25 C
Sarajevo
PoslovnePoslovne vijestiU povodu 20 godina BBI banka zasadit će preko hiljadu stabala širom...

U povodu 20 godina BBI banka zasadit će preko hiljadu stabala širom BiH

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo 19. oktobra obilježila je 20. godišnjicu, a tim će povodom u narednih mjesec dana posaditi preko hiljadu sadnica voća i autohtonih i medonosnih stabala širom Bosne i Hercegovine.

Prvu u nizu od hiljadu sadnica danas su u Velikom parku u Sarajevu posadili Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, piše portal poslovne.com

„BBI banka osnovana je prije 20 godina i od tada do danas naš cilj je bio razvoj društva u kojem poslujemo, kroz različite projekte pomoći privredi i građanima. Sretan sam da je danas sa nama zamjenik gradonačelnika Sarajeva, kako bi poslali poruku da nastavljamo i dalje rasti zajedno“, izjavio je Amer Bukvić, povodom početka akcije 1.000 sadnica za građane BiH.

„Čestitam jubilej BBI banci koja je jedna od najbrže rastućih banka u BiH i koja je zasigurno doprinijela razvoju našeg društva. Sadnjom hiljadu sadnica drveća u više od 30 gradova širom BiH, BBI banka potvrđuje opredjeljenost razvoju društva u kojem posluje”, kazao je Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.

Sadnice voćki i drveća posadit će i rukovodioci i šefovi svih 36 poslovnih jedinica BBI banke u gradovima u kojima BBI banka posluje, a dio sadnica bit će doniran povratnicima i zasađen u saradnji sa aktivistima nekoliko humantiranih organizacija.

„BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za društvo, a svi znamo koji je značaj očuvanja životne sredine, te smo u BBI banci odlučili da povodom našeg značajnog jubileja, umjesto skupih i bespotrebnih proslava, poklonimo građanima trajno dobro, voćke i drveće koje će svojim plodovima u narednim godinama biti od koristi građanima širom BiH i doprinijeti što čistijem i zdravijem okruženju u kojem zajedno živimo“ – dodao je Bukvić.

BBI banka osnovana je 19. oktobra 2000. godine i jedina je banka u BiH koja radi u skladu sa islamskim principima poslovanja. Stalno unapređenje kvaliteta usluge rezultat je kontinuiranog obrazovanja kadrova koje BBI banka provodi u vlastitoj BBI Akademiji koja je ugostila brojne svjetski poznate predavače i nobelovce. BBI banka i Amer Bukvić proteklih 20 godina dobili su niz značajnih domaćih i međunarodnih priznanja, a jedno istraživanje pokazalo je da građani BiH, BBI banku percipiraju kao jednu od tri najveće banke u zemlji. Danas BBI banka drži šesto mjesto na tržištu Federacije BiH sa aktivom većom od 1,24 milijarde KM. Bankarski pokazatelji poslovanja govore da je BBI banka u posljednjih nekoliko godina jedna od najbrže rastućih banka, a dobitnica je i priznanje Zlatni BAM za najveći rast finansiranja i depozita u 2019. godini.

PROČITAJTE:  AS Holding nastavlja sa inovacijama, Tako lako Vispak rižoto koje štedi vrijeme

BBI od svog osnivanja cjelokupan profit investira u BiH i nastavlja biti podrška privrednicima. Jedina je banka koja u svom okrilju ima BBI VIP Business Club, oformljen s ciljem poslovnog umrežavanja članova i pomoć u razvijanju poslovnih aktivnosti i pronalasku novih tržišta, gdje se posebno ističu projekti međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) i međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF).

Tokom pandemije virusa Covid-19 BBI banka na čelu sa njenim predsjednikom Amerom Bukvićem pokrenula je inicijativu „Mi to možemo!“ za prevazilaženje ekonomske krize koja je okupila preko 20 domaćih stručnjaka koja je predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u formi prijedloga i strateških smjernica ponudila kratkoročne i dugoročne mjere za razvoj samoodržve ekonomije sa fokusom na prehrambenu i farmaceutsku industriju, te energetski sektor. Posebna pažnja u ovim smjernicama posvećena je inovacijama, koje su ključne u nadolazećem periodu, a BBI banka je u tom smislu podržala gotovo sve događaje na temu inovacija u BiH. Sa Fondacijom „Mozaik“ u novembru će, na platformi Sarajevo Business Foruma, biti organizovan virtualni Sajam inovacija i poduzetništva Sarajevo 2020.

BBI banka od svojih početaka vodi brigu o obrazovanju mladih i stipendira najuspješnije studente i učenike bez roditeljskog staranja iz cijele BiH. U saradnji sa TV Hayat TV, BBI je pokrenula takmičenje mladih u poslovnim idejama, SBF Start-up Challenge, kako bi mlade ljude potaknula da se bave poduzetništvom i rastu zajedno sa svojom zemljom. Pored toga, nedavno je iniciran i poseban BBI Program liderstva i izvrsnosti, kroz koji će BBI banka sarađivati sa srednjim školama, kako bi zajedno pomogli budućim liderima i poduzetnicima u našoj domovini.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

PROČITAJTE:  Otvorene nominacije za nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2022

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rabija Grabus
Rabija Grabus
Rabija Grabus je multimedijalna novinarka na medijima tnt grupacije. Za biznis portal poslovne.com prati aktuelne biznis vijesti.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima