PoslovneVrijeme za odmorPoslovni horoskop sedmiceUpoznajte svog šefa kroz horoskop

Upoznajte svog šefa kroz horoskop

Upoznajte svog šefa kroz horoskop – kako astrolozi gledaju na svaki zodijački znak u ulozi rukovodioca

Možda pripadate onima koji svakog jutra još dok piju kafu, osjećaju potrebu da se vrate u krevet i zažmire, ne zato što im se spava već jednostavno da bi zaboravili na posao i onog zlotvora od šefa ili šefovice koji ih tamo po cio dan muči.

Možda nije sve tako crno, možda samo ne umijete da se postavite kako treba jer ne poznajete svog šefa i svoje kolege sa kojima radite.

Ako želite da znate i svoj podznak jer je i kod nas sve popularniji, izračunavanje podznaka uradite samostalno.

Evo kako astrolozi gledaju na svaki zodijački znak u ulozi rukovodioca, bez obzira bili žena ili muškarac.

upoznajte svog šefa kroz horoskop
Upoznajte svog šefa kroz horoskop

OVAN (21.3.- 20.4.) ARIES

Vjerovatno će vaš prvi utisak o njemu biti da je samouvjeren, odvažan i pomalo razmetljiv galamdžija. Ako ste lijenii, nezainteresovani za posao, bez kreativnih ideja, bolje pronađite drugu firmu, jer će vam ovaj šef zagorčavati život.

On neće podnositi da posao otaljavate traljavo i sporo. S druge strane, ako ga uvjerite da ste potpuno odani, puni novih prijedloga, ako ste spremni da često radite prekovremeno, neće biti velikodušnijeg šefa od njega. On prezire službenike koji su slatkoriječivi i dijele komplimente bez mjere, iako u dubini duše želi da bude voljen i poštovan.

Ni slučajno nemojte da ga varate, jer će umjeti da vas kritikuje ne štedeći osjećanja, ali će vam ponovo pružiti šansu ako priznate da ste pogrešili. Ništa ga ne može tako unesrećiti ako oseti da njegovi službenici ne vjeruju u njegove sposobnosti i mogućnosti. Ako je firma na ivici propasti, može se desiti divno čudo ako se nađe u rukama šefa u znaku Ovna, jer on obožava izazove i često ih pobjeđuje. Može vas nervirati time što će uletjeti u vašu kancelariju treskajući vratima, tražeći da radite subotom, kritikovati vas pred svima za greške i u nastupu gneva vikati da se sve ori, ali ipak nećete moći da ne primjetite da je izuzetno energičan, sposoban, odvažan i velikodušan.

Neće vas gnjaviti ako slučajno zakasnite ili uzmete slobodan dan – ukoliko posao zbog toga ne trpi, naravno. Tu i tamo mu dajte iskren kompliment, budite strpljivi i ne uzimajte za ozbiljno ono što je rekao u srdžbi. Uvjek će vam pružiti šansu da pokažete i sebi i drugima koliko ste sposobni i koliko vredite.

BIK (22.4.- 21.5) TAURUS

  • PRVI ČIN: Upravo ste se zaposlili i pokušavate da provalite kakva je osoba vaš šef. Ne možete da se otmete utisku da je u pitanju ljubazna, simpatična dobričina. Prosto jedva odolijevate iskušenju da ga ne lupite po ramenu i namignete.

DRUGI ČIN: Dani prolaze, dešava vam se da zakasnite na posao – on ne reaguje, produžili ste pauzu za ručak – on se i dalje smješka, izmješali ste brojke u godišnjem obračunu – on ima razumijevanja! Ne možete da povjerujete da se i vam sudbina nasmešila i poslala vam anđela.

TREĆI ČIN: Odlazite na posao kad hoćete, galamite po hodnicima, veseli ste i razdragani, a vaš dobri, stari šef ni da zucne. Pitate se da li da uopšte dolazite na posao tokom mjeseca, kada je jednostavnije da svratite samo po platu.

ČETVRTI ČIN: Čujete da vas vaš dobri šef zove u kancelariju. Još sa vrata vičete ‘Dobar dan!’, on ne reaguje. Udobno se uvaljujete u fotelju i ne skidate osmjeh sa lica. On je okrenut licem prema prozoru, okreće se, teško diše i urliče mašući velikim bijelim papirom: ‘Odlazite! Otpušteni ste!’ Vas iznose napolje i polivaju vas vodom da dođete sebi!

upoznajte svog šefa kroz horoskop
Upoznajte svog šefa kroz horoskop

BLIZANCI (22.5.- 21.6.) GEMINI

Ne podliježite prvom utisku, jer ono što vidite danas, ne važi za sutra. Može vam se činiti da je u pitanju sposoban, živahan čovek koji je u stanju da elektronskom brzinom snima sve što se dešava, počev od toga da li se promijenio raspored na vašem stolu, do vremena koliko dugo pijete kafu.

Sutradan već će biti ćutljiv i neraspoložen sa hiljadu planova i poslova u glavi. Ne pokušavajte da pogodite njegovo raspoloženje, jer ni sam ne zna na koju će nogu ustati. Nije mu lako da sjedi na jednom mestu duže vreme – jer on mora da bude stalno u pokretu, pa kada ga ugledate kako ustaje i počinje da šeta kao zver u kavezu, skratite priču i pređite što prije na stvar.

Takođe, primjetićete da je u stanju da obavlja ogroman broj poslova u kratko vrijeme, a zaprepastićete se kada shvatite da to obavlja u isto vrijeme. On je stvoren za dinamične poslove u kojima barata sa puno informacija, putuje, brzo odlučuje. Sigurno će prva stvar koju bude poželio da uradi kada postane rukovodilac da izmeni dotadašnji način rada. Tradicija na njega neće ostaviti nikakava utisak.

Tipičan šef Blizanac je onaj što stalno pravi nov razmeštaj u svojoj kancelariji i do ludila dovodi svoju sekretaricu time što joj stalno diktira nov radni rspored. Ipak, ima jedna stvar sa kojom sigurno možete da računate – nikada vam neće biti dosadno. Njegovo mišljenje je fleksibilno i ako počnete da se raspravljate sa njim, pre nego što shvatite kako, već ćete, izaći iz kanselarije razuvereni sa nekim blesavim osmehom na licu. On ima odličan smisao za humor, tako da prije možete da ga pridobijete nekim dobrim vicem nego jadikovanjem. Uživajte sa svojim šefom dok možete, jer čim osjeti da je postigao zadovoljavajući poslovni uspjeh, počinje da se dosađuje i ne žuri novim izazovima.

upoznajte svog šefa kroz horoskop
Upoznajte svog šefa kroz horoskop

RAK (22.6. – 22.7.) CANCER

Prije nego što počnete da svog vrednog, ozbiljnog, šefa razgalite i osvojite duhovitim vicevima, znajte da Rakovi ne trpe šale i neozbiljnosti. Naravno, to važi isključivo za posao. Pravi momenat za tako nešto bi bila, recimo, pauza za ručak. To ne znači da je on robot u ljudskom obliku, već ćete, jednostavno, mnogo bolje proći ako se uredno oblačite i češljate, bisto i brzo mislite, nego ako pričate viceve i zasmejavate kolege.

Šef Rak je u poslu samo radi jednog cilja – da zarađuje novac. I tu je tačka. Čuvajte se njegovog pamćenja, jer taj pamti kao slon. Šef Rak rijetko zaboravlja, a to uključuje vrijeme kada dolazite na posao, kada odlazite i koliko puta odlazite u kupatilo da operete ruke.

Takođe, pamtiće i ono vrijeme kada ste ostajali prekovremeno i pomagali mu da završi posao. I umjeće da vas nagradi i to velikodušno. U suštini, on je izuzetno osećajan čovjek, nježan i pomalo nesiguran u sebe. Kada je povrijeđen, a to je mnogo češće nego što mislite, povlači se u svoj oklop. Ljudima je tada obično žao i obećaće sve samo da ga izvuku iz takvog stanja. On će umeti da razume sva vaša osećanja, naročito ona neizgovorena.

Dobro je raditi sa njim. Moći ćete mnogo da naučite, a ono što je najvažnije naučit ćete šta je to promišljenost i fer-plej. On je veoma ljubazan i pošten čovjek koga dira u dušu okrutnost i nesreća. Ako su vaše namjere ozbiljne i srce postojano, podržaće vas u ličnim problemima i teškoćama.

upoznajte svog šefa kroz horoskop
Upoznajte svog šefa kroz horoskop

LAV (23.7.- 22.8.) LEO

To vam je kao da radite za kralja. Njegova knselarija će, bez sumnje, biti lijepa, ukusno sređena, sa ponekim skupocenim detaljem, a niko kao vaš šef neće umjeti onako udobno da se zavali u kožnu fotelju i odande diktira naređenja.

Ne plašite se da će vas zamarati sitnicama, to podrazumeva mogućnost vašeg povremenog produžavanja pauza, ali i sitnicu da ćete često biti u situaciji da dovršavate izveštaje koje on započinje dramatičnom rečenicom i nonšalantno vam prepusti da se vi sa time gnjavite. ‘I nemojte da žurite, neka to bude gotovo za tri minute!’ – imaće običaj ovako da vam kaže.

Obožavaće saradnike koji su puni pametnih ideja, ali će često i prisvajati te ideje, duboko uvjeren da ih se baš on sjetio, a ne vi. Takođe, može se desiti i da vam pred kraj rada uvali brdo pisama koje možete ‘polako i bez žurbe’ da završite do sutra u sedam ujutro. A, kada to i uradite, gledajući ga zakrvavljenih očiju, možda će samo mrzovoljno primjetiti da vam je sto krajnje neuredan. Da, da, pomislit ćete da je krajnje nezahvalan i sebičan, ali, ipak, nije tako. Umjeće da vam pomogne da rješite masu svojih problema, počev od male plate, do zapošljavanja dalekog rođaka koji je došao iz unutrašnjosti.

Samo budite originalni, ne uzbuđujte se lako, povremeno mu laskajte, a ako baš morate da mu protivrečite, neka vaše NE bude u ukusnom sendviču između dva komplimenta. On je, ipak, samo simpatična dobričina i sigurno nećete moći da odolite njegovom šarmu koji širi oko sebe kao Sunčeve zrake.

DJEVICA (23.8. – 22.9.) VIRGO

Udahnite vazduh, otvorite četvoro očiju, budite pedantni, radite do posljednjeg atoma snage, ne propuštajte nijednu sitnicu, oblačite se i češljajte uredno, ne zakašnjavajte, nikada i nigde ne griješite ili bar ne priznajte ako vam se slučajno to desi, radite prekovremeno, budite genije u svojoj struci, često mršavi i bolešljivi i bićete slika i prilika svoga šefa.

Da, on je zaista takav, a tragično je što će tražiti i od vas da budete isti (izuzev onoga o vazduhu, mršavosti i bolešljivosti). Nemojte se, ipak, prapasti više nego što treba – šef Djevica će biti potpuno pravedan kada su u pitanju odsustva i plate i dobićete tačno onoliko koliko i zaslužujete, ni manje ni više.

Nećete živjeti u neizvesnosti sutrašnjice, sve će zavisiti isključivo od kvaliteta vašeg rada. Takođe, nikada od svog šefa Djevice nećete doživjeti da vas bruka pred kolegama, izbacuje iz kancelarije, urla po hodnicima ili nema razumjevanja za vaša bolovanja ili opravdana odsustva. Radit ćete tačno ono što vi budete željeli, a recept je vrlo jednostavan – budite bez ijedne greške.

VAGA (23.9. – 22.10.) LIBRA

Vrlo brzo ćete biti polaskani tima što će vas šef pitati za mišljenje pri rješavanju nekog problema. Ne bojte se da je to njegov trenutni hir, njemu je zaista važno šta vi mislite o tome.

I vi i još mali milion njegovih službenika, počev od raspjevane čistačice koja glanca hodnike, pa do čovjeka iz sindikata. On je veoma neodlučan, svaki put, kada se treba opredeliti samo za jednu varijantu. To je dobro, jer nikada neće odlučiti nešto brzopleto, ne sagledavši to iz svih uglova.

Čak će se sjetiti i one mogućnosti koja nikome živom ne bi pala na pamet. Naravno, to može biti i loše, jer je vrijeme za donošenje odluke ograničeno, pa dok se on smisli…

U principu, ne bi trebalo ništa loše da očekujete od svog šefa Vage. On je čovjek uglađenih manira, pravedan i human, a jedino neće imati razumevanja za neiskrenost, prostakluk i buku. Zato popravite đonove da ne škripe i budite kao i on odmjeren i pravedan. Ne zamjerite mu ako se u jednom periodu ponaša kao najveća škrtica u gradu, a onda glumi Deda Mraza po preduzeću, to je posljedica uravnotežavanja njegovih tasova.

Takođe, od blagog, krotkog čovjeka lako može da se preobrazi u mrzovoljnu, agresivnu zvijer zakrvavljenih očiju sa podočnjacima do pola obraza. U tim fazama ga ne izazivajte, sklonite se negdje i čekajte da prođe. Uostalom, samo se sjetite kako drag i neodoljiv može da bude i vaša ljutnja će odmah prestati. Nije mu lako, vjerujte, ipak je on samo jedna našaćena Vaga u vječnoj potrazi za ravnotežom.

ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.) SCORPIO

Ako ste, isprepadani čitanjem osobina muškarca i žene rođenih u znaku Škorpije pomislili da će vaš šef da se od sljepog miša preobražava u dugajliju sa crnim plaštom i dugim očnjacima, ne bojte se. On nije vampir, on je Škorpija.

To znači da će umjeti da bude jako simpatičan iza svog poliranog stola, onako staložen i tihog glasa. Ne potcjenjujte ga – to je živi čovek – rendgen koji će znati sve o vašem načinu rada, slabostima, porodičnom životu, pa i o tome da li se vaša sestra viđa sa oženjenim čovekom, dakle, o svemu što želite i ne želite da kažete.

Kako je on to saznao, nema pojma. Nećete znati ni vi. Vjerovatno ima neko posebno čulo za takve stvari. Nikakva strategija vam nije potrebna, jer, kao što je već rečeno, sve će znati prije nego što bilo šta pokušate. Preporučljivo je da ne laskate previše, a i uopšte, jer je sumnjičav preko svake mere. Bilo kakav nagoveštaj laži ili neiskrenosti neće podnositi. A, ima i nevjerovatnu memoriju i moć zapažanja. Tačno će znati koliko puta ste glumili da ste u poslu onog trenutka kada je naišao, a kada ste zaista bili u gužvi. Sve u svemu, on i nije tako loš, uostalom, kojem šefu biste mogli da povjerite svoje mračne tajne, a on da se i dalje onako simpatično smješka i nikome ništa ne priča?

STRIJELAC (23.11.- 21.12.) SAGITARIUS

Nećete znati šta da mislite o njemu. To je prva faza koja može potrajati sve dok vam on bude šef. Nije stvar u tome da je u pitanju tajanstvena osoba ili neki dvoličan tip, sigurno. Potrebne su vam čarolije da bi ste se navikli na Jupiterovog direktora.

On je velikodušan, veseo tip, ali koji duboko vjeruje da svi žele da čuju istinu. Na žalost, to čini tako taktično, da će vas ta istina boljeti kao nagnječen prst, danima. Kada vidi da je nekoga povredio, pretvara se u samu dušu pokajničkog kajanja, pa se izvinjava i objašnjava, još više pogoršavajući stvar. Biće trenutaka kada ćete ga mrzeti iz dna duše.

Takođe, nikada nećete znati gdje je u trenucima kada vam njaviše treba. Skupite li hrabrost i argumentima povrijeđenog pravednika poželite da mu nabrojite rane koje vam je nanio, bolje odustanite. On se ionako neće promjeniti, a zašto da gubite dragocjeno vrijeme? Osim toga, zar on nema vrlina? Prije svega, rijetko je čangrizav. Samo ponekad, kada neko pokušava da mu ugasi vatru entuzijazma ili počne da ga davi dosadnim stvarima.

Drugo, uvijek je fer kada su u pitanju bolovanja i godišnji odmori. Treće, vi mu se na neki način divite, jer je idealista i svom snagom se bori da te ideale ostvari. Nekako je uzbudljivo biti pored nekog ko brani izgubljene slučajeve. Četvrto, vrlo je zabavno raditi za njega i vremenom će vam postati sve draži. Naravno, ako ga možete podnijeti.

upoznajte svog šefa kroz horoskop
Upoznajte svog šefa kroz horoskop

JARAC (22.1.- 20.1.) CAPRICORNUS

Kada ga prvi put ugledate iza velikog, poliranog stola onako ozbiljnog, konzervativnog i pomalo mrzovoljnog, pomislit ćete da ste ugledali personifikaciju boga direktora.

On to i jeste. Takođe, on je i očinska figura, strog i pravedan. Insistiraće na izvršavanju zadataka, a teško onome ko mu se suprotstavlja! Glas mu je obično opor i tih, osim kada eksplodira zbog nečije gluposti i nepažnje. Rijetko će davati komplimente i laskati.

Međutim, biće saosećajni slušalac ličnih problema svojih radnika i doživljavaće svoje podređene kao veliku porodicu, s tim da joj je on uvijek na čelu, naravno. Iako može da bude grub, u duši je veoma nježan i stidljiv. Prijaće mu sitni znak pažnje, mada će se praviti da ga nije primetio. Nevjerovatno je sposoban u poslovnom svijetu i držaće sve konce u svojim rukama.

Zahtjevaće od vas pristojno ponašanje i marljiv rad bez kuknjave i zanovjetanja. Ne lakirajte nokte u radno vreme, ne sevajte u mini suknji po kancelariji i ne brbljajte tračeve u susjednoj sobi, ako ste njegov radnik. Jarčevi poštuju skrupulozno ponašanje. On zaista nije ledeni okrutnik i tiranin. Pokušajte da ga vidite onakvim kakav zaista jeste, stidljiv i osjećajan sa željom da bude veseo i neobuzdan, ali kome zahtjevi za poštovanjem reda, sistema i autoriteta to ne dozvoljavaju. Grdiće vas kada pogriješite, umije da bude mrzovoljan i dosadan, ali nikada vas neće ostaviti na cjedilu niti zalupiti vratima kada ga molite. To nije zanemarljivo, zar ne?

VODOLIJA (21.1.- 19.2.) AQUARIUS

Šef u znaku Vodolije je tako česta pojava, otprilike kao snijeg u maju. Prije svega zato, jer bi se prije odrekao novca i svega što on nosi, nego što bi radio od sedam do tri.

Rutina, sastančenja, galamljenja u glas i pritisak ka donošenju odluke u stanju je da prosječnog Vodoliju natjera da uzjaše svoj biciklo i pobjegne u svijet.
Međutim, ako se kojim slučajem taj tip i nađe na mjestu vašeg rukovodioca možete mirno odahnuti. Slobodno obujte svoje bijele čizmice sa krznom optočene štrasom i dolazite na posao na trotinetu ako vam je volja, on se neće zgražavati. Za njega je tuđa individualnost i tuđa stvar i neka svako udara u svoje ćemane, on neće mrdnuti ni obrvom.

Naravno, to ne znači da ćete moći i prema poslu da se ponašate kako vam padne na pamet. Biti ekscentrik i individualac je jedna stvar, a dobar radnik druga. Iako je vaš šef krajnje nekovencionalan, ako je već rešio da se bavi ovim poslom, onda će to raditi kako valja. Data reč je za njega svetinja i najjači zakon. Samo pitajte one koji su ga slagali kako su prošli. Zato je najbolje ne iskušavati njegovu dobrotu. Držite se obećanja, ne lažite ga, ne budite sebični, lenji i okrutni i život će vam se pretvoriti u bajku. Uživajte sa svojim šefom Vodolijom, jer je retka ptica. Slobodno se razmahnite svojom kreativnošću, a ako ga zateknete da na rolšulama dolazi na posao, ne čudite se – on je čovek Urana.

RIBE (20.2.- 20.3.) PISCES

Da biste bilo šta razumjeli u vezi sa njim, dobro je znati da vaš šef živi u dva svijeta. Prvi, onaj značajniji za njega, je svijet snova, imaginacije i nada, a onaj drugi je svijet u kome smo vi i ja.

Dakle, ako ga uhvatite kako bezizražajno bulji kroz prozor ili je mrzovoljan i depresivan, pjevušite neku veselu pjesmicu, radite svoj posao i ne dirajte ga. U tom stadijumu je mnogo bolje izbjegavati ga.

Drugi stadijum je stadijum entuzijaste, kreativca i duhovitog tipa. Tada uživajte i veselite se zajedno sa njim. Ipak, mora se priznati da je šef Riba nekako pristrasan prema kreativnim radnicima u svojoj firmi. To, naravno, ne znači da će moći da živi bez onih drugih, stamenih i marljivih koji zapažaju svaki detalj i nepopustljivi su prema kršenju pravila. Oni su mu čak neophodni. Jedan od razloga je taj što je vaš šef prilično nesiguran u dosadnim, ekonomskim zapetljancijama, a drugi razlog je jer je užasno popustljiv prema molbama svojih radnika, pa se zaštitio zidom vjernih službenika manje sentimentalnih od njega.

Njemu je užasno teško da kaže ‘ne’ i zalupi vam vrata pred nosom, pa se na vrijeme obezbjedio. Može vam se učiniti da je drugačiji, dok igra ulogu čvrstog realiste, ali uvijek ga možete lako otkriti. Samo se sjetite kako je on jedini, iako nikome niste rekli, umio da vas utješi kada su vam došli crni dani i napustio vas mladić ili djevojka ponjevši sa sobom sve zajedničke snove. Kako je to saznao? Nikada nećete otkriti. Takvih nema mnogo. Zato je on rijetka riba.

Koje talente posjedujete – Većina zodijačkih znakova poseduje neke talente koji kod nekih dolaze ranije, a nekad i kasnije.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima