, koja broji preko 60 poslovnica, a samo u prošloj godIni imala je prihod od oko 130 miliona KM.

O Bestu

UTD Best d.o.o. je osnovan 1991. godine u Novom Travniku kao ugostiteljsko trgovačko poduzeće. Naša prva trgovina, a do kraja 1995. godine i jedina, nalazila se u Barama u Novom Travniku.

Progres trgovačkog poduzeća

1994. godine smo otvorili veleprodaju i započeli sa proizvodnjom sokova. Tri godine kasnije smo promijenili sjedište firme i registrirali ga na Donje Putićevo u Travniku.

Godine 2003. počeli smo sa proizvodnjom šibica na Docu u Travniku. Proizvodnja je u nekadašnjoj tvornici šibica “Dolac” koja je u vrijeme Jugoslavije bila poznata po kvaliteti svojih proizvoda diljem Evrope.

U 2008. godini smo imali ukupno 14 super-marketa. Počeli smo sa intenzivnijim širenjem te smo do 2010. godine u prosjeku otvarali šest trgovina godišnje.

Danas Best ima 60 poslovnica raspoređenih po gradovima cijele  Bosne i Hercegovine. OVDJE možete pogledati gdje se to nalaze naše trgovine. Naših zaposlenici, kojih ima oko 900, čine osnovu razvoja naše kompanije, koja danas predstavlja jednu od vodećih u trgovačkoj branši u Bosni i Hercegovini.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adna
Adnahttps://www.tnt.ba
Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima