PoslovneBiznis savjetiTravnik/ Projekat „TREIN“ podržava osnivanje 10 novih preduzeća

Travnik/ Projekat „TREIN“ podržava osnivanje 10 novih preduzeća

BeeZone porodica bogatija je za 10 novih preduzeća! U završnici poduzetničke obuke, u okviru projekta „TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“, 19 mladih poduzetnika prezentovali su svoje poslovne ideje stručnoj komisiji sastavljenoj od predstavnika partnera u implementaciji projekta, pišu poslovne.com

Upravo ovaj projekat bio je njihova prilika za uspjeh i put ka ostvarenju poslovnih ideja na čijem razvoju su vrijedno radili protekla dva mjeseca, uz podršku trenera BeeZone biznis inkubatora Centra za edukaciju mladih.

Pored njihove prezentacije, komisija je ocijenila i biznis planove, te odlučila da će grantom od 10.865 KM i jednogodišnjom mentorskom podrškom biti podržani sljedeći poduzetnici i njihove poslovne ideje:

Albin Gaši                        –         Conic Solutions

Amra Čurak                    –         Ranč Čurak

Emir Hadžijusufović         –         Vrtni centar – Smaragd

Halil Mršić                        –         Zlatna jufka

Ivana Matošević             –         Proizvodnja i ugradnja komarnika

Jasmin Muslimović          –         Rent a car CRM sistem

Merima Habibović          –         Selfie Museum

Mersad Husić                  –         Stage Coding

Oliver Jović                     –         New Experience

Zerina Dina Vihrić            –         Savjetovalište „Samospoznaja“

Projekat „TREIN“ pruža sveobuhvatnu podršku mladim poduzetnicima kroz poduzetničku obuku koja ih vodi kroz sve aspekte razvoja poslovne ideje, osnažujući ih za osnivanje i vođenje njihovih biznisa, kako bi oni bili održivi i konkurentni na tržištu rada. Na prvi javni poziv u okviru projekta apliciralo je 40 mladih, a njih 21 dobilo je priliku da učestvuju u poduzetničkoj obuci.

„BeeZone ekipa je vrhunska, a treneri i predavači su više nego odlično uradili svoj posao! Stekla sam neophodno znanje za ulazak u poduzetničke vode.Svim srcem se radujem daljnjoj saradnji i mentorstvu!“, riječi su kojima svoje iskustvo opisuje Amra Čurak, koja će kroz projekat „TREIN“ pokrenuti biznis pod nazivom “Ranč Čurak”, porodična proizvodnja bezglutenskih sitnih kolačića i finger food-a spremljenih od organskih sirovina i prerađevina.

Uskoro slijedi i drugi ciklus projekta, te nova prilika za mlade poduzetnike da svoje ideje pretvore u biznis. CEM-ov BeeZone biznis inkubator svakako je na raspolaganju svim mladim ljudima koji imaju želju da pokrenu vlastiti biznis i otvore nova radna mjesta.

Projekat „TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“sprovodi se u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, kojeg finansira Evropska unija u vrijednosti od 15 miliona eura, a realiziraju ga GIZ, UNDP i MOR. TREIN implementira Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Travnik kojeg čine: Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih CEM Travnik, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela Čabro
Rahela Čabrohttp://poslovne.com
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima