PoslovnePoslovne vijestiUkusnim kolačićima Hoše komerc čestitao ženama 8. mart

Ukusnim kolačićima Hoše komerc čestitao ženama 8. mart

Podjelom ukusnih kolačića ispečenih u Tvornici slastica, a posebno upakovanim uz prigodnu čestitku, Hoše komerc d.o.o. Sarajevo poželio je svim ženama sretan 8. mart. U uvjetima pandemije žene su pokazale veliku hrabrost i požrtvovanost brinući se za svoje porodice i boreći se na svojim radnim mjestima. Ovo je samo jedna simbolična gesta koja dolazi ovaj put u posebnom trenutku, ali koju Hoše komerc u različitim okolnostima već godinama pokazuje, ističe se u saopćenju za medije ovog domaćeg trgovačkog lanca sa najdužom tradicijom.

«U proteklih godinu dana svima nama nije bilo lahko, a ženama pogotovo. I ovaj put su pokazale posebnu snagu i empatiju za svoje najbliže, na poslovima koje svakodnevno obavljaju, u komšiluku. Vrlo često žene su na prvoj liniji, a u okolnostima pandemije upravo one su ponijele najveći teret borbe za zdravlje i živote ljudi, ali i za radna mjesta. Hoše komerc već tradicionalno obilježava 8. mart sa prigodnim poklonima. Trudimo se da ovom simboličkom gestom ukažemo na značaj i položaj žena u našem društvu. Većina naših kupaca su žene, stekli smo njihovo povjerenje iza kojeg stoje iskrene namjere da svim ženama budemo na usluzi svaki dan. U to ime, Hoše komerc čestita svim ženama, majkama i posebno našim nanama sretan 8. mart», izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komercu.

Kriza uzrokovana pandemijom je ostavila traga, međutim nije se značajnije odrazila na stabilnost i razvoj kompanije. Isplaćene su sve plaće i regres, a izmirene su i sve obaveze prema državi što uključuje plaćanje direktnih i indirektnih poreza.

U 2021. godini kompanija nastavlja sa investicijama i to u upravo u Tvornicu slastica. U planu je dalje povećanje uposlenih u proizvodnji. Kupci su prepoznali kvalitet koji isporučujemo iz Tvornice slastica koja vrijedi za jednu od najsavremenijih u ovom dijelu Evrope, sa standardom na vrlo visokom nivou i zavidnim kapacitetom proizvodnje.

Prva prodavnica Hoše komerca osnovana je davne 1979. godine, kao dio porodičnog biznisa, i kao takav je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc d.o.o zapošljava 237 radnica i radnika, posjeduje 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima