()

ASA Banka – Pod sloganom „Mi nećemo stati“ vodeća domaća banka nastavlja ekspanziju, piše biznis portal poslovne.com

Unatoč činjenici da se cijeli svijet nalazi u globalnoj krizi, najveća domaća banka, ASA Banka, zadržala je stabilnost poslovanja, čemu svjedoči i posljednjepripajanje Vakufske Banke.

Pod sloganom nove kampanje „Mi nećemo stati“, ASA Banka je još jednom potvrdilasvojuopredjeljenost kaizgradnji najveće domaće banke, koja će biti oslonac bh. privredi i stanovništvu.

„Stara bh. izreka kaže da se u muci poznaju junaci, a svaka kriza nam to zapravo i pokaže. ASA banka je vodeća domaća banka u FBiH, a u samom temelju naše vizije i misije nalazi se želja da budemo stabilan i dugoročan partner našim sugrađanima i privredi, bez obzira na okolnosti. Često kažem da je BiH za nas više od tržišta, i upravo je to razlog zašto mi nećemo stati.Bitno nam je da svi segmenti našeg društva napreduju, a mi ćemo kroz svoje djelovanje i poslovanje dati potrebnu podršku tom napretku.“ Samir Mustafić, Predsjednik Uprave ASA Banke.

Pripajanjem Vakufske Banke,kroz kupovinu većinskog paketa njenih dionica od strane ASA Finance, ASA Banka će dodatno pojačatii svoju zastupljenost na području cijele BiH.Takoće se broj poslovnica povećati sa 20 na 37, dokće kolektiv brojati više od 300 uposlenika. Dodatno, aktiva Banke će iznositi oko 900 miliona KM, a prati je i snažna opredijeljenost ka prelasku praga od jedne milijarde. Snažna domaća banka igra važnu ulogu za bankarsko tržište, dok je istovremeno i bitan faktor napretka ekonomije zemlje, u kontekstu adekvatnijeg odgovora na potrebe lokalne privrede, naročito u kriznim perioda, ističe Admir Čavalić, ekonomski analitičar.

„Postoji niz specifičnosti domaće ekonomije, za čije razumijevanje je potrebno ne samo lokalno znanje, već i strateška orijentacija za njihovo razumijevanje. Snažna domaća banka temelj je napretka ekonomije jedne zemlje, jer je značajna za finansiranje malih preduzeća i podržavanje domaće privrede, posebice u kriznim periodima, kada su lokalnim kompanijama i pojedincima potrebni dodatni izvori finansiranja. Dugoročno povjerenje je temelj modernog bankarstva i zbog toga postoji potreba za jakomdomaćom bankom, ali i zdravom konkurencijom ino/domaćih banaka. Trenutno aktualna kriza dodatno naglašava potrebu za stabilnim izvorom finansiranja, kako privrede, tako i građanstva.“ dodao je Čavalić.

Paralelno sa utjecajem na ekonomiju zemlje, snažni igrači na tržištu doprinose i unapređenju kvalitete usluga u industriji. Tako je danas standard poslovanja u bankarskom sektoru utemeljen na personaliziranom i proaktivnom pristupu klijentima, inovacijama pri kreiranju novih proizvoda i usluga, te sve zastupljenijoj primjeni digitalnih kanala. Na istim modelima i vrijednostima ASA banka temelji svoje poslovanje, te zajedno sa klijentima gradi uspjeh na tržištu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na poslovne.com unutar preuzetog članka. Hvala.

Pročitajte i ovo

Povezani članci

Možda vas zanima

Izrada domaćih torti i kolača (Dobra zarada od kuće)

Izrada domaćih torti - Mali biznisi su lijek za izlazak iz krize jer uz relativno malo uloženog kapitala obezbeđuju egzistenciju cijeloj porodici Poduzetnici kažu da...

Kako funkcioniše ABM marketing ? 4 ključne stvari

Marketing na osnovu računa ili ABM marketing se takođe naziva marketingom na ključnom računu Možda se čini kao nova pomodarska riječ, ali marketing zasnovan na...

Online posao koji ne uzima mnogo vremena a donosi profit

Online posao - Kada vam netko predloži da se prijavite za posao u kojem ne morate, gotovo ništa da radite, a zarađujete novac, vjerovatno...

Želite biti u toku sa najnovijim vijestima?

Voljeli bismo čuti vaše mišljenje! Unesite svoje podatke i ostajemo u kontaktu.